ضدعفوني كردن ويروس معده
روش ضدعفونی کردن ویروس عفونت روده و معده ، از محل زندگی
نوشته شده توسط: Dr. Debra Pulver
ویروس های متعددی وجود دارند که می توانند معده و روده را آلوده کنند و باعث اسهال و استفراغ شوند (که در اصلاح میگویند فرد دچار عفونت روده و معده شده است) که مهمترین این ویروس ها عبارتند از نوروویروس و روتا ویروس. علائم عفونت روده و معده معمولاً یک تا دو روز پس از ابتلای فرد به عفونت آغاز می شود و می تواند از 1 تا 10 روز طول بکشد که این بستگی دارد به اینکه کدام ویروس درگیر است. از آنجایی که ویروسهای معده بسیار مسری هستند، برای جلوگیری از سرایت آنها به دیگران، لازم است فرآیند ضدعفونی مناسبی انجام شود.
لوازم لازم جهت ضدعفونی کردن محیط:
- آب
- مایع سفید کننده
- مایع شوینده ی مکمل و سازگار با مایع سفید کننده
- دستمال تنظیف و اسفنج ( ابر )
- ماشین لباسشویی و خشک کن
- پودر لباس شویی
- دستکش
- ماسک
مرحله اول:
بطور کامل آثار اسهال یا استفراغ یاقیمانده در فضای توالت را از بین ببرید. توالت و سطوح اطراف توالت را با محلولی شامل ماده پاک کننده و سفید کننده بشوید و توجه داشته باشید که بر روی لیبل محلول سفید کننده و ضدعفونی کننده قید شده باشد که این محلول نروویروس را از بین می برد و توجه کنید محلول ضدعفونی کننده ای که آماده نموده اید شامل 50 درصد آب و 50 درصد ضدعفونی کننده باشد. در مناطقی که بیشتر در معرض تماس با ویروس قرار داشته ، ضدعفونی کننده بیشتری استفاده کنید و در نظر داشته باشید که قطرات ویروس می توانند از طریق هوا و زمین در جاهای دیگر پرواز کنند، بنابراین مطمئن شوید که همه چیز و همه جا را تمیز کنید.
اگر در محل استفراغ حوله ، صابون ، مسواک ، خمیر دندان و اشیای شبیه آن بوده که احتمال آلوده کردن دیگر افراد را دارا می باشد، حتماً بطور کامل آن ها را ضدعفونی نمایید و توصیه می شود مسواک ها را دور بریزید.
مرحله دوم:
تمامی سطوح در تماس با فرد مبتلا به عفونت را با پاک کننده و سفید کننده بشویید، چه داخل حمام و دستشویی و چه خارج آن و داخل اتاق خواب فرد مبتلا و هر آنچه با استفراغ، اسهال و یا فرد آلوده به ویروس در تماس بوده است را ضدعفونی کنید.
مرحله سوم:
تمامی لباس ها، ملحفه، پارچه کتانی، حوله و هر پارچه ای که در معرض ویروس قرار گرفته است، در آب گرم با پودر لباسشویی بشوید و سپس در معرض نور آفتاب قرار دهید تا خشک شوند.
مرحله چهارم:
برای جلوگیری از گسترش ویروس، دست ها را بطور مرتب و حداقل 20 ثانیه بشویید. ضدعفونی کننده های الکلی دست ممکن است در مقابل ویروس موثر نباشد، بنابراین مطمئن شوید که شستشو دستان با آب و صابون را بطور کامل انجام می دهید. این امر هم برای فرد مبتلا به عفونت الزامیست و هم برای اطرافیان و مخصوصاً کسی که در حال پرستاری و نگهداری از فرد مبتلاست.
مرحله پنجم:
در تمامی مراحل ضدعفونی برای جلوگیری از ابتلا به ویروس از دستکش و ماسک استفاده کنید.
مرحله ششم:
هر گونه مواد غذایی را که ممکن است فرد آلوده تهیه کرده باشد و یا با آن تماس داشته و همچنین باقی مانده غذای فرد مبتلا را بیرون بیرون بریزید. زیرا مواد غذایی نیز ممکن است آلوده شده باشد.
نکته ها و تذکرات نهایی:
ویروس می تواند در مدفوع فرد مبتلا تا سه هفته پس از از بین رفتن علائم باقی بماند. برای جلوگیری از گسترش آن، دستها را بطور کامل و حداقل 20 ثانیه با آب و صابون بشویید.
حداقل دو روز پس از برطرف شدن علایم از دست زدن به مواد غذایی که قرار است دیگران استفاده نمایند پرهیز کنید و مجددا توصیه میکنیم، برای جلوگیری از انتقال ویروس به دیگران بطور مرتب و مکرر دست ها را با آب و صابون بشویید.
منابع:
U.S. Centers for Disease Control .CDC norovirus .CDC rotavirus
ترجمه: مهندس امیررضا شفیعی - 1396/04/30
واحد علمی شرکت تجهیزات پزشکی ماهان طب
مقالات مرتبط:
PPI و زخم معده و دوازدهه - قسمت اول
سندروم روده تحریک پذیر - درمان
جهت مطالعه مطالب بیشتر در حوزه ی پزشکی و سلامت به مجله پزشکی ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید
بیشتر بخوانید: ونتیلاتور چیست
بیشتر بخوانید: واریس چیست
همچنین جهت خرید انواع تجهیزات پزشکی به فروشگاه آنلاین ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید
محصولات : ماسک - دستگاه اکسیژن ساز - ماسک سه بعدی - پالس اکسیمتر - دستگاه فشار خون - تب سنج - ونتیلاتور - اکسیمتر - قیمت دستگاه فشار خون - گن - جوراب واریس - ترازوی دیجیتال - کمربند طبی - زانوبند - دستگاه فیزیوتراپی خانگی
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - کنترل عفونت و ضدعفونی کردن,سایر مقالات گروه - دستگاه گوارش,