دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

7 علت اصلی درد شانه

نویسنده Mahan Medical 1400/06/22 16:00:00 0 نظر گروه : ارتوپدی,
درد شانه یکی از دردهایی‌ست که وقتی به آن دچار مي‌شویم قطعا زندگی روزمره ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. دردی که علت‌ های مختلف داشته و هرکدام درمان مختص به خود را دارد. در این مقاله هفت علت اصلی درد شانه را به همراه درمان آن‌ها با هم مرور خواهیم کرد.
 
شانه یک مفصل بسیار انعطاف پذیر است که از چندین تاندون، رباط و ماهیچه تشکیل شده است که همه با هم کار کرده و موجب حرکت دست می‌شوند. درد شانه می تواند ناشی از جراحات، ساییدگی و یا التهاب باشد.
شانه شامل سه استخوان است:
استخوان بازو ، که بالای استخوان بازو است
کتف ، که تیغه شانه است
ترقوه ، که استخوان ترقوه است
قسمت بالای بازو با حفره گلنوئید (همان قسمت کاسه مانند که سر استخوان بازو در آن قرار می‌گیرد)، مجموعه ای از ماهیچه ها و تاندون ها به نام روتاتورکاف، مفصل شانه را در جای خود نگه می دارد و باعث تحرک و ثبات مفصل شانه می‌شوند.
 
 

بیشتر بخوانید: چه دلایلی باعث درد همزمان گردن و شانه می‌شود؟


 

 
1. تاندونیت
تاندونیت یا التهاب تاندون باعث ایجاد درد در اطراف مفصل شانه می‌شود. تاندون‌ها، تارهایی هستند که ماهیچه ها و استخوان ها را به یکدیگر متصل می کند. در تاندونیت شانه، معمولاً تاندون‌های روتاتور کاف یا تاندون‌هایی که تیغه شانه را به دوسر متصل می‌کند ، ملتهب می‌شوند. التهاب این تاندون ها می تواند باعث درد در اطراف مفصل شانه و قرمزی و تورم پوست این ناحیه شود.
التهاب تاندون می‌تواند حاد یا مزمن باشد. تاندونیت حاد معمولاً در اثر جراحات یا استفاده بیش از حد از مفصل شانه ایجاد می شود. اما بیماری‌هایی مانند آرتریت می تواند منجر به التهاب مزمن شود. 
 
درمان
عدم حرکت مفصل یک مسئله مهم در درمان تاندونیت است. استفاده از کیسه یخ ( کیسه پیچیده شده در حوله) به مدت 20 دقیقه چندین بار در روز نیز می تواند به تسکین درد کمک کند. مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی بدون نسخه مانند ایبوپروفن و ناپروکسن نیز می تواند به کاهش درد و تورم کمک کند.
 
2. بورسیت
به التهاب بورس ها بورسیت گفته می شود ، بورس‌ها کیسه‌های کوچک و پر از مایع که به عنوان بالشتک بین استخوان ها و بافت نرم مفاصل عمل می‌کنند. بورسیت معمولاً در اثر صدمات، استفاده بیش از حد و حرکات مکرر مفاصل ایجاد می شود. با این حال ، عفونت ها و شرایط التهابی مانند آرتریت و نقرس نیز می توانند باعث التهاب بورس شوند.
به التهاب بورس بین روتاتور کاف (ماهیچه‌ها و تاندون‌های پوشاننده‌ی مفصل شانه) و تیغه شانه ، بورسیت ساب آکرومیال می گویند. بورسیت در شانه می تواند باعث حساسیت و درد شود که می تواند حرکت بازو را محدود کرده و فعالیت های روزانه را با مشکل مواجه کند.
 
درمان
بورسیت اغلب با استراحت و استفاده از کیسه یخ و مصرف داروهایی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن درمان می‌شود. برای افراد مبتلا به بورسیت شدید ، پزشک ممکن است تزریق استروئید یا انجام یک عمل برای خارج کردن مایع از داخل بورس را توصیه کند. اگر بورسیت ناشی از عفونت باشد باید برای درمان آنتی‌بیوتیک استفاده شود. در موارد نادر ، ممکن است فرد برای برداشتن بورس آسیب دیده، نیاز به جراحی داشته باشد.
 

برای مشاهده و خرید انواع کتف بند و شانه بند، زانوبند طبی، گردنبند طبی و... به وبسایت فروش لوازم و تجهیزات پزشکی ماهان مدیکال مراجعه نمایید.


 

3. پارگی تاندون
گاهی اوقات تاندون‌ها پاره می‌شوند. این آسیب ممکن است جزئی باشد یا تاندون به طور کامل از استخوان جدا شود. پارگی تاندون می‌تواند ناشی از جراحات، استفاده بیش از حد از تاندون و ساییدگی آن‌ها بر اثر افزایش سن باشد. پارگی‌ها‌ی تاندون‌ها در شانه‌ها معمولاً پارگی تاندون های روتاتور کاف و دوسر بازو است. پارگی تاندون می تواند باعث درد ، تورم و ضعف یا کاهش تحرک در بازو شود.
 
درمان
معمولاً درمان پارگی تاندون شانه را در خانه و با رعایت موارد زیر می‌توان انجام داد:
استراحت بر شانه و اجتناب از فعالیت هایی که ممکن است علائم را تشدید کنند
چندین بار در روز از کیسه یخ به مدت 20 دقیقه استفاده کنید
مصرف داروهای OTC مانند ایبوپروفن و ناپروکسن
همچنین ممکن است پزشک برای تسریع روند بهبود، تمرینات تقویتی یا فیزیوتراپی را تجویز کند. اگر پارگی تاندون با این درمان ها بهتر نشود ، تزریق استروئید یا جراحی روش نهایی بهبود این درد است.
 
4. سندروم گیرافتادگی شانه
گیرافتادگی شانه زمانی اتفاق می‌افتد که تاندون‌ها و ماهیچه‌هایی که از زیر استخوان آکرومیون رد می‌شوند، فضایی بوجود می‌آوردند که التهاب در این فضا باعث سندروم گیر افتادگی شانه می‌شود. حرکت دادن زیاد دست و بازو در بالای سر موجب این اتفاق می‌شود. این گیرافتادگی می‌تواند باعث درد و ضعف در بازو شد و منجر به بورسیت و تاندونیت شود.
 
درمان
درمان گرفتگی شانه معمولاً شامل استراحت ، مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی و انجام فیزیوتراپی یا کاردرمانی است. با این حال ، بهبود علائم ممکن است چند هفته یا ماه طول بکشد.
 
5. دررفتگی شانه
دررفتگی شانه زمانی رخ می دهد که استخوان بالای بازو از حفره شانه خارج می شود. دررفتگی کامل هم زمانی اتفاق می افتد که استخوان به طور کامل از حفره خارج می شود. subluxation هم به زمانی اطلاق می شود که استخوان فقط تا حدی از حفره خارج می شود.
دررفتگی شانه می تواند بسیار دردناک باشد و معمولاً مانع از حرکت بازوی آسیب دیده می‌شود. در دررفتگی شانه نیز ممکن است زیر پوست جایی که استخوان از جای خود خارج شده باشد برآمدگی ایجاد شود.
دررفتگی شانه معمولاً به دلیل آسیب دیدگی مانند ورزش های تماسی رخ می دهد. دررفتگی می‌تواند به بافت همبند مفصل و اطراف آن آسیب برساند ، که می تواند فرد را در برابر دررفتگی های آینده آسیب پذیرتر کند. دررفتگی های مکرر شانه به عنوان بی ثباتی مزمن شانه نامیده می‌شوند.
 
درمان
شانه در رفته باید توسط پزشک متخصص جا انداخته شود، زیرا تلاش بیهوده برای جا انداختن توسط خود شخص می‌تواند به مفصل یا بافت‌های اطراف آسیب برساند. بعد از جا انداختن شانه، شانه دررفته ممکن است چند ماه طول بکشد تا به طور کامل بهبود یابد. درمان‌ها معمولاً شامل استراحت، مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی و انجام فیزیوتراپی برای تقویت عضلات شانه است. اگر درد و یا آسیب عود کرده باشد، معمولا برای درمان نهایی از جراحی استفاده می‌شود.
 
6. آرتروز
آرتروز یک بیماری دژنراتیو (ساییده شده) است که در آن غضروف مفاصل به تدریج تجزیه و از بین می‌روند. آرتروز معمولاً زانوها ، لگن و دستها را درگیر می کند. اما توانایی درگیر کردن تمام مفاصل بدن، از جمله شانه را دارد. علائم آرتروز مانند تورم ، درد ، سفتی و کاهش حرکت مفصل با گذشت زمان بدتر می شوند. 
 
درمان
در حال حاضر هیچ درمانی برای آرتروز وجود ندارد، بنابراین درمان ‌های در نظر گرفته شده  فقط برای تسکین علائم ، بهبود تحرک و کند کردن پیشرفت بیماری است. این درمان‌ها شامل موارد زیر است:
اصلاح فعالیتهای روزانه برای کاهش درد
شرکت در فیزیوتراپی یا کاردرمانی برای تقویت و کشش عضلات حمایت کننده شانه
استفاده از کیسه یخ یا پد حرارتی به مدت 20 دقیقه دو یا سه بار در روز برای تسکین درد و التهاب
استفاده از داروهای مسکن بدون نسخه ، کرم ها و پمادهای مسکن
مصرف داروهای تجویزی برای تسکین درد
تزریق استروئید به مفصل شانه
آرتروپلاستی کامل شانه که طی آن مفصل شانه تعویض می‌شود.
 
7. شکستگی ها
ضربه های شدید به شانه می تواند باعث شکستگی استخوان‌های شانه شود. شکستگی ها معمولاً باعث درد شدید ، تورم و کبودی می شوند. زمین خوردن ، صدمات ورزشی و تصادفات با وسایل نقلیه موتوری از علل شایع شکستگی شانه هستند.
 
درمان
فردی که دچار شکستگی شانه شده باشد، باید توسط پزشک ویزیت گردد. درمان شکستگی شانه ممکن است شامل پوشیدن اسلینگ برای چند هفته و تا زمان بهبود استخوان باشد. افرادی که دچار شکستگی شدید هستند ممکن است برای ترمیم استخوان به استفاده از پلاتین نیاز داشته باشند. در برخی افراد، شکستگی به قدری وسیع است که نیاز به عمل آرتروپلاستی دارند.
 
 

ماهان مدیکال، نمایندگی فروش انواع دستگاه فشار خون، دستگاه فیزیوتراپی خانگی و دستگاه تست قند خون در تهران


 

تشخیص
برای تشخیص دلیل درد شانه، معاینه معمولا با سوالاتی در مورد سوابق بیماری شخص شروع می‌شود. سپس معاینه فیزیکی شانه آسیب دیده انجام شده و دامنه‌ی حرکتی شانه مورد بررسی قرار می‌گیرد. همچنین ممکن است پزشک آزمایشاتی همچون آزمایش های تصویربرداری مانند تصویربرداری اشعه ایکس، اسکن MRI، سونوگرافی یا سی تی اسکن برای تشخیص دقیق‌تر تجویز نماید. تصویربرداری به پزشک اجازه می دهد مسائلی مانند آرتروز و شکستگی را تشخیص دهد.
 
مراقبت عمومی 
* اولین قدم برای درمان درد شانه معمولاً استراحت است ، که ممکن است فرد را مجبور کند تا فعالیت های خود را برای چند روز محدود کرده تا از فشار زیاد روی مفصل وارد نشده و علائم را تشدید نکند.
*مصرف مسکن های بدون نسخه مانند ایبوپروفن و ناپروکسن می تواند به مدیریت درد و کاهش تورم کمک کند. استامینوفن می تواند به تسکین درد کمک کند.
*کشش ملایم و ورزش شانه همچنین می تواند به افرادی که آسیب آن‌ها جزئی است کمک کند تا در اسرع وقت به فعالیتهای روزمره خود بازگردند.
آکادمی جراحان ارتوپدی آمریکا توصیه می کند در صورت امکان چنین حرکتی، کشش پاندول و بازوی متقاطع را به مدت 5 یا 6 روز در هفته تا بهبود کامل شانه انجام دهید.
 
برای انجام کشش پاندول:
به جلو خم شوید و یک دست خود را روی میز بگذارید ، در حالی که بازوی دیگر آزادانه در کنار آن آویزان است. زانوها را نرم و پشت را صاف نگه دارید.
بازوی آزاد را به آرامی به جلو و عقب بچرخانید.
سپس بازو را از این طرف به آن طرف بچرخانید.
در نهایت ، بازو را به صورت دایره ای بچرخانید.
از هر نوع چرخش 10 بار انجام دهید ، سپس به بازوی دیگر بروید و این کار را تکرار کنید.
 
برای انجام کشش بازوی متقاطع:
شانه ها را شل کنید.
یک دست خود را بالا بیاورید و آن را به صورت افقی روی سینه قرار داده ، تا جایی که می تواند بکشید.
بازوی بالایی را ، نه آرنج ، با دست دیگر نگه دارید.
این کشش را به مدت 30 ثانیه نگه دارید.
چهار بار در هر طرف انجام دهید.
 
جمع‌بندی
شانه یک مفصل بسیار پیچیده است که باعث آسیب پذیری آن می شود. علل درد شانه می تواند شامل صدمات ، ساییدگی عمومی و شرایط التهابی مانند آرتروز باشد. درمان درد شانه تا حد زیادی به علت مشکل بستگی دارد. با این حال ، یک فرد معمولاً می تواند درد خفیف شانه را با استراحت در خانه، استفاده از کیسه یخ و مصرف داروهای مسکن درمان کند. افرادی که درد شدید دارند و یا درد آن‌ها با درمان خانگی بهبود نمی یابد مانند دررفتگی شانه و سایر آسیب های جدی باید به پزشک مراجعه کنند. 
 
 
منبع: medicalnewstoday
ترجمه: تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - ارتوپدی,
مقالات مرتبط
علت گودی کمر چیست؟

علت گودی کمر چیست؟

1403/02/01 04:21:50
دیسک کمر چیست

دیسک کمر چیست

1403/02/01 04:21:50

ارسال یک نظر

مطالب گوناگون
فواید شیربادام
فواید شیربادام
1401/08/05 20:00:00 0

آئورت و مغز
آئورت و مغز
1401/07/09 08:00:01 0

درمان بیماری‌های روماتیسمی
درمان بیماری‌های روماتیسمی
1401/03/19 02:00:01 0

روش های درمان پرولاکتین بالا کدامند؟
روش های درمان پرولاکتین بالا کدامند؟
1400/05/29 14:28:49 0

سرفه همراه با مخاط
سرفه همراه با مخاط
1401/07/25 08:00:01 0

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
نرم افزار تحلیل تصاویر پزشکی

نرم افزار تحلیل تصاویر پزشکی

Mahan Medical 1402/12/17 17:00:02 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن