دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

هیپرتریکوزیس چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1401/04/20 14:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : پوست و مو,گروه : سلامت عمومی,

هایپرتریکوزیس یک بیماری نادر و عجیب است که باعث رشد بیش از حد مو درهر نقطه از بدن فرد می شود. هیپرتریکوزیس گاهی اوقات به عنوان سندرم گرگینه شناخته می شود. و هیپرتریکوزیس ممکن است با هیرسوتیسم اشتباه گرفته شود. هیرسوتیسم عارضه شایع تری است که باعث می شود زنان در مناطقی که معمولاً مردان ایجاد می کنند، مانند روی چانه، موهای درشت رشد کنند.


ماهان مدیکال مرجع تخصصی عرضه انواع جوراب واریس در یرند های معتبر داخلی و خارجی


علل

نظریه های زیادی در مورد علت هیپرتریکوزیس وجود دارد. و هیپرتریکوزیس مادرزادی ممکن است در خانواده ایجاد شود. به نظر می رسد که توسط ژن هایی ایجاد می شود که باعث تحریک رشد مو می شوند و به طور غیر طبیعی فعال می شوند. در اکثر افراد، ژن‌هایی که باعث رشد گسترده مو در اجداد اولیه بشر شده‌اند، اکنون غیرفعال هستند، زیرا افراد برای گرم ماندن نیازی به پوشاندن مو ندارند. و در افراد مبتلا به هایپرتریکوزیس مادرزادی، این ژن ها در رحم دوباره فعال می شوند. هنوز دلیل مشخصی برای این موضوع وجود ندارد. و با این حال، هیپرتریکوزیس اکتسابی، که بعداً در زندگی فرد ایجاد می‌شود، طیفی از علل احتمالی دارد. علل عبارتند از:

  •     سوء تغذیه
  •     رژیم غذایی نامناسب یا برخی اختلالات غذایی مانند بی اشتهایی عصبی
  •     برخی داروها و داروها مانند داروهای رشد مو، سرکوب کننده های ایمنی خاص و استروئیدهای آندروژنیک
  •     سرطان و جهش سلولی
  •     بیماری های خودایمنی و عفونی که بر پوست تأثیر می گذارند

گاهی اوقات، داشتن یک بیماری به نام پورفیریا پوستی تاردا، که باعث می شود پوست به شدت به نور UV حساس شود، ممکن است باعث هایپرتریکوزیس شود. و اگر هیپرتریکوزیس فقط در نقاط خاصی از بدن رخ دهد، ممکن است به دلیل بیماری‌های پوستی مزمن مانند لیکن سیمپلکس باشد که با بثورات مکرر، خارش و خراشیدگی در قسمت خاصی از پوست همراه است. افزایش خون رسانی، در یک ناحیه خاص از بدن نیز می تواند باعث این بیماری شود. گاهی اوقات، علائم هیپرتریکوزیس در ناحیه ای ظاهر می شود که شخصی از گچ استفاده کرده است.

علائم

علامت اولیه هیپرتریکوزیس وجود مو در مقادیر بیشتر از حد معمول برای سن، نژاد و جنس است. مو ممکن است در نواحی غیرعادی نیز ظاهر شود. و همه موهای تولید شده توسط هیپرتریکوزیس یکسان نیستند. هایپرتریکوزیس می تواند سه نوع مختلف مو ایجاد کند:

لانوگو

موهای لانوگو بلند، نازک و بسیار نرم هستند. شبیه موهای بدن نوزاد تازه متولد شده است. موهای لانوگو معمولاً فاقد رنگدانه هستند و معمولاً چند هفته پس از تولد می ریزند. در افراد مبتلا به هایپرتریکوزیس، این موی لانوگو تا زمان درمان باقی می ماند.

ولوس

موهای ولوس، معمولا کوتاه، نرم و کم رنگ هستند. این موها ممکن است در تمام بدن ظاهر شوند، به جز در مناطقی که فولیکول مو وجود ندارد، مانند غشای مخاطی، کف پا و کف دست.

پایانه

موهای انتهایی تیره ترین موهای سه نوع هستند. موهای انتهایی معمولاً ضخیم، درشت و بلند هستند. اغلب با هورمون ها همراه است و به طور معمول در صورت، زیر بغل و کشاله ران دیده می شود. و زنان مبتلا به هیرسوتیسم اغلب موهای انتهایی روی صورت، پشت، بازوها و سینه ایجاد می کنند. و شدت علائم هیپرتریکوزیس ممکن است با افزایش سن افزایش یا کاهش یابد.

انواع

انواع مختلفی از هیپرتریکوزیس وجود دارد که بر اساس نحوه و زمان ابتلای فرد به این بیماری طبقه بندی می شوند.

  • هیپرتریکوزیس لانوژینوزا مادرزادی

موهای ظریف لانوگو به طور معمول در جنین ظاهر می شوند اما پس از تولد از بین نمی روند. در عوض، موها در طول زندگی فرد به رشد بیش از حد در نواحی مختلف بدن ادامه می‌دهند.

  • هیپرتریکوزیس مادرزادی ترمینالیس

نوزاد ممکن است به جای اینکه با موهای لانوگو یا ولوس به دنیا بیاید، در بدو تولد موهای انتهایی داشته باشد که در طول زندگی او رشد می کنند. افراد مبتلا اغلب موهای ضخیم و کاملاً رنگدانه ای دارند که بدن آنها از جمله صورت را می پوشاند.

  • هیپرتریکوزیس اکتسابی

هیپرتریکوزیس اکتسابی در مراحل بعدی زندگی ایجاد می شود. از بسیاری از الگوهای مشابه هیپرتریکوزیس مادرزادی پیروی می کند. موها ممکن است لانگو، تاول یا موی انتهایی باشند و می توانند به صورت تکه های کوچک یا در کل بدن ظاهر شوند.

  • هیپرتریکوز نایوید

رشد بیش از حد مو در یک یا چند قسمت از پوست. یک نمونه معمولی یک ابروی بسیار جامد و پرپشت است که به عنوان ابرو هم شناخته می شود.

  • هیرسوتیسم

هیرسوتیسم که معمولاً با هیپرتریکوزیس اشتباه گرفته می شود، تا 10 درصد از زنان را تحت تأثیر قرار می دهد. هیرسوتیسم اصطلاحی است که به زنانی مربوط می شود که موهای انتهایی درشتی را در یک الگوی توزیع معمولی رشد موهای مردانه ایجاد می کنند، مانند روی چانه و سینه. زنان اغلب به دلیل عدم تعادل هورمونی دچار هیرسوتیسم می شوند.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

 

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - پوست و مو,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,

ارسال یک نظر

مطالب گوناگون
بی خوابی مزمن
بی خوابی مزمن
1402/02/12 20:00:01 0

سبوم چیست؟
سبوم چیست؟
1401/02/31 14:00:02 0

بیماری های رایج در هوا
بیماری های رایج در هوا
1401/05/18 14:00:01 0

کتامین و روان پریشی
کتامین و روان پریشی
1402/01/19 02:00:01 0

درمان عفونت سیفلیس
درمان عفونت سیفلیس
1401/06/29 06:45:01 0

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
نرم افزار تحلیل تصاویر پزشکی

نرم افزار تحلیل تصاویر پزشکی

Mahan Medical 1402/12/17 17:00:02 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن