تغذیه و سلامت روان
افرادی که در شب و همچنین در روز غذا می خورند ممکن است علائم افسردگی و اضطراب را افزایش دهند. یک مطالعه جدید روی کارگران شیفت شب مورد بررسی قرار گرفت تا ببیند آیا زمانی که آنها غذا میخورند با تأثیرات سلامت روان مرتبط است یا خیر. مطالعات گذشته نشان داده است که کارگران شیفت شب در معرض خطر بیشتری از سلامت روانی ضعیف تر، از جمله علائم بیشتر افسردگی و اضطراب هستند. نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد افرادی که در شیفت شب شبیهسازی شده بودند و در طول روز و شب غذا میخوردند، شاهد افزایش علائم افسردگی و اضطراب بودند. با این حال، کسانی که فقط در طول روز غذا میخوردند ظاهراً از بدتر شدن علائم خلقی در امان بودند. این یک راه ممکن برای بهبود سلامت روان میلیونها آمریکایی را نشان میدهد که در شیفتهای عصر، چرخشی یا در نوبت کار میکنند، اگرچه تحقیقات بیشتری در خارج از آزمایشگاه خواب مورد نیاز است. کار در شیفت شب باعث ناهماهنگی بین ریتم شبانه روزی بدن، یا ساعت داخلی 24 ساعته، و چرخه خواب و بیداری فرد می شود. این می تواند خطر چاقی، سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 را افزایش دهد. مطالعات همچنین نشان می دهد که کارگران شیفت شب در معرض خطر بیشتری از سلامت روانی ضعیف تر، از جمله علائم بیشتر افسردگی و اضطراب هستند.
فانک،آ،جا، نویسنده این مطالعه، میگوید، یافتههای ما شواهدی را برای زمانبندی مصرف غذا بهعنوان یک استراتژی جدید برای به حداقل رساندن آسیبپذیری خلقی در افرادی که دچار ناهماهنگی شبانهروزی هستند، مانند افرادی که در نوبتکاری، تجربه جت لگ یا مبتلا به اختلالات ریتم شبانهروزی هستند، ارائه میکند. همچنین، دکتر اسشر، مدیر برنامه کرونوبیولوژی پزشکی در بیمارستان زنان و بریگهام در بوستون، در یک بیانیه خبری گفت.
افزایش علائم افسردگی و اضطراب
این مطالعه شامل 19 شرکتکننده،12 مرد و هفت زن، بود که تحت شرایط شبیهسازی کار شبانه در آزمایشگاه قرار گرفتند. این باعث یک ناهماهنگی شبانهروزی شد، عدم تطابق بین، ساعت درونی و چرخههای رفتاری یا محیطی مانند زمان خواب و الگوی نور و تاریکی. افراد شرکت کننده در این مطالعه به طور تصادفی در یکی از دو گروه زمان بندی غذا قرار گرفتند. یک گروه هم در روز و هم در شب غذا می خوردند که برای کارگران شیفت شب معمول است. گروه دیگر فقط در طول روز غذا می خوردند. محققان سطوح خلق و خوی شبیه به افسردگی و اضطراب شرکت کنندگان را هر ساعت در طول ساعات بیداری آنها ارزیابی کردند. اینها مربوط به گروهی از حالات خلقی است که معمولاً در افراد مبتلا به اختلال افسردگی یا اختلال مرتبط با اضطراب رخ می دهد. در طول شیفت شب شبیه سازی شده، افرادی که هم در طول روز و هم در شب غذا می خورند، 26 درصد افزایش در سطح خلق و خوی افسردگی مانند و 16 درصد افزایش در سطح خلق و خوی اضطراب مانند، هر دو در رابطه با سطح خود در ابتدا مشاهده کردند. تأثیر روی خلق و خو برای افرادی که درجه بیشتری از ناهماهنگی شبانه روزی داشتند بیشتر بود. در مقابل، افرادی که فقط در طول روز وعدههای غذایی میخورند، هیچ تغییر قابلتوجهی در سطح خلق و خوی افسردگی یا اضطراب خود مشاهده نمیکنند. محققان در این مقاله نوشتند که بعید است تفاوت خلق و خوی بین دو گروه به دلیل عوامل دیگری باشد، زیرا شرایط مطالعه برای هر دو گروه یکسان بود، به جز زمان وعده های غذایی. و این شرایط یکسان شامل دریافت کالری و درشت مغذی ها، فعالیت بدنی، وضعیت بدنی، مدت زمان خواب و شرایط نور بود. دکتر سارا ال چلاپا، نویسنده همکار، اکنون در دانشگاه کلن در کلن آلمان، در این مقاله گفت، کارگران شیفت و همچنین افرادی که اختلالات شبانه روزی، از جمله جت لگ را تجربه می کنند، ممکن است از مداخله زمان بندی وعده های غذایی ما بهره مند شوند. با این حال، او افزود، نقش علّی زمان مصرف غذا بر سلامت روان باید مورد آزمایش قرار گیرد. و مطالعات آتی مورد نیاز است تا مشخص شود که آیا تغییرات در زمان بندی وعده های غذایی می تواند به افراد مبتلا به اختلالات افسردگی و اضطراب، کمک کند.
منبع : Healthline.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - تغذیه,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - روانشناسی,