راهنمای انتخاب بهترین جوراب واریس برای پرستاران
همه آن چیزی که باید بدانید
پرستاران روزانه ساعات زیادی را بر روی پا می ایستند، متاسفانه این امر موجب میشود که آنها دچار ورم پا، احساس سنگینی، فرسودگی و واریس شوند. جوراب های واریس مخصوص میتوانند با بهبود بخشیدن به روند گردش خون، از بروز اینگونه عوارض پیشگیری کنند.
در این مقاله به شکل اجمالی به بیان این مسئله میپردازیم که چرا استفاده از جوراب های واریس برای پرستاران بسیار مفید است، همچنین انواع جوراب های واریس مناسب پرستاران را بررسی میکنیم.
جوراب های واریس پرستاران چگونه عمل میکنند؟
جوراب های واریس، گردش خون را در رگ های داخلی و سطحی پوست افزایش میدهند. رایج ترین نوع این جوراب ها، جوراب های فشار تدریجی هستند، که خون را به سمت بالا در جهت قلب هدایت میکنند. چرا که بیشترین فشار را در قسمت پایین جوراب (مچ پا) و کمترین فشار را در قسمت بالای جوراب (بسته به ارتفاع جوراب، در حوالی زانو و یا ران) دارند. این ویژگی تاثیر به سزایی در هدایت خون به سمت قلب دارد. با خروج حجم خون از پیش انباشته شده، از داخل پاها، خون تازه سرشار از اکسیژن و سایر مواد مغذی، وارد پاها میشود. در نتیجه، جوراب های فشاری در عمل پمپاژ خون به داخل و خارج از پاها همکاری دارند.
چرا پرستاران جوراب واریس میپوشند؟
بهبودی که در نتیجه استفاده از جوراب های واریس در گردش خون ایجاد میشود، مزایای بسیار زیادی دارد. پرستاران حرفه ای میبایستی زمان زیادی را بر روی پاها بایستند، بنابراین این افراد معمولا گرفتار پاهایی خسته و فرسوده هستند. علاوه بر این، ایشان به شدت در معرض ابتلا به تورم و برگشت خون در قسمت پایینی پاها هستند. همچنین هرچه ساعات ایستادن بر روی پاها بیشتر شود، احتمال ابتلا به رگ های واریسی و عنکبوتی نیز بیشتر میشود.
با استفاده از جوراب های واریس، این عزیزان میتوانند احتمال ابتلا به این عوارض را کاهش داده و جوانی را به پاهای خود بازگردانند.استفاده روزانه از جوراب های واریس، حتی بعد از ساعت کاری، میتواند به طرز موثری گردش خون را در پاها بهبود بخشد.
دیگر فواید درمانی استفاده از جوراب های واریس:
جوراب های واریس نه تنها برای پرستاران سودمندند، بلکه کاربردهای درمانی دیگری نیز دارند. آن ها معمولا به عنوان وسیله ای برای پیشگیری و درمان لخته های خون در وریدهای عمقی پا (DVT) که اغلب نتیجه کم تحرکی است نیز به کار برده میشوند. جوراب های واریس با بهبود بخشیدن به جریان خون، در پیشگیری از (DVT) بسیار موثرند.
کاربرد درمانی دیگر جوراب های فشاری، در طول دوره نقاهت بعد از عمل های جراحی است. بی تحرکی طولانی مدت بعد از انجام عمل های جراحی، باعث کاهش گردش خون میشود. لازم به ذکر است که پوشیدن جوراب های واریس، یک راه موثر در مقابله با با این کاهش گردش خون است.
دیگر کاربردهای درمانی جوراب های واریس در درمان ادم لنفاوی و زخم های وریدی هستند.
انواع مختلف جوراب های واریس مخصوص پرستاران:
انواع مختلفی از این جوراب ها وجود دارد. این جوراب ها همچنین با نام های جوراب های پرستاری، جوراب های ساپورتی و جوراب های فشاری نیز شناخته میشوند. آنها از نظر ارتفاع و درجه فشار شامل انواع مختلفی میشوند. مهمترین نوع این جوراب ها، جوراب های فشار تدریجی هستند، و از دیگر انواع رایج این محصولات، جوراب های ضد آمبولی میباشند.
رایج ترین نوع از نظر ارتفاع، انواع زیرزانو و بالای ران هستند. البته انواع بالای زانو و شلواری نیز تولید شده موجود میباشند. به طور کلی، ارتفاع این جوراب ها بر اساس اینکه کدام قسمت از پا دچار مشکل شده و نیاز به اعمال فشار دارد، انجام میگیرد.
برای مثال، جوراب های فشاری که بعد از عمل جراحی صورت استفاده میشوند، معمولا از نوع شلواری هستند که فشار لازم برای تمام قسمت ها را تعبیه کنند. پرطرفدارترین نوع، نوع زیر زانویی است که گستره وسیعی از کاربردها را دارا میباشد. برای مثال به منظور مقابله با برگشت خون و تورم ساق و مچ پا استفاده میشوند.
جوراب های فشاری در کلاس های مختلف فشار عرضه میشوند. میزان فشار این جوراب ها برحسب میلیمتر جیوه بیان شده و در جوراب های فشارتدریجی به شکل بازهای از اعداد عنوان میشود. به عنوان مثال جورابی که میزان فشار آن به صورت 8-15 میلیمتر جیوه بیان شده، در قسمت مچ پا دارای 15میلیمترجیوه و در قسمت بالای جوراب دارای 8میلیمترجیوه فشار است. این جوراب ها از باز 8-15 تا بازه 30-40 میلیمتر جیوه موجود میباشد.
