فشار خون و اختلالات خلقی
فشار خون یکی از اجزای حیاتی سلامتی است که فشار خون بالا با افزایش خطر ابتلا به بیماری های جسمی جدی مرتبط است. اینکه چگونه فشار خون ممکن است بر سایر زمینههای رفاه، مانند سلامت روانی و روانی اجتماعی تأثیر بگذارد، به طور کامل شناخته نشده است. یک مطالعه جدید نشان می دهد که فشار خون دیاستولیک ممکن است به روان رنجوری کمک کند. افراد با این تیپ شخصیتی بیشتر در معرض اضطراب و ابتلا به سایر اختلالات خلقی هستند. مدیریت فشار خون ممکن است به مدیریت اختلالات خلقی ناشی از روان رنجوری کمک کند. رابطه بین سلامت جسمی و روانی یک حوزه مطالعه مستمر است. یکی از زمینه های مورد علاقه این است که چگونه فشار خون بالا ممکن است بر نتایج سلامت روان مانند اضطراب و افسردگی تأثیر بگذارد. و مطالعه جدیدی که اخیراً منتشر شده است نشان می دهد که فشار خون دیاستولیک ممکن است یک اثر علی بر روان رنجوری داشته باشد. این ویژگی شخصیتی می تواند به اختلالات اضطرابی و خلقی کمک کند. این مطالعه امکان تحقیقات بیشتر در مورد این رابطه پیچیده را باز می کند. و در این مقاله به بررسی این ها موضوع می پردازیم.
درک فشار خون دیاستولیک و سلامت روان
فشار خون شامل نیروی خونی است که توسط قلب به سراسر بدن پمپ می شود. دو منبع معتبر اصلی برای آن وجود دارد: فشار سیستولیک و فشار دیاستولیک. فشار سیستولیک اندازه گیری زمانی است که قلب در حال انقباض است. فشار دیاستولیک زمانی اندازه گیری می شود که قلب در حالت استراحت است. فشار خون بالا میتواند خطرناک باشد و یک عامل خطر برای مشکلات سلامتی شدیدتر، از جمله سکته مغزی، از دست دادن بینایی و نارسایی قلبی است. محققان هنوز در حال کار برای درک اینکه چگونه فشار خون بر مؤلفه های سلامت روان و بیماری های روانی تأثیر می گذارد، کار می کنند. محققان در این مطالعه خاص به چگونگی تأثیر فشار خون بر روان رنجوری علاقه مند بودند. دیوید تزال، روانشناس، روانشناس دارای مجوز که در این مطالعه شرکت نداشت، بینشی در مورد تیپ شخصیتی روان رنجور ارائه کرد، روان رنجورخویی بخشهای مختلف شخصیت را پوشش میدهد و لزوماً یک چیز را در بر نمیگیرد. کسانی که نمرات روان رنجورخویی بالاتری دارند، احتمالاً نسبت به احساسات یا موقعیتهای خود حساستر هستند، به میزان نامتناسبی نسبت به یک موقعیت نگران هستند و میزان بالایی از اضطراب دارند. در حالی که برخی افراد ممکن است روان رنجوری را منفی بدانند، اما نه خوب است و نه بد. روان رنجورخویی ویژگی های سازگاری زیادی دارد و می تواند برای کسی مفید باشد. با دید منفی به آن نگاه می شود، اما این درست نیست. روان رنجوری همچنین ممکن است یک عامل خطر برای بیماری های روانی مانند اختلالات اضطرابی، اسکیزوفرنی و اختلالات خلقی باشد.
فشار خون بالا و روان رنجوری
برای مطالعه حاضر، محققان میخواستند ببینند که آیا میتوانند یک رابطه علی بین چهار جزء فشار خون، فشار خون سیستولیک، فشار خون دیاستولیک، فشار نبض و فشار خون بالا و چهار حالت روانشناختی، اضطراب، افسردگی، روان رنجورخویی و ذهنی، شناسایی کنند. محققان در کار خود از یک تکنیک منحصر به فرد به نام تصادفی سازی مندلی استفاده کردند. این روش به بررسی انواع ژن می پردازد تا به تعیین اینکه آیا یک عامل خاص باعث یک نتیجه خاص می شود یا خیر. این روشی است برای مطالعه غیر مستقیم علت به گونه ای که به شرکت کنندگان در مطالعه آسیبی وارد نشود. نویسندگان برای جمعآوری دادههای خود از مطالعات مرتبط با ژنوم استفاده کردند. اکثر عوامل مورد بررسی معنی دار نشدند. استثناهای اصلی رابطه بین فشار خون دیاستولیک و روان رنجوری بود.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - دستگاه گوارش,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,