دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

والاسیکلوویر چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1402/03/18 20:00:02 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : دستگاه گوارش,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,

والاسیکلوویر یک داروی نسخه ای است که به شکل قرص خوراکی در دسترس است. این نسخه ژنریک داروی با نام تجاری والترکس است. پزشکان والاسیکلوویر را برای درمان عفونت های ناشی از ویروس تبخال از جمله تبخال تناسلی تجویز می کنند. در زیر نگاهی دقیق تر به این دارو می اندازیم و تفاوت آن با آسیکلوویر را بیان می کنیم. ما همچنین به عوارض و هشدارهای دارو نگاه می کنیم.

در مورد ویروس تبخال

دو نوع ویروس هرپس سیمپلکس وجود دارد: یک و دو

ویروس هرپس سیمپلکس1 عامل بیشتر تبخال ها است، در حالی که ویروس هرپس سیمپلکس2 در بیشتر موارد تبخال تناسلی دخیل است. با این حال، هر دو ویروس هرپس سیمپلکس1 و ویروس هرپس سیمپلکس2 می توانند باعث عفونت تبخال در هر دو مکان شوند. یک فرد می تواند از طریق تماس دهان به دهان مانند بوسیدن به عفونت ویروس هرپس سیمپلکس1 مبتلا شود. همچنین امکان انتقال ویروس ویروس هرپس سیمپلکس1 از طریق تماس دهان به تناسلی وجود دارد که منجر به تبخال تناسلی می شود. افراد زمانی که شعله ور شدن ویروس و زخم های فعال دارند مسری تر هستند. افراد معمولاً ویروس ویروس هرپس سیمپلکس2 را از طریق تماس جنسی دریافت می کنند و حتی اگر علائم واضحی نداشته باشند، می توانند عفونت ویروس هرپس سیمپلکس2 را منتقل کنند. کاندوم می تواند خطر انتقال تبخال تناسلی را کاهش دهد، اما این تضمین نمی شود. شکل دیگری از ویروس هرپس، ویروس هرپس زوستر نام دارد که بیشتر به نام زونا شناخته می شود. ویروس واریسلا زوستر که به آبله مرغان نیز معروف است، پس از عفونت اولیه در بدن نهفته می‌شود. در برخی افراد، ویروس ممکن است دوباره به عنوان منبع مورد اعتماد زونا فعال شود. یک فرد تنها در صورتی می تواند به زونا مبتلا شود که قبلا آبله مرغان داشته باشد. با این حال، فردی که هرگز آبله مرغان نداشته است، در صورت تماس مستقیم با زخم های باز، می تواند از طریق فردی که زونا دارد، به این ویروس مبتلا شود.

والاسیکلوویر چگونه استفاده می شود؟

والاسیکلوویر فقط با نسخه در دسترس است. عفونت های ویروسی زیر را درمان می کند:

  • تبخال دهان یا تبخال
  • تب خال ناحیه تناسلی
  • ویروس واریسلا زوستر یا آبله مرغان
  • زونا طلایی هرپس زوستر

این داروی ضد ویروسی همچنین می تواند به کاهش خطر انتقال تبخال تناسلی به فرد دیگر کمک کند. یک مطالعه در حال انجام برای بررسی استفاده بالقوه والاسیکلوویر برای درمان بیماری آلزایمر خفیف در افراد مبتلا به ویروس هرپس سیمپلکس 1و2، وجود دارد.

اثرات جانبی

عوارض جانبی خفیف احتمالی مصرف والاسیکلوویر عبارتند از:

  • سردرد
  • تهوع و استفراغ
  • ناراحتی معده
  • سرگیجه

عوارض جانبی غیر معمول عبارتند از:

  • قاعدگی دردناک
  • افسردگی
  • مهر نان
  • تعداد کم سلول های خونی

در برخی موارد، افراد ممکن است عوارض جانبی شدیدی مانند نارسایی کلیه و مشکلات سیستم عصبی را تجربه کنند.

هشدارها

برخی از هشدارها همراه با والاسیکلوویر وجود دارد. افراد مبتلا به ویروس نقص ایمنی پیشرفته انسانیو کسانی که اخیرا پیوند مغز استخوان یا کلیه دریافت کرده اند ممکن است در معرض خطر اختلالات خونی مانند پورپورای ترومبوسیتوپنیک ترومبوتیک  یا سندرم اورمیک همولیتیک باشند. برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی سیستم عصبی مرکزی مانند گیجی و توهم را تجربه کنند. احتمال این عارضه جانبی در افراد مسن بیشتر است. والاسیکلوویر ممکن است در برخی افراد واکنش آلرژیک ایجاد کند. اگر فردی واکنش آلرژیک به والاسیکلوویر داشته باشد، باید به دنبال مراقبت های پزشکی اورژانسی باشد. والاسیکلوویر می تواند با برخی داروها تداخل داشته باشد. افراد باید در مورد تداخلات احتمالی با هر دارو، گیاه، ویتامین یا مکملی که مصرف می کنند با پزشک خود صحبت کنند.

تفاوت بین نام تجاری و گزینه های عمومی

رایج ترین تفاوت منبع مطمئن بین داروهای نام تجاری و ژنریک هزینه است. نسخه‌های ژنریک داروها نیز ممکن است متفاوت از همتایان با نام تجاری خود به نظر برسند. داروهای ژنریک دارای مواد فعال مشابه با داروهای نام تجاری هستند و هر دو نوع آنها مورد تایید هستند. پس از انقضای حق اختراع اولیه برای یک دارو، شرکت ها می توانند فروش فرم های ژنریک را آغاز کنند. از آنجایی که آزمایش بالینی تکراری برای داروهای ژنریک ضروری نیست، هزینه کمتری دارند. نام تجاری والاسیکلوویر والترکس، است. آسیکلوویر، یک ضد ویروس مشابه، با نام تجاری زویراکس، شناخته می شود.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - دستگاه گوارش,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن