چگونه بعد از زایمان وزن خود را کم کنیم؟ - بخش دوم
کاهش وزن بعد از بارداری - بخش دوم
در قسمت اول این مقاله به بررسی 5 نکته از مجموعه نکات جهت بازگشتن به وزن پیش از بارداری برای مادران پرداختیم. اینک در ادامه، 5 نکته آخر را بررسی خواهیم کرد.
با ما همراه باشید...
- پیاده روی کنید.
خبرهای خوب: شما نیازی به رفتن به باشگاه ها و سالن های ورزشی ندارید! کودک را در کالسکه اش گذاشته و یک پیاده روی در هوای آزاد با دلبندتان داشته باشید. دیدن مناظر و افراد مختلف، کمک زیادی به پایین آوردن سطح استرس شما می کند. همچنین، فعالیت های سبک بدنی، مانند پیاده روی، به در اصطلاح روی فرم آمدن بدن شما کمک کرده و به شما شادابی می دهد. توجه داشته باشید که می بایست پیاده روی را با سرعت کم آغاز کنید؛ علاوه بر این، بهتر است روزانه نیم ساعت به مدت 5 روز در هفته این کار را انجام دهید. پس از زایمان، حتما درمورد این که بعد از گذشت چند روز می توانید به فغالیت هایی مانند پیاده روی بپردازید، با پزشک خود مشورت کنید.
- به رختخواب بروید.
حتی اگر امکان خوابیدن به مدت 7 ساعت متوالی برای شما فراهم نیست؛ راهی بیابید که بتوانید حداقل 7 ساعت در روز بخوابید. هنگامی که فردی دچار کمبود خواب باشد، احتمال بالا رفتن وزن در بدن وی افزایش می یابد. طی یک بررسی علمی اثبات شد که مادرانی که روزانه 5 ساعت و یا کمتر می خوابند، کمتر از مادرانی که خواب کافی دارند، موفق به پایین آوردن وزن خود می شوند. در ساعاتی از روز که نوزادتان در خواب است به کارهای روزمره خود بپردازید تا شب هنگام بتوانید با خیالی آسوده به موقع به رختخواب بروید. همچنین بهتر است او را عادت دهید که در تمام طول شب بخوابد، تا شما نیز مجبور به بیدار شدن از خواب در اوقات شب و مخصوصا نیمه شب نشوید.
- وعده های غذایی:
به منظور کاهش وزن، وعده های اصلی غذایی خود (علی الخصوص صبحانه) را حذف نکنید؛ بلکه فقط کافی است در این وعده ها از غذاهای سالم و کم چرب و البته مقداری کمتر از رسیدن به سیری کامل، میل نمایید. بررسی ها نشان می دهند که افرادی که جهت پایین آوردن وزن خود، یکی از وعده های غذایی را حذف می کنند، در هنگام گرسنگی بیشتر به تنقلات و میان وعده های چرب و شیرین روی آورده و بدین ترتیب وزنشان بالاتر نیز می رود.
- صبور باشید.
به طور میانگین، کاهش حدودا 400 گرم وزن در هفته، هدفی معقول و قابل دستیابی است. به خاطر داشته باشید که 9 ماه زمان سپری شده است تا شما به وزن اکنون خود برسید، بنابراین لزومی ندارد که این وزن به سرعت کاهش یابد.
- کمک بگیرید.
در صورتی که به سختی وزن کم می کنید و یا در راه با مشکلاتی مواجه هستید، یک متخصص تغذیه می تواند به خوبی شما را یاری کند. برنامه های غذایی خاصی جهت خانم هایی که به تازگی مادر شده و شیرده هستند وجود دارد. همچنین اگر تهیه غذای سالم خانگی برای شما دشوار است، می توانید از خانواده و دوستان خود کمک بگیرید تا دیگر مجبور نباشید که به تنهایی هم از فرزندتان مراقبت کنید و هم به تهیه غذاهای خانگی بپردازید.
ترجمه: مهسا سزاوار یگانه - کارشناس مهندسی پزشکی
واحد علمی شرکت تجهیزات پزشکی ماهان طب
مقالات مرتبط:
فشار خون بالا در دوران بارداری
خوراکیهای مضر در بارداری - قسمت اول
خوراکیهای مضر در بارداری - قسمت دوم
خوراکیهای مضر در بارداری - قسمت سوم