دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

دلایل احساس سوزش در پاها

نویسنده Mr. Shafiee 1398/06/10 00:47:04 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : قلب و عروق,گروه : پوست و مو,گروه : سلامت عمومی,

دیابت


توجه به این موضوع اهمیت دارد که دیابت می تواند باعث افزایش بیش از حد طبیعی قند خون و چربی هایی مانند تری گلیسیرید شود. این عوامل با گذشت زمان، می توانند به اعصاب دست و پا آسیب رسانده و باعث احساس سوزش مداوم یا گاه به گاه شوند. در صورت مشاهده اولین علائم مانند سوزن سوزن شدن یا بی حسی در انگشتان دست یا پا ، به پزشک خود مراجعه کنید و مرتباً دیابت خود را تحت نظارت داشته باشید.
نوروپاتی محیطی


نوروپاتی محیطی به معنای آسیب دیدن اعصاب است. اعصابی که نخاع را به بازوها ، پاها و دستها متصل می کند و دیابت شایعترین علت آن است ، اما موارد دیگری مانند داروهای سرطانی (شیمی درمانی) ، نارسایی کلیه ، بیماری های خود ایمنی (از جمله آرتریت روماتوئید) ، مواد شیمیایی سمی ، عفونت و مشکلات تغذیه ای نیز میتواند از جمله علل نوروپاتی محیطی باشند.
نوشیدنی های الکلی


زیاده روی در مصرف الکل می تواند مشکلات سلامتی زیادی ایجاد کند. سالها نوشیدن زیاد ممکن است به اعصاب متصل به پایتان آسیب برساند. همچنین می تواند باعث کمبود مواد مغذی مورد نیاز برای سالم ماندن اعصاب شود. هر  یک از این مشکلات بطور جداگانه و یا حتی باهم ممکن است باعث شود که پاهای شما برای ماهها یا سالها دچار خستگی دائمی یا سوزش مداوم شود. اگر نوشیدن را ترک کرده اید ، مطمئن باشید به بهبود علائم خود کمک کرده و جلوی  آسیب های بیشتر را گرفته اید.
پای ورزشکاران


پزشکان ممکن است آن را "tinea pedis" بنامند. این قارچ که در مناطق گرم و مرطوب بین انگشتان پا و کف پا رشد می کند و ممکن است لک ، خارش و سوزش ایجاد کند. در کفش ها و جوراب های مرطوب ورزشکاران و کف رختکن باشگاه های ورزشی رشد میکند. بنابراین همواره کفش های خود را آویزان کنید تا فرصتی برای خشک شدن داشته باشد و در  رختکن باشگاه ها و استخرهای عمومی حتما از دمپایی استفاده کنید. همچنین کرم ها ، اسپری ها یا پودرهای ضد قارچ می توانند به کنترل عفونت کمک کنند.
کمبود ویتامین B12


ویتامین B12 از آن دسته موادی است که اعصاب شما برای سالم ماندن به آن احتیاج دارد. همچنین ممکن است شما به اندازه کافی این ویتامین ضروری را از وعده های غذایی خود دریافت نکنید ، به خصوص اگر وگان باشید (افرادی که محصولات حیوانی مانند گوشت و لبنیات نمیخورند). اگر  مسن هستید یا اگر جراحی لاغری مانند بای پس معده داشته اید که ، جذب آن باری بدن شما به مراتب سخت تر است. اعتیاد به الکل نیز ممكن است فرد را از دریافت كافی ویتامین B12 ، فولات ها ، تیامین ها و سایر ویتامین های گروه B باز دارد.

نارسایی کلیه مزمن

این بیماری بیشتر در اثر دیابت یا فشار خون بالا ایجاد می شود. در این حالت کلیه ها به آرامی از فعالیت باز می ایستد و کم کم مایعات زائد در بدن تجمع میکند که می تواند به اعصاب (نوروپاتی اورمی) از جمله اعصاب پا آسیب برساند و باعث احساس سوزش شود.

سندرم تونل تارسال


بین استخوان مچ پا و گروهی از رباط ها در قسمت بالای پا تونلی قرار دارد به نام تونل تارسال. همچنین عصب تیبیال داخلی وظیفه رساندن احساس به قسمت قدامی کف پا را دارا می باشد. تورم ناشی از آسیب ها، ورم مفاصل ، چرخش استخوان ، صافی کف پا یا سایر شرایط ممکن است روی این عصب فشار وارد کند. از اینرو ممکن است احساس تیرکشیدگی ، بی حسی و احساس سوزن سوزن شدن یا سوزش در پا ایجاد شود.
نوروپاتی فیبر کوچک


این عارضه غالباً از پاها شروع می شود و با احساس س.زش یا خارش خود را نمایان میکند. البته ممکن است در شب یا هنگام استراحت بدتر شود. گرما یا سرماخوردگی گاهی اوقات شرایط را تشدید میکند. مشکلات قند خون ، مانند دیابت ، ممکن است از دلایل آن باشد، اما بعضی اوقات علت مشخص نیست. البته در پاره ای موارد مداخلات ژنتیکی نیز در احتمال ابتلا به عارضه دخیل خواهد بود.
کم کاری تیروئید


کم کاری تیروئید زمانی رخ میدهد که که تیروئید ( غده ای پروانه ای شکل در جلوی گردن )، به اندازه کافی هورمون ترشح نکند، و بدین معنی است که بدن شما نمیتواند با سرعت لازم انرژی بسوزاند. در این حالت فرد ممکن است احساس خستگی داشته باشد ، یبوست ، حساسیت بالا نسبت به سرما ، فراموشی و علاقه کمتر به رابطه جنسی از دیگر علائم کم کاری غده تیروئید می‌باشید. و مهم تر از همه ممکن است در پاها احساس سوزش بوجود آید. البته پزشکان مطمئن نیستند که چرا، ولی وجود این شرایط باعث خواهد شد که بدن به مدت طولانی مایعات زائد بدن را نگه دارد و این امر باعث ایجاد فشار به سیستم عصبی بدن خواهد شد و همانطور که در بالا اشاره کردیم، فشار مضاعف بر سیستم عصبی خود را با علائمی همچون سوزن سوزن شدن پا آشکار خواهد کرد.
آمیلوئیدوز


آمیلوئیدوز یک پروتئین غیر طبیعی ساخته شده در مغز استخوان است در نقاط مختلف بدن ایجاد می شود. البته این عارضه ممکن است تا زمانی که پیشرفت نکند علائمی جهت شناسایی نداشته باشد. در ادامه ممکن است در قسمت هایی از پوست بدن کبودی یا ضخیم شدن پوست را متوجه شوید یا احتمال آن وجود دارد که  لکه های بنفش رنگی در اطراف چشم نظر شما را جلب کند. در این موقع باز هم شرایطی بر بدن تحمیل میگردد که مایعات اضافی در بدن جمع می شود. تورم مچ پا و پاها می تواند بر اعصاب فشار وارد کرده و باعث سوزن سوزن شدن و احساس سوزش در پا شود. درحال حاضر باری این عارضه درمانی وجود ندارد ، اما درمان می تواند علائم را کاهش دهد.
اریتروملالژیا


پزشکان دقیقا نمی دانند چه چیزی باعث آن می شود ، اما حدس میزنند علت تنگی سا گشادی بیش از حدرگ های خونی باشد. در این شرایط ممکن است پوست قرمز، گرم و متورم شود البته همراه با احساس سوزش و بیشتر این حالت در پاها رخ خواهد داد، اما در این حالت دست ها نیز متورم میشود. حمله های ناشی از از این علت ممکن است دقایقی طول بکشد یا تا چندین روز ادامه داشته باشد. فرو بردن دست یا پا در آب یخ باعث تسکین می شود اما علائم را از بین نخواهد برد. پزشک می تواند لوسیون های پوستی یا داروهایی که علائم شما را کاهش می دهد برای شما تجویز نماید.
اچ آی وی و ایدز


در حدود یک سوم از افراد مبتلا به HIV یا ایدز دچار آسیب اعصاب میشوند. این ویروس به خودی خود می تواند به اعصاب آسیب برساند، ولی از طرفی داروهای مورد استفاده برای کنترل آن نیز میتواند به عنوان عوارض جانبی، به سیستم اعصاب آسیب بزند. بیماری هایی که به دلیل ضعیف شدن  سیستم ایمنی بدن بروز میکنند، مانند تبخال ، سل و برفک نیز ممکن است به سیستم عصبی بدن آسیب وارد نماید. از اینرو ممکن است در انگشتان پا و کف پا ، سفتی ، سوزن سوزن شدن ، بی حسی و سوزش نمایان شود. در این خصوص پیروی از دستور پزشک آشنا به شرایط فرد بهترین توصیه است.
تماس با مواد شوینده


مواد شوینده ، صابون ، پاک کننده ، واکس یا هر ماده شیمیایی می تواند پوست را تحریک کند. نیروهای خدماتی و نظافتی ، باغبانان ، آرایشگرها ، مکانیک ها و افرادی از این دست بیشتر در معرض این عوارض قرار خواهند گرفت. واکنش های آلرژیک ممکن است پس از گذشت مدت زمان کوتاهی خود را نشان دهد و یا حتی ممکن است زمان بیشتری طول بکشد تا اولین علائم خود را نشان بدهد، این زمان به نوع ماده شیمیایی و میزان مقاومت لایه بیرونی و محافظ پوست فرد بستگی دارد. در مورد علائم خود با پزشک صحبت کنید زیرا روش درمان به علت ایجاد بستگی خواهد داشت.

ترجمه: مهندس امیررضا شفیعی

واحد علمی و تحقیق و توسعه ماهان مدیکال

 

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - قلب و عروق,سایر مقالات گروه - پوست و مو,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,
مقالات مرتبط
دیابت

دیابت

1403/09/03 11:28:49

ارسال یک نظر

مطالب گوناگون
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست
1399/08/09 23:39:25 6

آبله مرغان و مخملک کودکان
آبله مرغان و مخملک کودکان
1401/01/26 20:00:01 0

تنتور گیاهی چیست؟
تنتور گیاهی چیست؟
1401/08/23 02:00:01 0

سلامت روان چیست؟
سلامت روان چیست؟
1401/03/20 08:00:01 0

علائم پنومونی ویروسی چیست؟
علائم پنومونی ویروسی چیست؟
1401/07/22 23:57:03 0

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن