پاسخ به سوالات مربوط به دوره قاعدگی - بخش اول
پیش گفتار:
هر خانم بالغ به طور معمول، دارای یک سیکل 28 روزه در سیستم تولید مثل خود می باشد. مرحله اول این سیکل، مرحله قاعدگی است و پس از پایان این مرحله، باقی مراحل این سیکل، ادامه می یابند. اغلب بانوان در مورد دوران قاعدگی، با مسائلی روبرو هستند و مایل به یافتن پاسخی برای آن ها می باشند. ما در این مقاله چند مورد از متداول ترین این مسئله ها را بررسی کرده و به آن ها پاسخ خواهیم داد.
آیا باید بابت به تعویق افتادن قاعدگی نگران بود؟
نگران نباشید! نامنظم بودن دوره های قاعدگی، امری طبیعی است؛ به خصوص در سال های نخست دوران بلوغ و بعد از آن. استرس، ورزش و و ابتلا به بیماری هایی خاص می توانند باعث شوند که شما قاعدگی یک ماه را به طور کلی رد کنید. همچنین این اتفاق ممکن است با افزایش و یا کاهش ناکهانی مقدار زیادی وزن نیز رخ دهد. البته علت این امر می تواند بارداری نیز باشد. در صورتی که بیش از 2 ماه متوالی قاعدگی برای شما اتفاق نیفتاد، به پزشک حود مراجعه کنید.
شدت خونریزی:
اغلب بانوان تصور می کنند که در این روزها مقدار بسیار زیادی خون از دست می دهند، اما در حقیقت به طور میانگین، مقدار خون از دست رفته در هر قاعدگی، چیزی در حدود 50-60 میلی لیتر است. در صورتی که در یکی از روزهای قاعدگی بیش از 10 پد بهداشتی استفاده می کنید، شدت خونریزی شما بیش از حد بوده و لازم است که به پزشک مراجعه کنید.
در حالت عادی، هر قاعدگی چند روز به طول می انجامد؟
برای بیشتر خانم ها، این دوره بین 3 تا 5 روز است. اگر در مورد شما این بازه صادق نیست، نگران نباشید. در برخی بانوان، این دوره 2 روزه و برای برخی دیگر تا 7 روز به طول می انجامد؛ در صورتی که مدت زمان خونریزی در قاعدگی های متوالی، بیش از 7 روز باشد، بهتر است که فرد به پزشک مراجعه کند.
آیا احتمال بارداری در خلال قاعدگی وجود دارد؟
بله. امکان باردار شدن در هریک از 28 روز سیکل بانوان وجود دارد، حتی با وجود خونریزی. البته لازم به ذکر است که این احتمال در روزهای مختلف متفاوت است، به عنوان مثال، بالاترین احتمال بارداری مربوط به روزهای قبل از قاعدگی و کمترین آن مربوط به روزهای قاعدگی است.
راه رهایی از دردهای قاعدگی چیست؟
بسیاری از بانوان در این روزها از قرص های مسکن استفاده می کنند. همچنین می توان با استفاده از یک حوله گرم، قسمت های شکم و لگن را گرم کرده تا شدت درد کاهش یابد. علاوه بر این، سونای خشک نیز در برطرف کردن درد قاعدگی بسیار موثر است.
ترجمه: مهسا سزاوار یگانه - کارشناس مهندسی پزشکی
واحد علمی شرکت تجهیزات پزشکی ماهان طب
مقالات مرتبط:
پاسخ به سوالات مربوط به دوره قاعدگی - بخش دوم
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - زنان و زایمان,