احتقان لگن و سرطان تخمدان
سندرم احتقان لگن یک بیماری مزمن است که باعث درد در ناحیه لگن می شود. سندرم احتقان لگن علائم مشابهی با سرطان تخمدان دارد. متخصصان پزشکی ممکن است به دنبال رد سرطان تخمدان در هنگام تشخیص سندرم احتقان لگن باشند. محققان تخمین می زنند که 10 تا 30 درصد منبع قابل اعتماد افراد مبتلا به درد مزمن لگن به سندرم احتقان لگن مبتلا هستند. این مقاله در مورد چیستی سندرم احتقان لگن بحث میکند، علائم آن را مشخص میکند و علائم مشترک آن با سرطان تخمدان را فهرست میکند.
سندرم احتقان لگن چیست؟
طبق یک مقاله معتبر در سال 2021، سندرم احتقان لگن وضعیتی است که باعث درد مزمن در زنان در سنین باروری می شود. متخصصان پزشکی معتقدند که مشکلات مربوط به وریدهای ناحیه لگن علت اصلی سندرم احتقان لگن است. این وریدها شامل ورید ایلیاک و ورید تخمدانی است. فرد مبتلا به سندرم احتقان لگن ممکن است واریس ایلیاک یا وریدهای تخمدانی داشته باشد. این به این معنی است که آنها گرفتگی یا گشاد شدن دارند. مشکلات مربوط به وریدهای ناحیه لگن ممکن است به دلایل زیر باشد:
- هورمون ها
- دریچه های ناکافی در رگ ها
- انسداد وریدها
ارتباط با سرطان تخمدان
سرطان تخمدان نام سرطانهایی است که منبع مورد اعتماد در تخمدانها یا نواحی مرتبط مانند لولههای فالوپ و صفاق منشأ میگیرند. هیچ ارتباط مستقیمی بین سندرم احتقان لگن و سرطان تخمدان وجود ندارد. با این حال، این دو بیماری می توانند برخی علائم مشابه را به اشتراک بگذارند. این امر باعث میشود که پزشک هنگام تشخیص بیماری سندرم احتقان لگن ، سرطان تخمدان را رد کند. علائم مشترک سندرم احتقان لگن و سرطان تخمدان عبارتند از:
- درد شکم
- ناراحتی یا فشار در شکم
- تکرر ادرار
- یبوست
- دیسپارونی، که ناراحتی یا درد در حین مقاربت جنسی است
سندرم احتقان لگن چگونه بر تخمدان ها تأثیر می گذارد؟
سندرم احتقان لگن می تواند باعث شود که فرد دارای وریدهای تخمدان گشاد شده باشد. این می تواند بر جریان خون در لگن تأثیر بگذارد. اگر ورید تخمدان گشاد شود، ممکن است دریچه های آن به درستی بسته نشود. این می تواند باعث جریان خون به سمت عقب در ورید شود که ممکن است باعث تجمع خون در لگن شود.
علائم سندرم احتقان لگن
علامت اصلی منبع معتبر سندرم احتقان لگن درد در ناحیه لگن است. افراد مبتلا به سندرم احتقان لگن اغلب این درد را به عنوان یک درد مبهم یا احساس سنگینی در لگن توصیف می کنند. درد می تواند 3 تا 6 ماه طول بکشد و می تواند یک یا هر دو طرف لگن را درگیر کند. درد همچنین می تواند از یک طرف به سمت دیگر حرکت کند. سایر علائم سندرم احتقان لگن عبارتند از:
- دردی که در طول دوره قاعدگی فرد بدتر می شود
- دیسپارونی
- درد بعد از رابطه جنسی
- افزایش ادرار
- یبوست
چند چیز می تواند شدت درد را افزایش دهد، از جمله:
- راه رفتن و بلند کردن
- ایستادن برای مدت طولانی
- تغییرات وضعیتی
- دوره های قاعدگی
- رابطه جنسی
زمان روز همچنین میتواند بر شدت درد سندرم احتقان لگن تأثیر بگذارد و درد در پایان روز بدتر میشود.
اگر سندرم احتقان لگن درمان نشود چه اتفاقی میافتد؟
اگر فردی برای سندرم احتقان لگن درمان نشود، درد ممکن است در طول زمان بدتر شود. اگر درد سندرم احتقان لگن یک فرد باعث ناراحتی منظم آنها شده و بر زندگی روزمره آنها تأثیر می گذارد، ممکن است بخواهند با پزشک تماس بگیرند.
درمان سندرم احتقان لگن
اولین خط درمان سندرم احتقان لگن مدیریت پزشکی درد است. داروهای رایجی که می توانند به فرد در مدیریت درد سندرم احتقان لگن کمک کنند عبارتند از منبع مورد اعتماد:
- آگونیست های هورمون آزاد کننده گنادوتروپین
- دانازول
- داروهای ضد بارداری خوراکی ترکیبی
- پروژستین ها
- فلبوتونیک
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی
اگر تسکین درد موثر نباشد، فرد ممکن است تحت بستن ورید قرار گیرد. این روش شامل ایجاد یک برش کوچک در پوست قبل از بستن وریدهای ناکارآمد است. این کار از جریان خون در این رگ ها جلوگیری می کند. بستن ورید اغلب قبل از برهنه شدن انجام می شود، که فرآیند برداشتن ورید از بدن است. بستن ورید یک درمان موثر برای سندرم احتقان لگن است، با 75٪ منبع مورد اعتماد افراد که پس از دریافت درمان علائم را برطرف می کنند. آمبولیزاسیون ورید لگن یکی دیگر از درمان های موثر برای سندرم احتقان لگن است. این یک روش کم تهاجمی است که در آن جراح رگهای واریسی خاصی را که به اعتقاد آنها باعث ایجاد درد در فرد میشود، مسدود میکند.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال