دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

دلایل اصلی تغییر وزن در طول روز چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1400/04/24 15:00:00 0 نظر گروه : تغذیه,گروه : سلامت عمومی,
 
14 دلیل تغییر وزن شما در طول روز
 
1. رژیم غذایی
تعادل بین انرژی دریافتی هنگام (خوردن) و انرژی خارج شده (سوزاندن آن کالری ها) یکی از دلایلی است که وزن شما در طول روز بالا و پایین می شود.  اگر بیش از میزان سوخت و ساز خود غذا دریافت کنید ، وزن شما افزایش می یابد. از دست دادن آن وزن نیز می تواند سخت باشد. به گفته کارشناسان ، برای از دست دادن نیم کیلوگرم وزن اضافی ، اختلاف کالری دریافتی و سوزانده شده شما در هر روز باید حداقل ۵۰۰ کالری  کمتر از حد نرمال هر روز به مدت یک هفته باشد.
 
2. چگونه خودتان را وزن می کنید؟
شما نمی توانید فقط با اکتفای به ترازوی کنار اتاق خود، انتظار یک اندازه گیری نقطه ای را داشته باشید. سطحی که ترازوی شما روی آن قرار می گیرد (باید روی یک سطح سخت باشد) ، نحوه ایستادن شما (وزن خود را روی هر دو پا قرار دهید) و وزن لباسهایی که به تن دارید (یا ندارید) باید سازگار باشند. در غیر این صورت ، ممکن است هر بار اعداد بسیار متفاوتی را مشاهده کنید.
 
3. ترازویی که از آن استفاده میکنید
همه ما می دانیم، اگر در مطب دکتر بر روی ترازو بروید ، و به خانه برگردید ، و مجدد همان روز و همان لحظه روی ترازوی داخل منزل خود بروید حتما یک اختلاف قابل ملاحظه را خواهید دید. علت چیست ؟ ترازوها متفاوت هستند. معمولا مدل های دیجیتال از دقت بیشتری برخوردارند. قبل از اینکه از هر کدام استفاده کنید ، اطمینان حاصل کنید که ترازوی خود را صفر کرده اید.
 
4. زمانی از روز که خودتان را وزن می کنید
صبح معمولاً بهترین زمان برای بدست آوردن دقیق ترین وزن بدن است. زیرا در این هنگام کمی خوابیده اید و احتمالاً هنوز چیز زیادی نخورده یا ننوشیده اید. هرچه از روز می گذرد ، شما این کار را بیشتر و بیشتر انجام خواهید داد. اگر بعد از یک وعده غذایی بزرگ خود را وزن میکنید ، انتظار داشته باشید که وزن شما بالاتر از حد معمول باشد.
 
 

ماهان مدیکال مرجع انواع ترازو وزن کشی خارجی و ایرانی


 

5. ورزش
بعضی از ورزشکاران می توانند 6 تا 10 درصد از وزن بدن خود را پس از یک تمرین کاهش دهند (البته این بیشتر وزن آبی هست که بواسطه ی عرق که از بدنشان خارج می‌شود). تغییر شما ممکن است چندان محسوس نباشد. اما کم کردن نیم یا حتی یک کیلوگرم بعد ازیک جلسه ی تمرینی در باشگاه خیلی غیرمعمول نیست.
 
6. وضعیت سلامتی
ابتلا به بیماری هم می تواند تغییر غیرمنتظره ای را در وزن شما ایجاد کند. سرطان ، دیابت ، نارسایی قلبی و حتی یک سرماخوردگی ساده می تواند در تغییر وزن شما اثرگذار باشد.  اگر بدلیل ابتلا به بیماری اشتهای خود را از دست دهید یا آب زیادی از بدن تان دفع شود، ممکن تغییر وزن قابل ملاحظه ای را مشاهده کنید. در صورت مشاهده تغییرات دور از انتظار با پزشک خود صحبت کنید.
 
7. مصرف داروها
بسیاری از داروها از جمله ضد التهاب ها ، آنتی هیستامین ها و مواد مخدر می توانند باعث کاهش سریع وزن شوند. همچنین داروهای  دیگر مانند انسولین ، داروهای ضد افسردگی و برخی داروهای ضد صرع می توانند باعث افزایش وزن شما شوند. همیشه از پزشک خود در مورد عوارض جانبی داروهایی که مصرف می کنید، سوال کنید.
 
8. نوشیدن بیش از حد آب
 اگر در طول روز زیاد آب بنوشید - و ورزش نمی کنید - بلافاصله در ترازو شاهد اضافه وزن خواهید بود. البته این بدان معنا نیست که شما باید خوردن آب را ترک کنید. در طولانی مدت ، نوشیدن آب (به ویژه به جای نوشیدنی های شیرین و پر کالری) می تواند به کاهش وزن کمک کند.
 
9. به اندازه کافی آب نمی نوشید
بطور تقریبی 55 تا 75 درصد از بدن شما آب است. پایین آمدن میزان آب بدن از سطح طبیعی، می تواند شما را دچار سردرد یا خشکی پوست کند. اگر بیش از حد زیر سطح طبیعی بیایید ، ممکن است حتی بر روی عملکرد مغز نیز تأثیر داشته باشد. همچنین ممکن است به طور ناگهانی وزن کم کنید. اگر به اندازه کافی آب ننوشید تا جایگزین آنچه که در طول روز از دست می دهید باشید ، ترازو حتما آن را نشان خواهد داد.
 
10. مصرف قهوه در طول روز
مطالعات نشان می دهد که یک فنجان قهوه ی تلخ (یا سه عدد) در روز می تواند به شما کمک کند تا وزن خود را کنترل کنید. کافئین ممکن است باعث کاهش اشتها یا سوزاندن کالری شود. اما مراقب باشید: یک نوشیدنی پر کالری و پرچرب (نسکافه های سه در یک) نیز ممکن است عدد روی ترازو را به سمت دیگری سوق دهد.
 

بیشتر بخوانید: 30 دقیقه قبل از ورزش قهوه بنوشید تا چربی سوزی بیشتری داشته باشید.


 

 
11. نمک
مقدار زیاد نمک در رژیم غذایی برای قلب شما مضر است. همچنین باعث میشود بدن شما آب را در خود حفظ کند که امر این می تواند وزن شما را بالا نشان دهد. به علاوه ، افرادی که رژیم های پر سدیم دارند تمایل دارند غذاهای فرآوری شده و تنقلات بیشتری مصرف کنند. این نوع خوراکی ها سرشار از چربی و کالری هستند. مصرف مقدار زیادی از آنها می تواند به سرعت باعث افزایش وزن شما گردد.
 
12. عادت‌های خواب شما
مطالعات نشان می دهد که خواب زیاد یا کم شما می تواند روی وزن شما تاثیر داشته باشد.  به عنوان مثال ، بعد از یک شب بی خواب ممکن است احساس گرسنگی بیش از حد معمول داشته باشید. این موضوع می تواند باعث شود شما وعده های غذایی پر حجم تری بخورید ، که می تواند منجر به افزایش وزن قابل ملاحظه ای در اواخر روز گردد.
 
13. سن
ممکن است خودتان را در روزی که 30 ساله شده اید (یا 40 یا 50 ساله ) به یاد نداشته باشید ولی اگر وزن خود را در این روزها یادداشت میکردید از مقایسه ی آنها متوجه میشدید که تغییر وزن قابل توجهی داشته اید. علت آن است که هر چه سن بالاتر میرود، بسیاری از ما به طور طبیعی وزن اضافه می کنیم (ممکن است فعالیت کمتری داشته باشیم یا تغییرات دیگری مانند یائسگی داشته باشیم). پس از حدود 60 سال ، ممکن است شروع به از دست دادن اشتهای خود کنید (ممکن است جویدن برایتان سخت تر باشد ، یا بیمار یا افسرده باشید). که این امر می تواند باعث کاهش وزن شود.
 
14. حالت ذهنی شما
اگر چند بار در روز روی ترازو قدم بگذارید، متوجه خواهید شد که در طول روز وزن شما در حال تغییر است. توصیه ما این است که در این خصوص خیلی وسواس به خرج ندهید که در تمام طول روز وزن تان یکسان باشد. ولی وزن کشی روزانه به شما این امکان را میدهد که از این فراز و نشیب ها آگاه باشید و می تواند به شما در حفظ وزن سالم تان کمک کند - سعی کنید محدوده‌ی مناسب وزن خود را پیدا کنید و همیشه خود را در آن محدوده نگه دارید.
 
 
 
منبع: webmd.com
 
ترجمه: مهندس امیررضا شفیعی
 
سایر مقالات گروه - تغذیه,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,

ارسال یک نظر

مطالب گوناگون
افسردگی و بیماری قلبی
افسردگی و بیماری قلبی
1401/09/01 02:00:01 0

واکنش آلرژیک و  لاتکس
واکنش آلرژیک و لاتکس
1401/05/23 08:25:01 0

پوکی استخوان چیست؟
پوکی استخوان چیست؟
1401/10/06 14:00:01 0

دارو و مولتیپل اسکلروزیس
دارو و مولتیپل اسکلروزیس
1402/02/07 08:00:01 0

توسعه سلول های بنیادی
توسعه سلول های بنیادی
1401/02/20 02:00:01 0

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
نرم افزار تحلیل تصاویر پزشکی

نرم افزار تحلیل تصاویر پزشکی

Mahan Medical 1402/12/17 17:00:02 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن