مشتریان گرامی به اطلاع میرسانیم ، شرکت تجهیزات پزشکی ماهان طب و واحد فروش وبسایت ماهان مدیکال از تاریخ 1402/12/28 لغایت 1403/01/13 تعطیل میباشد.

دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

سندروم روده تحریک پذیر - درمان

نویسنده Mahan Medical 1396/05/12 12:36:21 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : دستگاه گوارش,
درمان IBS

در مقاله قبلی، به معرفی سندروم روده تحریک پذیر و علائم آن پرداخته و شما خوانندگان گرامی را تا حدودی با علل ایجاد این عارضه و همچنین عوامل تشدید کننده آن، آشنا ساختیم. پیرو این بیانات، در این مقاله برآنیم تا به بررسی راهکارهایی جهت کنترل و درمان این بیماری و علائم آن را بررسی کرده و همچنین به این مساله بپردازیم که چگونه می توان در کنار ابتلا به این سندروم، زندگی آرام و خوبی داشت.

در ادامه با ما همراه باشید:

 

آیا باید تغییری در رژیم غذایی ایجاد کرد؟

چگونگی درمان هر فرد به علائم و تحریک کننده های مخصوص به خود او بستگی دارد، اما معمولا بیماران، پروسه درمانی خود را با تغییر عادات غذایی خود آغاز می کنند. کاهش مصرف غداهای چرب مانند انواع سرخ کردنی ها، به بیماران کمک شایانی خواهد کرد. در صورتی که دچار یبوست نیز می شوید،انواع فیبرها برای شما مفید خواهند بود. قطع مصرف الکل و کافئین و همچنین کاهش مصرف خوراکی های نفاخ از قبیل لوبیا و انواع کلم نیز جزء اقدامات ضروری هستند. نهایتا بهتر است بررسی کنید که آیا لاکتوز (قند موجود در لبنیات) نیز علائم شما راتشدید می کنند یا خیر.

 

آیا پروبیوتیک ها کمکی به درمان IBS می کنند؟

پروبیوتیک ها باکتری های مفیدی هستند که در روده انسان زندگی می کنند. انواع مختلفی از پروبیوتیک ها وجود دارند که بهترین آن ها در ماست ها هستند. مطالعات نشان می دهند که بایفیدوباکتریا و برخی ترکیبات پروبیوتیک ها، در درمان علائم روده تحریک پذیر، موثر هستند.

 

ورزش:

اگرچه ممکن است بیمار تمایلی به انجام حرکات ورزشی، به خصوص در هنگامی که علائم بیماری بروز پیدا می کنند، نداشته باشد؛ اما ورزش کردن در همه حال برای او مثمر ثمر خواهد بود؛ چرا که علاوه بر کمک به حرکات دستگاه گوارش، استرس فرد را نیز کاهش داده و حال عمومی او را خوب می کند. بهتر است که نخست با نرمش های سبک شروع کرده و همچنین پیش از هربار ورزش کردن از سرویس بهداشتی استفاده کنید.

 

داروهای ضد اسپاسم روده:

معمولا پزشکان برای بیمارانی که دچار اسپاسم (انقباضات شدید) روده می شوند، دارو تجویز می کنند. این داروها حاوی لوپرامید می باشند که این ماده سرعت حرکات روده را کاهش می دهد. همچنین در مواردی، داروهایی از قبیل الوکسادولین (ویبرزی)، آنتی بیوتیکی به نام ریفکسیمین (زیفکسام) و یا کمپلکس سازهای اسید زردآب صفرا، مانند کلستیرامین، کولسولام و کلستیپول، تجویز می شوند.

 

داروهای ضد یبوست:

ممکن است پزشک معالج ملین هایی از قبیل دوکاسیت، مکمل های فیبری مانند متیل سلولوز یا سایلیوم، و یا پلیتیلن گلیکول (PEG) را تجویز کند. در صورتی که این داروها چاره ساز نشوند، می بایست با استفاده از داروهایی نظیر لیناکلوتاید (لینزس) و لوبی پروستون (آمیتیزا)، مقدار آب موجود در دستگاه گوارش را افزایش داد.

 

داروهای ضد افسردگی:

اگر پزشکی به منظور درمان IBS داروهای ضد افسردگی تجویز کند، این بدان معنا نیست که بیماری فرد، فقط وابسته به شرایط روحی اوست و علائم دیگری ندارد؛ بلکه باید توجه داشت که داروهای ضدافسردگی، علاوه بر برطرف کردن استرس و فشارهای روانی فرد، می توانند بر روی دستگاه گوارش نیز تاثیر گذاشته و درد و نفخ در نواحی شکم را کنترل کنند. شایان ذکر است، همه داروها دارای عوارض جانبی می باشندف بنابراین بهتر است که بیماران پیش از استفاده از هر دارویی، پزشک خود به طورکامل از وضعیت سلامتی و سایر بیماری های خود مطلع سازند.

 

آیا استفاده از نعنا تاثیری دارد؟

داروهای سنتی و طبیعی، ارزش یک مرتبه استفاده کردن را دارند. برخی مطالعات نشان می دهند که مصرف نعنا در درمان علائم سندروم روده تحریک پذیر موثر است. کپسول های انتریک کوتد، حاوی روغن نعنا می باشند و بیماران می توانند از آن ها بهره ببرند.

 

جلسات مشاوره:

در صورتی که وجود این بیماری در فرد، تا اندازه ای بر روی روحیات او و روابط اجتماعی اش تاثیر بگذارد که از این موضوع احساس نارضایتی داشته باشد؛ بهتر است که به یک روانشناس مراجعه کرده و با او درمورد مشکلاتش صحبت نماید. روانشناسان و مشاوران علاوه بر اینکه می توانند به افراد راه های رهایی از استرس را آموزش دهند، آن ها را در رسیدن به آرامش و کنار آمدن با شرایط بیماری نیز یاری می کنند.

 

هایپنوزیس:

هایپنوزیس تکنیکی است که به ریلکسیشن و در نتیجه انبساط روده های منقبض شده کمک می کند. این روش جزء جدیدترین دستاوردهای متخصصین است که تحقیقات درمورد آن همچنان ادامه دارد.

 

بایوفیدبک:

در این روش که بر اساس ثبت علائم فرد و نمایندن آن ها به خود او ابداع شده است، به مبتلایان کمک می کند که متوجه شوند که استرس چگونه بر روی دستگاه گوارش آن ها تاثیر گذاشته و روده هایشان را دچار اسپاسم می کند و بدین ترتیب ان ها یاد می گیرند که چگونه استرس خود را کنترل کنند. همچنین با این روش می توان فهمید که چطور بر روی عضلاتی خاص کنترل پیدا کرده و در هنگام شروع درد، آن عضلات را ریلکس کرده و درد نواحی مربوطه را کاهش داد.

 

برای ذهن خود وقت بگذارید:

مدیتیشن های گاه به گاه، انجام تنفس های عمیق و سایر تکنیک های کسب آرامش، به صرف زمان زیادی نیاز ندارند اما می توانند ذهن افراد را آرام و منسجم کنند. اگرچه مطالعات زیادی بر روی تاثیر مستقیم این روش ها بر روی سندروم روده تحریک پذیر انجام نشده است؛ اما اگر این روش ها استرس انسان ها را کاهش می دهند، پس قطعا در درمان ناراحتی های ناشی از IBS نیز موثرند.

 

کلام آخر:

سندروم روده تحریک پذیر، یک عارضه مزمن است. ممکن است علائم آن در طول دورانی از زندگی بیماران، کاهش یافته و یا حتی اصلا بروز نکنند. بهتر است که افرادی که دچار این بیماری می باشند، از خوراکی های مصرفی روزانه و علائم بالینی خود یادداشت هایی تهیه کنند تا حساسیت ها و محرک های خود را بیشتر بشناسند.

خبرهای خوب حاکی از آنند که علائم این بیماری، با گذشت زمان بدتر نمی شوند؛ این بیماری مهلک و خطرناک نیست و هیچگاه منجر به شرایط وخیم تری از قبلی سرطان و یا تورم های شدید شکمی نمی شود.

 

 

ترجمه: مهسا سزاوار یگانه - کارشناس مهندسی پزشکی
واحد علمی شرکت تجهیزات پزشکی ماهان طب

مجله پزشکی ماهان مدیکال

 


مقالات مرتبط:

سندروم روده تحریک پذیر- معرفی

ضدعفوني كردن ويروس معده

PPI و زخم معده و دوازدهه - قسمت اول


جهت مطالعه مطالب بیشتر در حوزه ی پزشکی و سلامت به مجله پزشکی ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید

بیشتر بخوانید: برای پایین آوردن فشار خون چه بخوریم

بیشتر بخوانید: ونتیلاتور چیست

بیشتر بخوانید: واریس چیست

همچنین جهت خرید انواع تجهیزات پزشکی به فروشگاه آنلاین ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید

محصولاتماسک - دستگاه اکسیژن ساز - ماسک سه بعدی - پالس اکسیمتر - دستگاه فشار خون - تب سنج - ونتیلاتور - اکسیمتر - قیمت دستگاه فشار خون - گن - جوراب واریس - ترازوی دیجیتال - کمربند طبی - زانوبند - دستگاه فیزیوتراپی خانگی - فشارسنج - دستگاه ونتیلاتورترازو - شکم بند لاغری - دستگاه پالس اکسی متر - ماسک سه لایه - فشار سنج - مچ بند - کتف بند - شکم بند - فشارسنج امرون - اکسیژن ساز - قوزک بند - زانو بند ورزشی - گن غبغب

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - دستگاه گوارش,

ارسال یک نظر

پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3
جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
نرم افزار تحلیل تصاویر پزشکی

نرم افزار تحلیل تصاویر پزشکی

Mahan Medical 1402/12/17 17:00:02 0

  فیلتر کردن