مشتریان گرامی به اطلاع میرسانیم ، شرکت تجهیزات پزشکی ماهان طب و واحد فروش وبسایت ماهان مدیکال از تاریخ 1402/12/28 لغایت 1403/01/13 تعطیل میباشد.

دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

نکاتی درباره کنترل قند خون - دیابت نوع 2

نویسنده Mr. Shafiee 1398/06/11 19:11:24 0 نظر گروه : مادر و کودک,گروه : داخلی,

اعداد را یادداشت کنید
سطح قند خون خود را حداقل یک بار در روز با دستگاه تست قند خون بررسی کنید و عدد نشان داده شده را در دفتچه ای به همراه تاریخ و ساعت درج نمایید. از پزشک خود بپرسید که با توجه به شرایط شما چه عددی نرمال، چه عددی بالا و کدام مقدار برای شما پایین است. با این روش شما قادر خواهید بود الگویی از وضعیت قند خون خود داشته باشید و در مواقع لزوم آن را به تیم پزشکی  درمانگر خود ارائه نمایید. این موضوع به آنها در انتخاب روش درمان شما کمک بسزایی خواهد کرد.
به وعده های غذایی توجه کنید


حتی وقتی شما غذای سالمی می خورید، امکان آن وجود دارد که همان غذای سالم را به مقداری بیش از حد مجاز میل نمایید. یک قانون خوب: نیمی از بشقاب خود را با میوه و سبزیجات پر کنید ، و نیمه دیگر را با یک پروتئین بدون چربی و یا حبوبات تکمیل نمایید.
فیبر ها را فراموش نکنید.


انتخاب مواد فیبر دار یک راه خوب برای حجیم کردن وعده های غذایی است. و از آنجا که بدن شما آن را هضم نمی کند ، بنابراین قند خون را افزایش نخواهد داد. قرار دادن حداقل 25 گرم در روز فیبر در برنامه ی غذایی این هدف را تأمین خواهد کرد. میوه های با پوست، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات منابع خوبی از فیبر ها هستند.
در مورد کربوهیدرات ها هوشمند باشید


کربوهیدرات ها پس از خوردن به گلوکز تبدیل می شوند. بنابراین بسیار مهم است که آنها را کنترل کنید. هنگامی که کربوهیدرات مورد نیاز بدن را برای وعده های غذایی انتخاب میکنید، چیزهای خوبی را به بدن خود بدهید: میوه ، سبزیجات ، غلات کامل و حبوبات. در مقابل گزینه هایی که ممکن است کمتر سالم باشند مانند نان سفید یا برنج سفید.
محیط اطراف خود را خنک نگه دارید


هنگامی که مبتلا به دیابت هستید ، سریعتر از سایر افراد احساس گرمی می کنید. بدن گرم و قند خون به خوبی با هم کنار نمی آیند. لباس های گشاد و خنک بپوشید و در روزهای گرم تابستان اگر بیرون هستید حتما کلاه به سر بگذارید. هنگامي كه احساس میکنید دماي محیط بالاست به دنبال محیطی باشید با سیستم تهويه هوا و نسبتا خنک تر.
ورزش کنید


ورزش منظم باعث می شود انسولین در بدن بهتر عمل کند. فعال بودن برای کاهش قند خون بسیار حیاتی است ، بنابراین خود را به ورزش عادت دهید. پیاده روی کنید ، شنا کنید ، یوگا ، حتی رقصیدن به شما کمک خواهد کرد. چیزی را که از آن لذت می برید پیدا کنید و آن را بخشی از زندگی روزانه ی خود کنید.
نوشیدنی های الکلی ننوشید


در مصرف نوشیدنی های الکل دار محتاط باشید. در صورت نوشیدن، وقتی قند خون شما کم است بنوشید.
خوب و با کیفیت بخوابید


خواب بی کیفیت شما را کسل و خسته می کند. آیا می دانستید خواب بی کیفیت می تواند باعث شود روز خود را با قند خون بالا سپری کنید؟ اگر شب گذشته خوب نخوابیدید در طول روز چرتی بزنید و سعی کنید به بدن خود استراحت بدهید. خواب را در اولویت قرار دهید: قبل از خواب تلویزیون نبینید ، با گوشی همراه به رختخواب نروید و قبل از خواب صفحات اجتماعی خودتون را چک نکنید و برنامه ریزی کنید برای 8 ساعت خواب آرام در طول شب.
حواستون به وزن خودتون باشه


وزن اضافی به بدن فشار وارد کرده و قند خون را بالا می برد. کاهش های بسیار کوچک و تدریجی در وزن بصورت روزانه در نهایت شما را به سمت یک وزن سالم تر سوق خواهد داد. هر روز وعده های غذایی و میان وعده های خود را یادداشت کنید تا تصویر بهتری از آنچه می خورید به خودتان بدهید. روشی را پیدا کنید برای حداقل 30 دقیقه در روز تحرک و فعالیت بدنی. حتی 500 گرم کاهش وزن تدریجی در روز می تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند.
مراقب داروهای خود باشید


برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می توانند شرایط خود را بدون دارو مدیریت کنند. البته این تنها پزشک شماست که می تواند چنین مجوزی صادر کند. اگر به انسولین یا داروهای دیگر احتیاج دارید ، حتی وقتی احساس خوبی دارید ، آنها را طبق معمول مصرف کنید. آنها تأثیر مستقیمی بر میزان قند خون شما دارند و افت و خیز و نوسان قند خون شما را کنترل خواهد کرد.
مجهز و آماده سفر کنید


دیابت نباید شما را زمین گیر یا خونه نشین کند. شما می توانید قند خون خود را در حالی که خارج از منزل هستید، مدیریت کنید؛ حتی هنگام سفر، فقط چند تا کار مقدماتی لازم است که انجام شود. قبل از هرگونه سفر با پزشک خود مشورت کنید. هرگز بدون همراه داشتن داروها یا میان وعده ی مناسب خود از خانه خارج نشوید. و در مورد این دو موضوع ( دارو و غذا ) همیشه بیشتر از آنچه فکر می کنید نیاز دارید بسته بندی کنید، مبادا تمام شود.
خانواده و اطرفیان رو آگاه کنید


مدیریت دیابت یک امر خانوادگی است. اگر افرادی که با شما زندگی می کنند (و غدا می خورند) درمورد آنچه که برای شما سالم است و آنچه که نیست آگاهی داشته باشند، مدیریت قند خون شما بسیار آسان تر از آنچه خواهد بود که بنظر میرسد. در صورت لزوم جلسه ای را برای خانواده و عزیزان خود جهت آشنایی با دیابت و باید ها و نباید های آن  ترتیب دهید و بگذارید با سبک زندگی افراد دیابتیک آشنا شوند. دراینصورت همه ی اعضای خانواده جهت مدیریت شرایط شما با شما همراه خواهند شد.
فشار روانی را کاهش دهید


وقتی استرس زیاد است ، هورمونی در بدن شما به نام کورتیزول ترشح میشود. وجود بیش از حد این هرمون، موجب اختلال کنترل قند خون خواهد شد. بنابراین اگر می توانید استرس را از زندگی خود دور کنید. و اگر نمی توانید، نحوه واکنش خود را نسبت به آن تغییر دهید: مراقبه کنید ، خوب بخورید و خوب بخوابید ، به یک مشاور مراجعه کنید و ورزش کنید. مراقبت از سلامت روان شما، افزایش سلامت جسمی را دربر خواهد شد.
هر نوع چربی را نخورید


بدن شما برای کسب انرژی به چربی احتیاج دارد. اما موارد بدی مانند چربی های اشباع شده و چربی های ترانس می تواند برای قند خون شما مضر باشد. چربی های سالم را انتخاب کنید مانند چربی های چند و تک اشباع نشده یا امگا 3 و موارد مشابه ( پزشک شما به شما در این خصوص راهنمایی لازم را خواهد داشت ). به جای گوشت قرمز به دنبال ماهی و گوشت بدون چربی بروید. از غذاهای سرخ شده خودداری کنید. لبنیات کم چرب را انتخاب کنید و به سس ها بگویید، نه!
آب بنوشید


دیابت می تواند بدن شما را خشک کند. هنگامی که این اتفاق می افتد ، خون شما تلاش می کند سطح قند را پایین نگه دارد. این باعث می شود بیشتر به دستشویی بروید ، که خود باعث میشود آب بیشتری از دست بدهید. صبر نکنید تا احساس تشنگی کنید، یک بطری آبی که دوست دارید پیدا کنید و همه جا آن را با خود حمل کنید. از پزشک خود بپرسید که هر روز چقدر باید آب بنوشید. کافءین را هم کنار بگذارید.

ترجمه: مهندس امیررضا شفیعی

واحد علمی و تحقیق و توسعه ماهان مدیکال

 

سایر مقالات گروه - مادر و کودک,سایر مقالات گروه - داخلی,
مقالات مرتبط
دیابت

دیابت

1402/12/29 11:18:23

ارسال یک نظر

مطالب گوناگون
ایورمکتین و هزینه
ایورمکتین و هزینه
1401/08/21 14:00:01 0

نوروپاتی فمورال
نوروپاتی فمورال
1401/11/03 20:00:01 0

گشاد شدن چشم
گشاد شدن چشم
1401/11/15 14:00:01 0

پروبیوتیک ها و تاموکسیفن
پروبیوتیک ها و تاموکسیفن
1401/04/04 02:09:02 0

بیماری ریوی محدود کننده
بیماری ریوی محدود کننده
1402/03/06 08:00:01 0

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
نرم افزار تحلیل تصاویر پزشکی

نرم افزار تحلیل تصاویر پزشکی

Mahan Medical 1402/12/17 17:00:02 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن