دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

سندروم روده تحریک پذیر- معرفی

نویسنده Mahan Medical 1396/05/11 17:28:05 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : دستگاه گوارش,
سندروم روده تحریک پذیر

 

سندروم روده تحریک پذیر چیست؟

افراد بسیاری، در طول زندگی خود، ناراحتی های گوارشی را تجربه می کنند، اما سندروم روده تحریک پذیر (IBS)، اندکی متفاوت است. ازعلائم این بیماری، دلدرد، اسهال و یا یبوست هستند که به طور مکرر اتفاق می افتند. با این وجود، هیچ نشانی از آسیب به سیستم گوارشی وجود ندارد. خبر خوب این است که این بیماری، احتمال ابتلا به سرطان روده را در افراد مبتلا، نسبت به سایر افراد که با این سندروم مواجه نیستند؛ افزایش نمی دهند.

 

 

علائم:

اصلی ترین علائم سندروم روده تحریک پذیر، دردهای شکمی در کنار تغییرات در دفع مزاج می باشند. این تغییرات می توانند شامل یبوست، اسهال و یا هر دو مورد باشند. بیماران ممکن است دچار انقباضات و گرفتگی در روده شده و احساس کنند که عمل دفعشان به طور کامل صورت نپذیرفته است. بسیاری از مبتلایان دچار نفخ شده و علاوه بر مشاهده تورم شکم، صداهایی را از شکم خود می شنوند. داشتن درد مزمن و اجابت مزاج های پی در پی، از دیگر مسائل آزاردهنده مبتلایان به این سندروم است. در بین خانم های مبتلا، این علائم در دوران قاعدگی بیشتر به چشم می خورند.

 

علل ابتلا به IBS چیست؟

متاسفانه پزشکان هنوز پاسخ قطعی این سوال را نمی دانند. یک نظریه این است که این عارضه هنگامی اتفاق می افتد که سیگنال های ارسالی از مغز به روده، مخدوش و یا منقطع می شوند؛ این قطع رابطه می تواند آغازگر اختلال در انقباض و انبساط های روده شده و نهایتا منجر به درد و تغییر در سرعت پروسه گوارش بشود. نظریه دیگر این است که اعصاب دستگاه گوارش فرد بیش از حد حساس به برخی محرک ها از قبیل استرس و یا بعضی از خوراکی ها می باشد.

 

چه کسانی در معرض ابتلا به این عارضه قرار دارند؟

هر فردی می تواند دچار سندروم روده تحریک پذیر شود، اما زنان دو برابر مردان به این بیماری مبتلا می شوند. همچنین افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری را دارند نیز بیشتر از سایری در معرض این خطر قرار می گیرند. علائم روده تحریک پذیر، اغلب پیش از 35 سالگی بروز پیدا می کنند. بسیار نامتعارف است که افراد بالای 50 سال، برای اولین بار، دچار این عارضه بشوند.

 

تشخیص:

هیچگونه آزمایشی که مخصوص به این بیماری باشد وجود ندارد؛ پزشکان غالبا از طریق توصیفات بیمار از علائم، این بیماری را تشخیص می دهند. بنابراین بسیار مهم است که افراد در هنگام توصیف علائم خود برای پزشک، خجالت را کنار گذاشته و همه نشانه ها را به وضوح بیان کنند. ممکن است پزشک احتمالا به منظور جلوگیری از عواقب بعدی این علائم، آزمایشاتی را از فرد بگیرد.

 

نقش استرس:

همه ما گاهی دچار استرس می شویم؛ مثلا پیش از امتحان، پیش از سخنرانی و یا شرایط سختی که در زندگی هر کس رخ می دهند. اما در افراد مبتلا به IBS استرس می تواند آغازگر علائم و یا باعث پیشرفت علائم باشد، بنابراین بسیار مهم است که این افراد همیشه بر استرس خود کنترل داشته باشند. شاید صحبت کردن با یک مشاور، به منظور آموختن راه هایی جهت کنترل استرس، راه حل خوبی برای ایشان باشد.

 

شناخت محرک ها:

اولین گام در جهت کنترل این بیماری این است که هر فرد، عواملی را که نشانه هایش را تشدید می کنند، بشناسد. از اصلی ترین محرک های روده، علاوه بر استرس، می توان به برخی خوراکی ها، تغییرات هورمونی و دسته ای از دارو های خاص اشاره کرد. شایان ذکر است، غذاهای تحریک کننده روده های افراد مختلف، با یکدیگر متفاوت می باشند. این بدان معناست که هر فرد، حساسیت های مربوط به خود را دارد؛ بنابراین بهتر است که هرکس، غذاهای مصرفی روزانه خود را یادداشت کرده تا به مرور زمان متوجه شود که با خوردن کدام یک از خوراکی ها، درد و سایر علائم او تشدید می شوند.

ادامه دارد...

 

 

ترجمه: مهسا سزاوار یگانه - کارشناس مهندسی پزشکی
واحد علمی شرکت تجهیزات پزشکی ماهان طب

مجله پزشکی ماهان مدیکال

 


مقالات مرتبط:

سندروم روده تحریک پذیر- درمان

ضدعفوني كردن ويروس معده

PPI و زخم معده و دوازدهه - قسمت اول


جهت مطالعه مطالب بیشتر در حوزه ی پزشکی و سلامت به مجله پزشکی ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید

بیشتر بخوانید: برای پایین آوردن فشار خون چه بخوریم

بیشتر بخوانید: ونتیلاتور چیست

بیشتر بخوانید: واریس چیست

همچنین جهت خرید انواع تجهیزات پزشکی به فروشگاه آنلاین ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید

محصولاتماسک - دستگاه اکسیژن ساز - ماسک سه بعدی - پالس اکسیمتر - دستگاه فشار خون - تب سنج - ونتیلاتور - اکسیمتر - قیمت دستگاه فشار خون - گن - جوراب واریس - ترازوی دیجیتال - کمربند طبی - زانوبند - دستگاه فیزیوتراپی خانگی - فشارسنج - دستگاه ونتیلاتورترازو - شکم بند لاغری - دستگاه پالس اکسی متر - ماسک سه لایه - فشار سنج - مچ بند - کتف بند - شکم بند - فشارسنج امرون - اکسیژن ساز - قوزک بند - زانو بند ورزشی - گن غبغب

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - دستگاه گوارش,

ارسال یک نظر

پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3
مطالب گوناگون
ژنیکوماستی چیست؟
ژنیکوماستی چیست؟
1402/01/11 14:00:01 0

اثر ماندلا چیست؟
اثر ماندلا چیست؟
1401/07/06 03:23:01 0

همه چیز درباره رگ های واریسی و عنکبوتی-قسمت اول
همه چیز درباره رگ های واریسی و عنکبوتی-قسمت اول
1396/04/26 11:43:52 0

افسردگی و سکته مغزی
افسردگی و سکته مغزی
1401/12/21 08:00:02 0

میگرن خاموش چیست؟
میگرن خاموش چیست؟
1401/09/01 08:00:01 0

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0

  فیلتر کردن