چگونه به عنوان یک پرستار بهترین جوراب واریس را انتخاب کنیم؟
جهت خرید جوراب واریس مخصوص پرستاران، چند فاکتور وجود دارند که باید مورد توجه قرار گیرند.
- باید از نوع فشارتدریجی باشند، چرا که این مدل بهترین گردش خون را در پاها تعبیه میکند.
- درمورد ارتفاع جوراب، مناسب ترین نوع جهت پرستاران، مدل زیرزانو میباشد. اگرچه که به طور کلی، ارتفاع جوراب به شرایط آن فرد خاص بستگی دارد. به عنوان مثال اگر جوراب را به منظور پیشگیری از خستگی و فرسودگی و یا مشکلات رایج از قبیل تورم پا یا رگ های واریسی میخواهید، ارتفاع زیرزانو مناسب ترین گزینه است. به هرحال اگر شما به دلیل داشتن گردش خون ضعیفتر از معمول و یا رگ های واریسی یا عنکبوتی در قسمتهای بالاتر از زانو نیاز به فشار بیشتری دارید، ارتفاع شلواری برای شما مناسب است.
- درمورد میزان فشار باید گفت که بررسی ها نشان میدهند، پوشیدن جوراب واریس با میزان فشار کمتر از 15 میلیمتر جیوه فایده زیادی ندارد. رایج ترین کلاس فشار مورد استفاده برای پرستاران کلاس های 15-20 و 20-30 میلیمترجیوه میباشند. اگر پیش از این هیچگاه جوراب واریس استفاده نکرده اید، بهتر است که ابتدا این کار را با پوشیدن جوراب با فشار کمتر آغاز کرده و سپس با بالابردن فشار، جوراب مورد نیاز خود را بپوشید. استفاده از جوراب های واریس درابتدای ناراحت کننده است، به همین دلیل بهتر است شما این کار را با پوشیدن جوراب با فشار 8-15میلیمتر جیوه شروع کنید.
- اگر به دنبال یک جوراب واریس ارزان قیمت هستید، برندهای زیادی وجود دارند که جوراب هایی با قیمت های کمتر عرضه میکنند. یک گزینه خوب برای این منظور، جوراب های خانواده TFS هستند.
- یک اشتباه رایج درمورد جوراب های واریس این است که این جوراب ها دارای ظاهر زیبایی نیستند، این مشکلی بود که در گذشته وجود داشت؛ چرا که امروزه جوراب های واریس پرستاری بسیار زیبایی تولید و عرضه میشوند.
ترجمه: مهسا سزاوار یگانه - کارشناس مهندسی پزشکی
واحد علمی شرکت تجهیزات پزشکی ماهان طب
مقالات مرتبط:
همه چیز درباره رگ های واریسی و عنکبوتی-قسمت اول
همه چیز درباره رگ های واریسی و عنکبوتی-قسمت دوم
راهنمای جامع آشنایی با واریس و جوراب واریس
جوراب واریس و ضد آمبولی سیگواریس سوئیس
جوراب واریس و ضد آمبولی سولیدا ایتالیا
راهنمای انتخاب بهترین جوراب واریس
جهت مطالعه مطالب بیشتر در حوزه ی پزشکی و سلامت به مجله پزشکی ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید
بیشتر بخوانید: ونتیلاتور چیست
بیشتر بخوانید: واریس چیست
همچنین جهت خرید انواع تجهیزات پزشکی به فروشگاه آنلاین ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید
محصولات : ماسک - دستگاه اکسیژن ساز - ماسک سه بعدی - پالس اکسیمتر - دستگاه فشار خون - تب سنج - ونتیلاتور - اکسیمتر - قیمت دستگاه فشار خون - گن - جوراب واریس - ترازوی دیجیتال - کمربند طبی - زانوبند - دستگاه فیزیوتراپی خانگی
سایر مقالات گروه - قلب و عروق,1 نظر
سلام میخواستم بدونم جوراب واریس مخصوص برای پرستارا هم تولید میشه؟
با سلام، با این تصور که روی بسته بندی آن نوشته شده باشد مخصوص پرستاران ، خیر؛ ولی به توصیه و تجویز متخصصان قلب و عروق که در ارتباط با ما هستند و روزانه بیمارانشان را برای تهیه جوراب های واریس به شرکت ما معرفی می نمایند، کارشناسان ما جوراب های واریس درمانی با کلاس فشار 2 یعنی فشاری معادل 23 تا 32 میلیمتر جیوه را به پرسنل بخش درمانی معرفی می نمایند ، همچنین جهت راحتی بیشتر در طول شیفت کاری به این عزیزان توصیه میگردد از جوراب واریس شلواری استفاده نمایند زیرا آسودگی و راحتی این نوع از جوراب ها با شرایط کاری این عزیزان متناسب خواهد بود. در این میان در گروه محصولات سیگواریس سوئیس میتوان به جوراب واریس شلواری کامفورت کلاس فشار 2 یا مدل جوراب واریس شلواری رده 500 سیگواریس با کلاس فشار 2 اشاره داشت که جوراب واریس شلواری رده 500 سیگواریس از نظر دوام و راحتی در الویت قرار دا رد.