مغز و حافظه درازمدت
حدود 40 درصد از بزرگسالان 65 ساله و بالاتر از دست دادن حافظه را تجربه می کنند. و محققان دانشگاه بوستون دریافتهاند که اعمال تحریک الکتریکی غیرتهاجمی در بخشهای خاصی از مغز ممکن است به بهبود حافظه طولانیمدت و فعال در افراد بالای ۶۵ سال تا یک ماه کمک کند. بنابراین، دانشمندان امیدوارند یافته های آنها به سایر شرایط پزشکی از جمله بیماری آلزایمر، اسکیزوفرنی و اضطراب کمک کند. از دست دادن حافظه می تواند بخشی از روند پیری باشد. محققان تخمین میزنند که حدود 40 درصد از افراد 65 ساله و بالاتر، از دست دادن حافظه را تجربه میکنند. در حالی که داروها و سایر گزینه های درمانی می توانند به کاهش حافظه به دلیل افزایش سن کمک کنند، در حال حاضر هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد. اکنون، محققان دانشگاه بوستون دریافتهاند که اعمال تحریک الکتریکی غیرتهاجمی به مغز در یک بازه زمانی خاص به بهبود حافظه طولانیمدت و فعال در بزرگسالان بالای 65 سال کمک میکند و آنها 1 ماه پس از تحریک، بهبودهایی را مشاهده کردند.
ماهان مدیکال مرجع تخصصی عرضه انواع جوراب واریس در یرند های معتبر داخلی و خارجی
حافظه انسان چگونه کار می کند؟
در ابتدایی ترین مفهوم، منبع قابل اعتماد حافظه، توانایی بدن برای به خاطر آوردن اطلاعاتی است که در طول زندگی خود دریافت کرده است. خاطرات می توانند از دانش به دست آمده در کلاس درس و محل کار گرفته تا تجربیات روزمره تا رویدادهای خاص مانند ازدواج یا تولد متغیر باشند. خاطرات در نواحی خاصی از مغز قرار دارند و به سه دسته مختلف تقسیم می شوند منبع مورد اعتماد: حافظه بلند مدت، کوتاه مدت و حافظه فعال. منبع قابل اعتماد حافظه بلند مدت به فرد کمک می کند تا مهارت هایی را که برای انجام کار خود یا رویداد خاصی که سال ها پیش اتفاق افتاده است به یاد بیاورد. ناحیه منبع مطمئن هیپوکامپ مغز، خاطرات طولانی مدت را ذخیره می کند. مغز خاطرات کوتاه مدت منبع مورد اعتماد را برای مدت زمان بسیار کوتاهی ذخیره می کند، فقط حدود 30 ثانیه منبع قابل اعتماد و این خاطرات در قشر جلوی مغز ذخیره می شوند. نمونههایی از خاطرات کوتاهمدت جایی است که ماشین خود را در مرکز خرید پارک کردهاید یا صبح امروز صبحانه چه خوردهاید. حافظه کاری معمولاً مترادف با حافظه کوتاه مدت در نظر گرفته می شود. با این حال، تحقیقات قبلی منبع معتبر نشان می دهد که خاطرات کاری کمی بیشتر از خاطرات کوتاه مدت دوام می آورند و به تکمیل وظایف شناختی کمک می کنند.
جهت مشاوره با کارشناسان ماهان مدیکال در خصوص انواع مچ بند و زانوبند مشاهده لیست قیمت ها به ما تماس بگیرید.
افزایش حافظه تا یک ماه
برای این مطالعه، تیم تحقیقاتی دانشگاه بوستون یک نوع غیرتهاجمی از تحریک الکتریکی به نام تحریک جریان متناوب ترانس کرانیال، را آزمایش کرد. دانشمندان از سیستم تحریک جریان متناوب ترانس کرانیال، برای رساندن جریان های الکتریکی نوسانی از طریق الکترودهایی که روی پوست سر 150 نفر بین سنین 65 تا 88 سال قرار داده شده بود، استفاده کردند. شرکت کنندگان در مطالعه حدود 20 دقیقه تحریک جریان متناوب ترانس کرانیال، را برای 4 روز متوالی دریافت کردند. در حین دریافت درمان تحریک جریان متناوب ترانس کرانیال، شرکتکنندگان همچنین باید یک کار حافظه را انجام میدادند که در آن فهرستی از 20 کلمه را که توسط یکی از اعضای تیم تحقیقاتی با صدای بلند خوانده شده بود، به خاطر میآوردند. محققان دریافتند شرکتکنندگانی که تحریک الکتریکی با فرکانس بالا به قشر جلوی مغزی پشتی جانبی منبع مورد اعتماد مغز دریافت کردهاند، توانایی خود را برای یادآوری کلمات از ابتدای فهرست بهبود میبخشند و حافظه بلندمدت بهبود یافته را نشان میدهند. محققان همچنین دریافتند که شرکتکنندگانی که تحریک الکتریکی با فرکانس پایین به لوبول پاریتال تحتانی منبع مورد اعتماد مغز دریافت کردهاند، در به خاطر سپردن کلمات در انتهای فهرست راحتتر بوده و بهبود حافظه فعال را نشان میدهند. افزایش حافظه که شرکت کنندگان تجربه کردند هنوز 1 ماه پس از تحریک قابل تشخیص بود. دکتر رابرت ام جی راینهارت، عصب شناس شناختی و استادیار علوم روانشناسی و مغز و مهندسی زیست پزشکی، و مدیر آزمایشگاه علوم اعصاب شناختی و بالینی در دانشگاه بوستون، گفت، مغز از طریق تکانه های الکتریکی ارتباط برقرار می کند. یعنی اطلاعات در مغز با استفاده از تکانه های الکتریکی یا ریتم های عصبی منتقل می شود. آنچه ما در اینجا و جاهای دیگر نشان دادیم این است که میتوانیم برنامههای ایمن و غیرتهاجمی جریان متناوب با شدت کم را به روشی تخصصی که به ریتمهای مغزی ذاتی مرتبط با پردازش حافظه مرتبط است، اعمال کنیم و در نتیجه، این جریانها را کنترل و تقویت کنیم. ریتم مغز و سیستمهای حافظه مربوط به آنها، بهویژه برای افرادی که عملکرد شناختی ضعیفتری دارند. دکتر راینهارت توضیح داد که مکانیسم چگونگی کارکرد آن حباب نامیده می شود که به قفل شدن زمانی بین ریتم تحریک اعمال شده و ریتم درونی داخل مغز اشاره دارد.
منبع: Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - مغز و اعصاب,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,