دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

هیپوکندری چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1402/02/14 14:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : سلامت عمومی,گروه : روانشناسی,

همه گاهی نگران سلامتی خود هستند، اما برای برخی از افراد، ترس از بیمار شدن آنقدر قوی است، حتی زمانی که از سلامت خوبی برخوردار هستند، که به سختی می توانند با زندگی روزمره خود کنار بیایند. کسی که با ترس از ابتلا به یک بیماری جدی زندگی می کند، علیرغم اینکه آزمایش های پزشکی هرگز هیچ مشکلی را پیدا نکرده است، ممکن است به اختلال علائم جسمانی مبتلا باشد که به عنوان اختلال اضطراب بیماری نیز شناخته می شود. این بیماری با نام های دیگری از جمله هیپوکندریا یا هیپوکندریازیس نیز شناخته شده است.

هیپوکندری چیست؟

مطالعه ای که در جاما منتشر شده است، اختلال علائم جسمی را به عنوان ترس یا باور مداوم مبنی بر اینکه فرد یک بیماری پزشکی جدی و تشخیص داده نشده دارد" تعریف می کند. نویسندگان خاطرنشان می کنند که این بیماری تا 5 درصد از بیماران سرپایی پزشکی را تحت تاثیر قرار می دهد. به طور خلاصه، این اختلال یک وضعیت سلامت روانی است که در آن فرد بیش از حد نگران است که بیمار است، تا جایی که خود اضطراب ناتوان کننده است. نگرانی در مورد سلامتی تبدیل به یک بیماری می شود. اختلال علائم جسمی یک بیماری مزمن است. شدت آن می تواند به سن، تمایل فرد به نگرانی و میزان استرسی که با آن مواجه است بستگی دارد.

علائم

ترس از عملکرد طبیعی، برای یک فرد مبتلا به هیپوکندری، عملکردهای طبیعی بدن مانند ضربان قلب، تعریق، و حرکات روده می تواند مانند علائم یک بیماری یا وضعیت جدی به نظر برسد. ترس از ناهنجاری های جزئی، آبریزش بینی، غدد لنفاوی کمی متورم یا زخم کوچک می تواند مانند مشکلات جدی باشد. چک کردن، به طور منظم بدن را برای علائم بیماری بررسی کنید. تمرکز هیپوکندری به فرد بستگی دارد:

  • توجه برخی افراد ممکن است بر روی یک عضو خاص مانند ریه ها متمرکز شود.
  • آنها ممکن است فقط روی یک بیماری مانند سرطان تمرکز کنند.
  • یا ممکن است از بیماری یکی پس از دیگری بترسند.
  • صحبت منظم در مورد بیماری - اختلال علائم جسمی ممکن است باعث شود افراد در مورد سلامتی خود بیش از حد صحبت کنند.

ویزیت پزشک، آنها ممکن است به طور مکرر با پزشک خود ملاقات کنند. شیفتگی، آنها می توانند زمان زیادی را صرف جستجوی اینترنت برای علائم بیماری های احتمالی کنند.هیچ تسکینی از نتایج آزمایش وجود ندارد، اگر آزمایشات منفی باشد، ممکن است فرد تسکین پیدا نکند. در واقع، می‌تواند اوضاع را بدتر کند - ترس بیمار از این که هیچ‌کس آن‌ها را باور نمی‌کند و اینکه مشکل هرگز با موفقیت تشخیص داده و درمان نمی‌شود، افزایش می‌یابد. اجتناب از پزشک، برخی از افراد مبتلا به این اختلال به دلیل ترس از اینکه متوجه یک بیماری جدی هستند از مراقبت پزشکی اجتناب می کنند. اجتناب، ممکن است از افراد، مکان‌ها و فعالیت‌هایی که به اعتقاد آنها خطری برای سلامتی دارند اجتناب کنند. ترس شدید از بیماری که بیش از 6 ماه طول بکشد می تواند نشانه ای از اختلال علائم جسمی باشد.

علل

علل دقیق آن مشخص نیست، اما عوامل خاصی احتمالاً دخیل هستند:

  • باور، درک نادرست از احساسات فیزیکی، که با درک نادرست از نحوه عملکرد بدن مرتبط است.
  • خانواده، افرادی که یکی از بستگان نزدیک به هیپوکندری دارند بیشتر احتمال دارد که خودشان به آن مبتلا شوند.
  • سابقه شخصی، افرادی که در گذشته تجربیات بدی از سلامتی داشته اند ممکن است بیشتر مستعد ابتلا به ترس نامتناسب از بیمار شدن مجدد باشند.
  • ارتباط با سایر شرایط، سایر اختلالات روانپزشکی با اختلال علائم جسمی مرتبط است. درصد بالایی از بیماران مبتلا به هیپوکندری دارای افسردگی اساسی، اختلال هراس، اختلال وسواس فکری، اجباری یا اختلال اضطراب فراگیر هستند.

پژوهشی که در مجله بریتانیایی روانپزشکی منتشر شده است، نشان می‌دهد که مانند اختلال وسواس فکری اجباری، اختلال علائم جسمی شامل نیاز به بررسی مداوم است، زیرا فرد به دنبال اطمینان است. نویسندگان می گویند که این رفتارهای ایمنی با هدف بازگرداندن حس رفاه و درجه ای از اطمینان در مورد آینده، است. با این حال، آنها می توانند در نهایت مشکلاتی را که قرار است کاهش دهند، بدتر کنند. این رفتارها از طریق بالا نگه داشتن سطح اضطراب و جلوگیری از از بین رفتن ترس ها، توجه فرد را بر روی برخی از فاجعه های بالقوه ترسناک متمرکز می کند. از آنجایی که بیشتر بیماران تمایل دارند به جای مراجعه به متخصص سلامت روان، در مورد شرایط سلامتی که از آنها می ترسند به پزشک خانواده خود مراجعه کنند، ممکن است هرگز تشخیص اختلال علائم جسمانی دریافت نکنند.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - روانشناسی,

ارسال یک نظر

مطالب گوناگون
بیماری های بافت همبند
بیماری های بافت همبند
1401/09/07 02:00:01 0

شخصیت و رضایت از زندگی
شخصیت و رضایت از زندگی
1402/01/07 20:00:01 0

موارد مصرف بامیه
موارد مصرف بامیه
1402/02/13 14:00:01 0

پیشگیری از زمین خوردن با ورزش تای چی
پیشگیری از زمین خوردن با ورزش تای چی
1396/05/19 13:02:50 0

مصرف زیاد کافئین
مصرف زیاد کافئین
1401/03/15 20:00:01 0

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن