دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

همه چیز در مورد درد همزمان کمر و پا

نویسنده Mahan Medical 1400/06/13 14:51:00 0 نظر گروه : ارتوپدی,
چه چیزی می تواند باعث کمردرد و ساق پا شود؟
 
کمردرد یک بیماری شایع در بین مردان و زنان است. درد همزمان کمر و ساق پا، اغلب در اثر پیچ خوردگی و کشیدگی یا وضعیت نامناسب بدن ایجاد می‌شود. بهبود این درد بسته به شدت آسیب و درد از چند روز تا چندین هفته و ماه طول می‌کشد. با این حال ، درد شدید یا مکرر ممکن است نشان دهنده یک بیماری زمینه ای مانند آرتریت یا فیبرومیالژیا باشد.
در این مقاله ، برخی از علل احتمالی درد همزمان کمر و ساق پا و زمان مراجعه به پزشک مورد بررسی قرار می‌گیرد. 
 
دلایل ایجاد درد همزمان در کمر و پاها 
1. پیچ خوردگی و کشیدگی
رگ به رگ شدن و کشیدگی عضلات کمر ایجاد درد را در پی دارد. گاهی اوقات، ممکن است این درد به باسن سرایت کرده یا دامنه حرکتی فرد را محدود ‌کند و باعث اسپاسم عضلانی شود. رگ به رگ شدن و کشیدگی در ناحیه کمر می تواند ناشی از آسیب‌های ورزشی، استفاده بیش از حد یا کشش بیش از حد پشت پا، یا بلند کردن اجسام سنگین نادرست باشد. فرد اغلب می تواند در خانه با استراحت ، کمپرس سرما یا گرما ، حرکات کششی ملایم و داروهای مسکن  (ایبوپروفن و ناپروکسن) ، فشار و پیچ خوردگی پشت را درمان کند. معمولا برای افرادی که درگیری بیشتری با این درد دارند، جلسات فیزیوتراپی تجویز می‌شود.
 
2. سبک زندگی
وضعیت نامناسب ستون فقرات در هنگام ایستادن یا نشستن، به ویژه هنگام نشستن پشت میز، می‌تواند به مرور زمان به کمر فشار وارد کرده و موجب کمردرد و یا درد همزمان کمر و پا شود. اقداماتی که فرد می‌تواند برای کاهش و جلوگیری از کمردرد انجام دهد شامل موارد زیر است:
ورزش منظم
تمرین درست نشستن و ایستادن 
بلند شدن و راه رفتن از پشت میز در بازه‌های زمانی معین
استفاده از تکنیک‌های مناسب برای بلند کردن اجسام و حمل نکردن اجسام بسیار سنگین
رسیدن به وزن مناسب و حفظ آن
 

برای مشاهده و خرید انواع ترازو وزن کشی، دستگاه نبولایزر، دستگاه بخور و... به فروشگاه اینترنتی لوازم و تجهیزات پزشکی خانگی و بیمارستانی ماهان مدیکال مراجعه نمایید. 


 

3. فیبرومیالژی
فیبرومیالژی یک بیماری مزمن است که باعث گرفتگی عضلات و درد گسترده در تمام بدن می‌شود و می تواند کمر و پاها را درگیر کند. ممکن است این درد به صورت دوره‌‌ای بروز کند و به مرور زمان بدتر شود. علائم دیگر فیبرومیالژی می تواند شامل موارد زیر باشد:
افزایش حساسیت به درد و دما
خستگی
سردرد
مشکلات حافظه و تمرکز
افسردگی و اضطراب
بی حسی یا سوزن سوزن شدن در دست و پا
مشکلات خواب
مسائل گوارشی
درمان مناسب برای همه‌ی افراد متفاوت است، اما درمان‌های رایج شامل موارد زیر است:
درمان دارویی، از جمله مسکنها و داروهای ضد افسردگی
فیزیوتراپی و کاردرمانی
درمان شناختی رفتاری
درمان های آرامش بخش ، از جمله ماساژ ، مدیتیشن و یوگا
تغییر سبک زندگی
 
4. آرتروز
آرتروز بیماری‌ست که باعث التهاب و درد مفاصل می‌شود. التهاب مفاصل در قسمت تحتانی ستون فقرات یا باسن می‌تواند باعث ایجاد درد در ناحیه کمر شود و ممکن است به پاها نیز سرایت کند. شایع ترین انواع آرتروز عبارتند از:
آرتروز، که  در این بیماری، غضروف مفصلی به تدریج از بین می‌رود.
آرتریت روماتوئید و آرتریت پسوریاتیک، بیماری ‌که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه به مفاصل سالم حمله می‌کند.
آرتروز دارای علائم متفاوتی از جمله قرمز شدن، تورم و کاهش حرکت مفاصل است. علائم نیز ممکن است بصورت دوره‌ای تکرار شده و به مرور زمان بدتر شود. درمان آرتروز بستگی به نوع ورم مفاصل و شدت علائم فرد دارد، اما اغلب ترکیبی از تغییر سبک زندگی، فیزیوتراپی و استفاده از دارو است. برای افرادی که مبتلا به آرتریت شدید هستند، و با درمان‌های دارویی بهبود نمی‌یابند، عمدتا جراحی انجام می‌گیرد. 
 
5. سیاتیک
سیاتیک یک درد شدید و منتشر شونده در قسمت تحتانی کمر است که درد آن از باسن منتشر شده و به پشت ساق پا می‌رسد. همچنین ممکن است فرد احساس سوزن سوزن شدن، بی حسی یا ضعف در پاها را تجربه کند. درد زمانی رخ می دهد که به عصب سیاتیک فشار وارد شود. علت این درد می تواند عواملی همچون آرتروز، آسیب ها و شکستگی‌های پشت، فتق دیسک‌ها و تنگی کانال ستون فقرات باشد. سیاتیک اغلب به خودی خود خوب می‌شود و ممکن است فرد بتواند آن را در خانه با استراحت، مسکن های بدون نسخه و کشش ملایم درمان کند. اگر این درمان‌ها بی‌اثر باشد، پزشک ممکن است فیزیوتراپی، تزریق استروئید یا جراحی را توصیه کند.
 
6. عفونت ستون فقرات
عفونت ستون فقرات یا بافت های اطراف آن می تواند منجر به درد و حساسیت به کمر شود. اگر عفونت باعث تحریک یا آسیب اعصاب نخاعی شود، ممکن است باعث ایجاد درد یا سوزن سوزن شدن در پاها شود. علائم دیگر عفونت ستون فقرات می تواند شامل تب، لرز و تورم ، قرمزی یا گرما در ناحیه آسیب دیده باشد. عفونت های ستون فقرات در صورت گسترش عفونت از سایر قسمت های بدن به ستون فقرات رخ می دهد. این بیماری  همچنین می‌تواند بر اثر جراحی، صدمات پشت ، دیابت ، سرطان و بیماری‌هایی که سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند ، رخ دهد. نوع عفونت، مدل درمان را تعیین می کند که ممکن است شامل داروهای آنتی بیوتیک یا ضد قارچ باشد. برخی اوقات درمان می‌تواند شامل جراحی یا برداشتن بافت آلوده باشد. 
 

برای مشاهده و خرید انواع کمربند کار، زانوبند والیبال و بسکتبال و... به وبسایت فروش انواع لوازم پزشکی ماهان مدیکال مراجعه نمایید.


 

7. اسپوندیلیت آنکیلوزان
اسپوندیلیت آنکیلوزان یک بیماری مزمن است که در آن مفاصل و مهره های ستون فقرات ملتهب شده و همین امر باعث درد و گرفتگی عضلات کمر می شود. این بیماری می تواند به سایر قسمت های بدن از جمله دنده ها ، لگن ، زانو و پا گسترش یابد. علائم دیگر اسپوندیلیت آنکیلوزان می تواند شامل موارد زیر باشد:
کاهش انعطاف پذیری ستون فقرات
کاهش تحرک
تورم و تب در مفاصل آسیب دیده
تنفس دردناک 
خستگی
علت اصلی اسپوندیلیت آنکیلوزان هنوز مشخص نیست، اما تحقیقات نشان داده که نقش ژنتیک در ابتلا به این بیماری بی‌تاثیر نیست. هیچ درمانی برای اسپوندیلیت آنکیلوزان وجود ندارد، بنابراین پزشکان درمان را بر روی تسکین علائم فرد و جلوگیری از بدتر شدن بیماری متمرکز می‌کنند. درمان معمولاً شامل ترکیبی از داروها، فیزیوتراپی و تغییر سبک زندگی است. پزشک ممکن است جراحی را برای افرادی که آسیب مفصلی شدید دارند توصیه کند.
 
کی به پزشک مراجعه کنیم؟
درد کمر و پا اغلب در خانه و با استراحت، داروهای مسکن و ورزش یا کشش ملایم درمان می‌شود. در صورت بروز دردهایی مانن دردهای زیر باید با پزشک مشورت کنید:
درد شدید 
درد به طور مداوم بدتر می‌شود یا به درمان خانگی پاسخ نمی‌دهد.
درد به سایر نواحی بدن گسترش یابد
همراه با سایر علائم مانند اسهال ، سرگیجه یا استفراغ ظاهر می‌شود
در صورت بروز علائم زیر ، افراد باید فوراً به دنبال کمک پزشکی باشند:
درد بسیار شدید
تورم ناگهانی در پا یا پاها
درد قفسه سینه
مشکل در حرکت یا راه رفتن
از دست دادن کنترل روده یا مثانه
 
خلاصه
درد همزمان کمر و ساق پا اغلب نتیجه صدمات جزئی یا وضعیت بد بدن است و این درد با استراحت و درمان های خانگی بهتر می شود. با این حال ، درد مداوم یا مکرر ممکن است علامت یک بیماری زمینه ای مانند آرتریت یا فیبرومیالژیا باشد. افراد باید برای درد شدید ، بهبود نیافته یا همراه با سایر علائم به پزشک مراجعه کنند.
 
 
منبع: medicalnewstoday.com
ترجمه: تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - ارتوپدی,
مقالات مرتبط

ارسال یک نظر

مطالب گوناگون
پیاده روی با قدرت
پیاده روی با قدرت
1401/06/26 02:18:01 0

فروش 2 سهم بیهوشی بیمارستان دی تهران
فروش 2 سهم بیهوشی بیمارستان دی تهران
1390/11/13 01:55:00 0

عفونت های دستگاه ادراری
عفونت های دستگاه ادراری
1401/11/14 02:00:01 0

تزلزل ادراری چیست؟
تزلزل ادراری چیست؟
1401/08/02 14:00:01 0

دیسک کمر چیست
دیسک کمر چیست
1398/03/08 12:07:05 0

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن