ضرورت اندازه گیری منظم فشار خون توسط بیماران قلبی و عروقی
اغلب بیماریهای قلبی و عروقی با آگاهی بخشی فراگیر به افراد جامعه درمورد عوامل خطرزا، مانند مصرف دخانیات، رژیم غذایی ناسالم و اضافه وزن، نداشتن فعالیت بدنی کافی و مصرف بیرویه الکل؛ قابل پیشگیری هستند. افرادی که دچار بیماری های قلبی و عروقی بوده و یا در معرض خطر ابتلا به این بیماری ها (به دلیل از پیش مبتلا بودن به یک یا چند مورد از عوامل خطرزا مانند فشارخون بالا، دیابت، چربی خون بالا و بیماریهایی از این دست) هستند، نیازمند معاینه،تشخیص و کنترل به موقع بیماری از طریق بررسی مداوم، مشاوره و مصرف دارو به مقتضای بیماری میباشند.
فشار خون بالا (هایپرتنشن)
20 درصد از مردم عادی و بیش از نیمی از افراد بالای 70 سال دچار این عارضه میباشند. در حال حاضر جمعیتی بالغ بر 1 میلیارد نفر در دنیا دچار بیماری فشار خون بالا هستند و انتظار میرود که تا سال 2025 این رقم بیش از 50 درصد افزایش پیدا کند. فشار خون بالا، سومین عامل مرگ و میر در جهان بوده و پیشبینی میشود که آمار مرگ و میرهای ناشی از این عارضه در دهه های پیش رو به طور جدی افزایش یابد. فشار خون بالا، بیماری های قلبی و عروقی را تشدید میکند. کرنشی که دراثر این عارضه به قلب وارد میشود، باعث گشاد شدن حفره های قلبی شده و سبب میشود که عروق تغذیه کننده قلب نیز آسیب ببینند. در سیستم گردش خون، افزایش فشار خون در رگ ها میتواند باعث خونریزی داخلی شده و یا ارگان های حیاتی بدن مانند کبد، کلیه ها، مغز و شش ها را دچار آسیب جدی کند.
بیماری فشار خون به قاتل خاموش معروف است، چرا که اغلب بیمارانی که فشار خون بالا دارند آثاری از این بیماری را در خود مشاهده نمیکنند و بنابراین اقدامی جهت درمان بیماری خود انجام نمیدهند، مگر زمانی که دیگر کار از کار گذشته است!
خطرات
هر فردی در معرض ابتلا به بیماری فشار خون بالا هست. اگرچه اغلب افراد در طول زندگی گاهی این عارضه را تجربه میکنند، اما افراد خاصی وجود دارند که با خطر ابتلا به فشارخون بالای دائم مواجهاند.
عواملی که در ذیل عنوان میشود، هریک میتوانند نقشی اساسی در افزایش احتمال ابتلا به فشار خون بالا داشته باشند:
- مصرف دخانیات
- مصرف الکل
- فشارهای روانی
- رژیم غذایی نادرست
- فعالیت بدنی اندک
- اضافه وزن
علاوه بر این عوامل قابل پیشگیری، ژن های ما نیز میتوانند در میزان احتمال ابتلای ما به بیماری فشار خون بالا نقش داشته باشند. بنابراین افرادی که سابقه خانوادگی دارند بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به این بیماری قرار میگیرند.
فشار خون بالا یک بیماری است که میتواند در هر سنی به سراغ ما بیاید.
لازم به ذکر است که اگرچه این بیماری بیشتر در افراد بزرگسال مشاهده میشود و اگرچه خطر بروز این بیماری با بالا رفتن سن افزایش مییابد؛ اما به هر حال فشارخون بالا یک بیماریست که میتواند در هر سنی رخ دهد. بنابراین مهم است که کنترل منظم فشار خون خود را آغاز کنید، حتی اگر احتمال بروز بیماری فشار خون بالا در شما کم است.
خبر خوب این که این بیماری قابل پیشگیری است. اقدامات زیادی وجود دارد که شما میتوانید با عمل به آن ها خطر ابتلای خود را کاهش دهید. داشتن نظارت منظم بر فشار خون در منزل، بخش مهمی از برنامه پیشگیری است که به تبع آن شما و پزشکتان میتوانید تصویر واضحی از روند سلامتیتان داشته باشید.
ما به شما فشار سنج های متنوعی را پیشنهاد میکنیم که میتوانید به سادگی هرچه تمام تر در منزل از آن ها استفاده کرده واطمینان حاصل کنید که از کیفیت، دقت و کارآیی کافی برخوردارند. اگر به دنبال مدل بازویی یا مچی این دستگاه هستید، راه حل شما در نزد ماست.
چرا هر بیمار قلبی باید یک فشارسنج در منزل خود داشته باشد؟
داشتن فشار خون بالا یک عامل بسیار مهم در بروز بیماری های قلبی و عروقی است. انجام نظارت منظم بر فشار خون در منزل، بخش مهمی از برنامه پیشگیری است که به تبع آن شما و پزشکتان میتوانید تصویر واضحی از روند سلامتیتان داشته باشید.
- اقداماتی نظیر پیشگیری، تشخیص و کنترل فشار خون بالا در اقدامات ما جهت مبارزه با این بیماری کشنده بسیار ضروری هستند؛ و تحت نظر گرفتن فشار خون به طور مرتب، اولین اقدام است. این آمارها و حقایق هشدار دهنده، بر نیاز ما به یک فراخوان فوری در میان جامعه پزشکی، پیشکسوتان علم پزشکی و مردم جامعه تاکید دارند.
پیشگیری
اکثر بیماری های قلبی و عروقی با آگاهی بخشی فراگیر به جامعه درمورد عوامل خطرزا، مانند مصرف دخانیات، رژیم غذلیی ناسالم و اضافه وزن، نداشتن فعالیت بدنی کافی و مصرف الکل؛ قابل پیشگیری هستند.
افرادی که دچار بیماری های قلبی و عروقی بوده و یا در معرض خطر ابتلا به این بیماری ها (به دلیل از پیش داشتن یک یا چند مورد از عوامل خطرزا مانند فشارخون بالا، دیابت، چربی خون بالا و بیماری هایی از این دست) هستند، نیازمند معاینه، تشخیص و کنترل به موقع بیماری از طریق بررسی مداوم، مشاوره و مصرف دارو به مقتضای بیماری میباشند.
صرفنظر از عامل وراثت، تقریبا همه انواع عوامل به وجود آورنده فشارخون بالا به واسطه استفاده از ترکیبی از اقدامات پیشگیرانه مانند تصحیح سبک زندگی و عادات غذایی و همچنین تحت نظر گرفتن مرتب فشار خون، قابل پیشگیری و درمان هستند. اگر شما فشار خون بالا دارید، انجام این دستورالعمل ها میتوانند فشار خون شما را تا یک اندازه قابل کنترل، پایین بیاورد. به هرحال در بسیاری موارد، ممکن است درمان با دارو نیز مورد نیاز باشد. بنابراین مرتبا با پزشک خود در ارتباط باشید.
جهت پایین آوردن احتمال ابتلا، چه کارهایی میتوان انجام داد؟
- یک رژیم معقول داشته باشید
- سیگار کشیدن را متوقف کنید
- به مصرف الکل پایان دهید
- به طور منظم ورزش کنید
- فشارهای روانی خود را کاهش دهید
- زمانی را به بازیافتن آرامش در خلوت خود اختصاص دهید
- به طور منظم پزشک خود را ملاقات کنید
- با استفاده از یک فشارسنج خانگی مرتبا فشار خون خود را اندازه گیری کرده و نتایج حاصله را با پزشک خود در میان بگذارید
شما میتوانید نقش مهمی در ارتقاء سطح سلامت خود داشته باشید. کاستن از عوامل خطرزا که پیشتر عنوان شد میتواند از احتمال ابتلای شما به بیماری فشار خون بالا و بیماری های پسآیند آن، بکاهد. انجام اقدامات پیشگیرانه موثر شامل ایجاد تغییر در سبک زندگی و عادات تغذیه ای و همچنین اندازه گیری منظم فشار خون، اغلب در پیشگیری و یا حتی درمان فشارخون بالا موثرند.
ترجمه: مهسا سزاوار یگانه - کارشناس مهندسی پزشکی
واحد علمی شرکت تجهیزات پزشکی ماهان طب
مقالات مرتبط:
معرفی 5 فشارسنج برتر OMRON در سال 2017
فشار خون بالا در دوران بارداری
بررسی 11 روش سریع برای کاهش فشار خون بالا
جهت مطالعه مطالب بیشتر در حوزه ی پزشکی و سلامت به مجله پزشکی ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید
بیشتر بخوانید: ونتیلاتور چیست
بیشتر بخوانید: واریس چیست
همچنین جهت خرید انواع تجهیزات پزشکی به فروشگاه آنلاین ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید
محصولات : ماسک - دستگاه اکسیژن ساز - ماسک سه بعدی - پالس اکسیمتر - دستگاه فشار خون - تب سنج - ونتیلاتور - اکسیمتر - قیمت دستگاه فشار خون - گن - جوراب واریس - ترازوی دیجیتال - کمربند طبی - زانوبند - دستگاه فیزیوتراپی خانگی
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,