خوراکیهای مضر در بارداری - قسمت دوم
در مقاله قبل به بررسی 7 مورد از خوراکیهایی که برای بارداری مضر بوده و لازم است که از مصرف آنها اجتناب کرد پرداختیم، در این مقاله به 7 مورد دوم میپردازیم:
سوشی
با عرض تاسف برای طرفداران سوشی، حال وقت آن است که به مدت 9ماه با این غذا خداحافظی کنید. اگرچه غذاهای دریایی منابع سرشار پروتئین هستند، اما غذاهای دریایی خام میتوانند حامل انگلها و باکتریهای خطرناک باشند. سازمان غذا و دارو توصیه میکند که خانمهای باردار فقط از غذاهای دریایی کاملا پخته شده استفاده نمایند.
ماهیهای حاوی جیوه
گوشت ماهی فواید بسیار زیادی برای شما و فرزندتان دارد، اما مراقب انتخابتان باشید. نیزهماهی، تاجماهی، ماهی خالخالی و کوسهماهی حاوی مقادیر زیادی جیوه میباشند. این ماده میتواند برای کودک شما بسیار مضر باشد. شما میتوانید در هفته 400 گرم گوشت ماهی مصرف کنید، بنابراین ماهیای را انتخاب کنید که حاوی جیوه نباشد، مانند گربهماهی، سالمون، ماهی کفری و کنسرو ماهی تن. اگر به ماهی آلباکور (تن سفید) علاقه دارید، آن را بیش از 200 گرم در هفته استفاده نکنیدد. پیش از مصرف هرگونه روغن ماهی در دوران بارداری، با پزشک خود مشورت کنید.
غذاهای دریایی دودی
در دوران بارداری، بهتر است از خوردن ماهیهای دودی صرفنظر کنید. همانند فرآوردههای گوشتی که پیشتر عنوان شد، غذاهای دریایی دودی نیز مستعد آلوده شدن به باکتری لیستریا هستند. این قضیه شامل ماهی های سالمون، قزلآلا، ماهیسفید، ماهی کفری، تن و خالمخالی میشود.
صدف خام
مصرف صدف خام، یکی از عمدهترین دلایل مسمویت از غذاهای دریایی است. عاملین مسمومیت، باکتریها و انگلهایی هستند که در غذاهای دریایی پخته شده یافت نمیشوند. بنابراین از خوردن صدفهای خام خودداری کنید. تا زمانی که شما صدفها را به طور کامل میپزید، آنها برای بارداریتان مضر نخواهند بود. پخت هر صدف را تا زمانی ادامه دهید که از هم باز شود، درصورتی که پس از مدت زمان طولانی هنوز بسته مانده بودند، آنها را دور بریزید.
ماهیهای صید شده از آبهای مشکوک
از مصرف ماهیهایی که از درون آبهای دریاچهها، خلیجها و آبگیرها، بدون داشتن اطمینان از پاکیزگی این آبها صید شدهاند؛ پرهیز کنید. برخی از رودخانهها و دریاچهها توسط آلایندههای صنعتی آلوده شدهاند. ماهیهای آبفام، ماهیراهراه، سالمون، نیزهماهی، قزلآلا و اردکماهی میتوانند این آلودگیها را به خود جذب کنند.
میوه و سبزی شسته نشده
حالا زمان پرداختن به میوهها و سبزیجات است. آن ها را زیر آب جاری به طور کامل بشویید. انگلی به نام تاکسوپلاسما وجود دارد که در میوهها و سبزیجات نشسته زندگی میکند. این انگل باعث به وجود آمدن بیماری تاکسوپلاسموسیس که برای جنین بسیار خطرناک است میشود. برای شستشوی آنها به هیچ وجه از صابون استفاده نکنید. میتوانید این کار را با استفاده از یک برس کوچک مخصوص میوه و سبزی انجام دهید. قسمتهای آسیبدیده را جدا کنید، چرا که محل مناسبی برای رشد باکتریها هستند. پیش از استفاده از انواع طالبی، به منظور پیشگیری از ابتلا به باکتری لیستریا؛ قبل از بریدن و قطعه قطعه کردن، آنها را شسته و خشک کنید.
جوانههای خام
جوانههای شبدر، یونجه و تربچه را به شکل خام مصرف نکنید. باکتریها میتوانند پیش از رشد جوانه، وارد دانه بشوند و در این حالت شستن این نوع میکروبها امکانپذیر نیست. در غذاخوریها اطمینان حاصل کنید که در غذایتان، جوانه خام وجود ندارد. در منزل نیز جوانهها را به طور کامل بپزید تا همه میکروبهای موجود در آنها نابود شوند.
ترجمه: مهسا سزاوار یگانه - کارشناس مهندسی پزشکی
واحد علمی شرکت تجهیزات پزشکی ماهان طب
مقالات مرتبط:
فشار خون بالا در دوران بارداری
خوراکیهای مضر در بارداری - قسمت اول
خوراکیهای مضر در بارداری - قسمت سوم
جهت مطالعه مطالب بیشتر در حوزه ی پزشکی و سلامت به مجله پزشکی ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید
بیشتر بخوانید: ونتیلاتور چیست
بیشتر بخوانید: واریس چیست
همچنین جهت خرید انواع تجهیزات پزشکی به فروشگاه آنلاین ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید
محصولات : ماسک - دستگاه اکسیژن ساز - ماسک سه بعدی - پالس اکسیمتر - دستگاه فشار خون - تب سنج - ونتیلاتور - اکسیمتر - قیمت دستگاه فشار خون - گن - جوراب واریس - ترازوی دیجیتال - کمربند طبی - زانوبند - دستگاه فیزیوتراپی خانگی
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - زنان و زایمان,