نقش دمای مناسب اتاق خواب در داشتن خواب راحت شبانه
دمای اتاق خود را پایین بیاورید
یکی از بهترین روش ها برای خواب بهتر این است که دمای اتاق خود را پایین بیاورید. اما دمای مطلوب چه دمایی است؟ کارشناسان می گویند 15.5 تا 19.5 سانتی گراد مناسبترین دمای بدن برای خواب است. رطوبت اتاق نیز بر کیفیت خواب تاثیرگذار است. بنابراین رطوبت اتقا خواب باید بین 40 تا 60 درصد باشد.
جریان هوا برقرار باشد
معمولا پیشنهاد میشود تا از دستگاه تهویه برای ایجاد هوای مناسب استفاده کرد، ولی به دلیل قیمت بالا شاید خیلی از افراد قادر به تهیهی این دستگاه نباشند. اما میتوان پنجره ها را باز کرده و یک فن را در نزدیک آن روشن کنید تا جریان متقابل هوا ایجاد شود.
از لباس خواب مناسب استفاده کنید
لباس هایی که برای خوابیدن می پوشید می تواند بر دمای بدن شما تأثیر بگذارد. از لباس خواب سبک دوخته شده با الیاف طبیعی استفاده کنید. تحقیقات نشان می دهد که پوشیدن لباسهای سبک و سرد مثل لباس های پنبهای می تواند به شما کمک کند سریعتر بخوابید.
لامپ های خود را عوض کنید
استفاده از لامپهای کم مصرف و کارآمدتر باعث ایجاد اتاق خنک تر و مصرف کمتر انرژی نیز می شود. اگر از لامپ های رشته ای یا همان لامپهای آفتابی استفاده می کنید، مدتی قبل از خواب آنها را خاموش کنید تا اتاق خنک تر شده و برای خواب آماده شود.
لوازم خواب خود را عوض کنید
لوازم خواب خوب و خنک می تواند کیفیت خواب شما را تغییر دهد:
• تشک خیلی نرم: به دنبال تشکی باشید که از لاتکس، پشم یا فوم نرم ساخته شده است. برخی از این تشکها دارای کانال های هوایی هستند تا هوای تشک جابجا شود و از گرما جلوگیری کند.
• ملحفه: ملحفه های پنبه ای یا کتان به جذب عرق کمک میکند تا بدن را خنک نگه دارد.
• بالش: بالشهای ساخته شده با فومهای یکدست و بدون روزنه، گرما را در داخل خود نگه میدارند. شما باید به دنبال بالشی باشید که جنس آن از لاتکس یا فوم خرد شده باشید
چکاپ دورهای انجام دهید
تعریق شبانه می تواند نشانه ای از یک بیماری باشد. یائسگی ، اضطراب ، بیماری رفلاکس معده، چاقی ، پرکاری تیروئید ، آپنه خواب ، بی خوابی و سایر مشکلات همگی می توانند باعث تعریق شبانه شوند. برای تشخیص درست بیماری باید به پزشک مراجعه کرد.
داروهای خود را تنظیم کنید
اگر داروی خاصی مصرف میکنید و دچار اختلال خواب هستید، بهتر است برای رفع این مشکل با پزشک مشورت کنید. برخی اوقات این اختلال خواب مربوط به عوارض داروهاییست که مصرف میکنید. داروهای برخی بیماریها مانند دیابت و سرطان (هورمون درمانی) میتواند موجب تعریق شبانه شده و خواب شما را مختل کند. پس نیاز است برای پیشگیری یا درمان این مشکل به پزشک مراجعه کنید تا داروهای شما را تنظیم کند.
دوش گرفتن
وقتی دمای بدن شما بیش از حد بالا باشد، خوابیدن سخت می شود. یک یا دو ساعت قبل از دوش بگیرید. حتی دوش آب گرم می تواند کمک کننده باشد: در ابتدا دمای بدن شما را بالا می برد، اما سپس گردش خون در دست ها و پاها را افزایش میدهد ، که به بدن شما کمک می کند تا دمای خود را تنظیم کند. گزینه دیگری که میتواند کمک کننده باشد، این است که بدن خود را با یک حوله مرطوب پوشانده و یا از کمپرس سرد استفاده کنید.
برای پنجره ها از پرده استفاده کنید
پردهها را همیشه بسته نگه دارید تا هوای گرم وارد خانه نشود و هوای خنک در داخل حبس گردد. برخی از انواع پارچه ها و رنگ ها بیش از سایرین گرما را به خود جذب می کنند. مطالعات نشان می دهد که پرده های رنگ روشن و سفید می توانند میزان حرارت را در یک اتاق تا 33 درصد کاهش دهند.
ملحفه های خود را فریز کنید
ممکن است عجیب به نظر برسد ، اما یخ زدن ملحفه شما می تواند به داشتن خواب راحت کمک کند. یک کیسه پلاستیکی بردارید، روتختی و روبالشی خود را داخل آن قرار دهید. سپس کیسه را برای چند دقیقه در فریزر قرار دهید تا خنک شود.
آب بنوشید
هیدراته ماندن در طول روز می تواند منجر به خواب راحت در شب شود. علائم کم آبی مانند سردرد، گرفتگی عضلات و خشکی دهان میتواند مانع از خواب شبانه شود. قبل از خواب کمی آب خنک بنوشید تا دمای بدن شما پایین بیاید.
منبع: webmd.com
ترجمه: تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,ارسال یک نظر
مطالب گوناگون
تحقیق میکروبیوم
1402/02/24 20:00:01
0
فروش سهام مرکز دیالیز در حال تاسیس در پایتخت کشور عمان،مسقط
1390/11/07 23:24:50
0
فروش سهام اورژانس بیمارستان نور شهریار
1390/11/10 23:24:50
0
آندومتریوز و درد مثانه
1402/01/02 14:00:01
0
خطر عود سرطان متاستاتیک
1401/12/28 20:00:02
0