دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

دیابت

نویسنده Mahan Medical 1396/05/07 16:55:35 0 نظر گروه : مقالات علمی,
دیابت

حتما نام بیماری دیابت بارها به گوش شما خورده و افرادی را می شناسید که با این بیماری دست و پنجه نرم می کنند. دیابت نام بیماری است که در خلال آن، بدن توانایی تولید و یا استفاده از انسولین را از دست داده است. به طور کلی، 3 نوع دیابت مختلف وجود دارد؛ نوع 1، نوع2 و دیابت بارداری.

از هر 4 بیمار مبتلا به دیابت، یک نفر از ابتلای خویش بی خبر است. آیا ممکن است شما یکی از این افراد باشید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا به میزان احتمال ابتلای خود به این بیماری، پی ببرید.

 

دیابت نوع 1

این نوع از دیابت، اغلب در کودکی، با توقف تولید انسولین توسط پانکراس آغاز شده و فرد را تا آخر عمر مبتلا می دارد. اصلی ترین عوامل بروز دیابت نوع 1 عبارتند از:

  • سابقه خانوادگی: هر فردی که مادر، پدر، خواهر و یا برادر مبتلا به دیابت نوع 1 دارند، می بایستی حتما مورد آزمایش قرار گیرد. انجام یک آزمایش ساده خون، جهت تشخیص این بیماری کافی است.
  • ناراحتی های پانکراس: این بیماری ها می توانند روند تولید انسولین در پانکراس را کند کنند.
  • عفونت و یا بیماری: برخی عفونت ها و یا بیماری های خاص وجود دارند که به پانکراس آسیب می زنند و این آسیب نهایتا منجر به دیابت نوع 1 می گردد.

 

دیابت نوع 2

در این نوع دیابت، بدن انسولین را تولید می کند، اما توانایی استفاده از آن را ندارد. به این عارضه، مقاومت در برابر انسولین می گویند. دیابت نوع 2 معمولا بزرگسالان را درگیر می کند و می تواند در هر دوره از بزرگسالی شما عارض شود. از عمده ترین دلایل بروز این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • چاقی و اضافه وزن: مطالعات نشان می دهند که این عارضه، اصلی ترین دلیل ابتلا به دیابت نوع 2 است. از آن جایی که تعداد کودکان دارای اضافه وزن، هر روز در حال افزایش می باشد؛ اخیرا این بیماری در حال فراگیر شدن در بین نوجوانان نیز هست.
  • عدم تحمل نسبت به گلوکز: این عارضه منجر به پیش دیابت می شود، پیش دیابت را می توان به سادگی با یک آزمایش خون تشخیص داد. در صورتی که دچار پیش دیابت باشید، احتمال ابتلای شما به دیابت نوع 2 بالاست.
  • مقاومت در برابر انسولین: دیابت نوع 2، اغلب با پیدایش مقاومت در برخی سلول ها در برابر انسولین آغاز می شود. این عارضه پانکراس را مجبور می کند که به منظور تولید انسولین مورد نیاز بدن، بیش از پیش کار کند.
  • سابقه قوم و نژادی: دیابت بیشتر اقوام اسپانیایی و پرتغالی، آمریکای لاتین، آمریکایی-آفریقایی، بومیان قاره آمریکا، آسیایی-آمریکایی ها، بومیان جزایر کوک و بومیان آلاسکا را مبتلا می کند.
  • دیابت بارداری: اگر در دوران بارداری دچار دیابت بوده اید، احتمال ابتلای شما به دیابت نوع 2، پس از این دوران بالاست.
  • سبک زندگی خالی از ورزش: انجام تمرینات بدنی، حداقل 3 وعده در هفته، امری ضروری است.
  • سابقه خانوادگی: همانند آنچه در قسمت دیابت نوع 1 گفته شد، افراد دارای سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت نوع 2 نیز، بیشتر در معرض خطر قرار می گیرند.
  • سندروم تخمدان پلی کیستیک: بانوان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک
    (PCOS)، نیز در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 هستند.
  • سن: در صورتی که شما بالای 45 سال سن داشته و همچنین اضافه وزن و یا سایر علائم دیابت را نیز دارید، حتما از پزشک خود بخواهید که از شما یک آزمایش خون بگیرد.

دیابت بارداری

حدود 4% از زنان باردار، دچار این ناراحتی می شوند. علت عمده این بیماری به دو عامل مختلف باز می گردد، یکی از دلایل می تواند هورمون های ترشح شده تحت تاثیر جفت جنین باشد و علت دیگر ممکن است کاهش تولید انسولین در این دوران باشد. قند خون بالا در مادر می تواند به جنین انتقال پیدا کرده و در صورت نادیده گرفته شدن، جنین را دچار اختلالات رشدی جدی بکند. از دیگر عوامل به وجود آورنده این نوع از دیابت می توان موارد زیر را برشمرد:

  • چاقی و اضافه وزن
  • عدم تحمل نسبت به گلوکز
  • سابقه خانوادگی
  • سن
  • سابقه قوم و نژادی

که همه این موارد، پیش تر به تفصیل شرح داده شده اند.

 

اقدامات لازم:

علائم موجود در بدن شما، هرچه که هستند باشند! اعمال قابل انجام زیادی جهت پیشگیری و یا به تعویق انداختن ابتلا به دیابت وجود دارند که از ساده ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

 

ترجمه: مهسا سزاوار یگانه - کارشناس مهندسی پزشکی
واحد علمی شرکت تجهیزات پزشکی ماهان طب

مجله پزشکی ماهان مدیکال


مقالات مرتبط:

دفع پروتئین


جهت مطالعه مطالب بیشتر در حوزه ی پزشکی و سلامت به مجله پزشکی ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید

بیشتر بخوانید: برای پایین آوردن فشار خون چه بخوریم

بیشتر بخوانید: ونتیلاتور چیست

بیشتر بخوانید: واریس چیست

همچنین جهت خرید انواع تجهیزات پزشکی به فروشگاه آنلاین ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید

محصولاتماسک - دستگاه اکسیژن ساز - ماسک سه بعدی - پالس اکسیمتر - دستگاه فشار خون - تب سنج - ونتیلاتور - اکسیمتر - قیمت دستگاه فشار خون - گن - جوراب واریس - ترازوی دیجیتال - کمربند طبی - زانوبند - دستگاه فیزیوتراپی خانگی - فشارسنج - دستگاه ونتیلاتورترازو - شکم بند لاغری - دستگاه پالس اکسی متر - ماسک سه لایه - فشار سنج - مچ بند - کتف بند - شکم بند - فشارسنج امرون - اکسیژن ساز - قوزک بند - زانو بند ورزشی - گن غبغب

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,
مقالات مرتبط

ارسال یک نظر

پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3
جدیدترین مقالات ماهان مدیکال

  فیلتر کردن