دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

راهنمای انتخاب بهترین جوراب واریس

نویسنده yeganeh 1396/04/11 19:37:26 2 نظر گروه : مقالات علمی,
راهنمای انتخاب جوراب واریس

راهنمای انتخاب بهترین جوراب واریس

--

در این مقاله ما شما را گام به گام با چگونگی اثربخشی جوراب های فشاری روی رگ های واریسی آشنا میکنیم. میگوییم که علت به وجود آمدن رگ های واریسی و عنکبوتی چیست، تکنولوژی فشار چگونه بر روی آنها کار میکند، نقش آن در درمان این رگ ها چیست، و نهایتا اینکه چگونه مناسب ترین جوراب واریس را انتخاب کنید.

علت به وجود آمدن رگ های واریسی چیست؟

رگ های واریسی، رگ های متسع شده ای هستند که به راحتی از زیر پوست قابل مشاهده میباشند. آن ها معمولا به رنگ های آبی یا قرمز بوده و برجسته تر از سطح پوست میباشند. این رگ ها اغلب بر روی پاها، به ویژه ساق و ران ها ظاهر میشوند. رگهای عنکبوتی نیز بسیار شبیه به رگ های واریسی هستند، اما معمولا کوچکتر از رگ های واریسی بوده و ظاهری شبیه به تارهای عنکبوت دارند.
در یک فرد سالم، خون از قلب به طرف ارگان های داخل بدن پمپاژ میشود، بدین ترتیب که خون از طریق سرخرگ ها از قلب خارج شده و اکسیژن و سایر مواد مغذی را به همه اعضای بدن میرساند. سپس این خون توسط سیاهرگ ها به قلب بازگردانده میشود. 
در پاها، جریان خون باید بر نیروی جاذبه غلبه کند. انقباضات عضلات پا کمک میکنند تا خون به سمت قلب برود. برای اطمینان از اینکه خون به دلیل نیروی جاذبه به عقب بازنگردد، دریچه هایی داخل سیاهرگ ها وجود دارد که بعنوان مانع عمل میکنند. این دریچه ها با عملکرد یکسو سازی اجازه عبور خون به سمت قلب را میدهند، اما به سمت عقب نه.
هنگامی که کارآیی این دریچه ها پایین میاید، خون میتواند در طول سیاهرگ ها به عقب بازگردد این پدیده به عنوان نارسایی واریسی شناخته میشود. وقتی که خون شروع به تجمع و کشیده شدن در طول سیاهرگ میکند، سیاهرگ ها شروع به تورم میکنند و به عنوان رگ های واریسی نام میگیرند.
رگ های واریسی بیشتر در قسمت پاها تشکیل میشوند چون در این ناحیه فشار وارده از جانب نیروی جاذبه بیشتر از سایر نقاط بدن است. در قسمت های دیگر بدن نیز، ممکن است دریچه های تضعیف شده ای وجود داشته اما همچنان توانایی جلوگیری از برگشت خون را داشته باشند؛ اما در پاها این فشار اضافی نیروی جاذبه بسیار بیشتر از توان مقاومت دریچه های داخل سیاهرگ هاست.

جوراب های فشاری چگونه به رگ های واریسی کمک میکنند؟

.جوراب های فشاری وسیله ای موثر در برطرف کردن علائم رگ های واریسی و عنکبوتی میباشند. کارآیی آنها در بهبود بخشیدن به گردش خون در پاهاست. بدین ترتیب که در ایجاد فشار به عضلات ساق پا کمک میکند

جوراب واریس
اغلب جوراب های فشاری، مانند جوراب سیگواریس فشارتدریجی هستند، بدین معنا که بیشترین فشار را در ناحیه مچ پا داشته و هرچه از مچ به سمت بالا میرویم فشار کمتر میشود. بدین ترتیب خون از قسمت پایین پا به سمت بالا هدایت میشود. این فشار همچنین با فشردن رگ های متورم باعث میشود که خون  برگشتی فضای کمتری برای جریان پیدا کردن به سمت پایین داشته باشند. این رویه باعث افزایش جریان خون در جهت صحیح میگردد.
این دو اثر با هم در جهت افزایش جریان خون از پاها به سمت قلب کار میکنند، که به تبع این رویه، خون با اکسیژن تازه از قلب به سمت پاها پمپاژ شده و جریان خون بهبود پیدا میکند.
جوراب های فشاری به بدن کمک میکنند که در هنگام برگرداندن خون به سمت قلب بر نیروی جاذبه غلبه کند. بدین ترتیب، بازگشت به عقب در طول سیاهرگ ها برای خون با یک روند صعودی دشوار میشود. این رویه احتمال گسترش رگ های واریسی را کاهش میدهد.
ایجاد فشار نه تنها با بهبود جریان گردش خون جلوی ایجاد هرگونه رگ واریسی را میگیرد، بلکه به برطرف شدن رگ های واریسی که قبلا شکل گرفته بودند نیز کمک میکند. جوراب های فشاری قادرند از پیدایش و گسترش هرگونه رگ عنکبوتی در سطح پوست جلوگیری کنند. این امر احتمال به عقب کشیده شدن خون و تورم رگ ها را از بین میبرد.
شایان ذکر است که جوراب های فشاری قادر به درمان و برطرف کردن رگ های واریسی نیستند. این جوراب ها میتوانند به برطرف کردن علائم و کاهش دادن اثرات و شدت رگ های واریسی کمک کنند. به هر حال این جوراب ها نمیتوانند عوامل به وجود آورنده نارسایی های سیاهرگی را که اساسا  باعث واریسی شدن رگ ها میشوند را درمان کنند.

انواع جوراب های فشاری برای رگ های واریسی:

احتمالا شما نام جوراب های فشاری برای رگ های واریسی را به یکی از عناوین زیر شنیده اید:
جوراب واریس
جوراب فشاری
جوراب طبی
جوراب شلواری واریس
این عبارات، همگی برای عنوان کردن یک کالای پوشیدنی درمانی به کار برده میشوند.
جوراب های واریس از حیث کاربرد و عملکرد تفاوت هایی با هم دارند. ولی تفاوت در 2 اصل اساسی است: ارتفاع و میزان فشار.
ارتفاع این جوراب ها متفاوت است،اما رایج ترین آن ها تا زیرزانو و تا انتهای کشاله ران هستند. همچنین نوع دیگری که به عنوان یک شلوار کامل است نیز وجود دارد.
 البته نوع کم‌کاربرد دیگری با ارتفاع تا قوزک پا وجود دارد که برای رگ های واریسی مناسب نیستند. 
تشخیص اینکه جوراب با کدام ارتفاع برای شما مناسب است، بستگی به این دارد که کدام ناحیه از پای شما دچار واریس شده است. رگهای واریسی و عنکبوتی معمولا در ناحیه پایین پا شکل میگیرند، چرا که این ناحیه قسمتی است که جاذبه بیشترین اثر را روی آن دارد؛ بنابراین معروفترین نوع جوراب واریس، جوراب با ارتفاع زیر زانوست. به هرحال اگر سیاهرگ ها در ناحیه ران پا متورم شده باشد، جوراب با ارتفاع تا ران پا مناسب تر است.
شدت فشار جوراب های واریس از 8میلیمتر جیوه تا 40 میلیمتر جوه متفاوت است. فشار هر جوراب عموما به صورت بازه ای بر اساس فار تدریجی آن جوراب بیان میشود. برای مثال بازه فشار15-20میلیمتر جیوه، مربوط به جورابیست که فشار آن در ناحیه قوزک پا 20میلیمتر جیوه و در بالاترین قسمت جوراب 15میلیمتر جیوه است.
چهار دسته بندی اصلی بر اساس بازه فشار عبارتند از: 8-15میلیمتر جیوه، 15-20میلیمتر جیوه، 20-30میلیمتر جیوه و نهایتا 30-40میلیمتر جیوه. برای رگ های واریسی موثرترین دامنه، 15-20 و 20-30میلیمتر جیوه هستند. برای فشارهای بالاتر حتما نیاز به تجویز پزشک است. جوراب های با بازه  فشار 8-15میلیمتر جیوه فقط باید به منظور تغییر وضعیت به یک فشار بالاتر پوشیده شوند. افراد به مدت زمانی نیاز دارند که به پوشیدن جوراب فشاری عادت کنند، بنابراین به یک باره شروع کردن از 15-20 یا 20-30میلیمتر جیوه ممکن است ناراحت کننده باشد؛ به همین دلیل بهتر است که برای شروع، به مدت 1-2 هفته جوراب با فشار 8-15میلیمتر جیوه را پوشیده تا عادت کنند.

چگونه بیشترین فایده را از بهترین جوراب واریس ببریم؟

جوراب فشاری نباید بیش از حد سفت و محکم باشد. یک دوره زمانی کم وقت بردن برای عادت کردن به فشار طبیعی است، اما اگر پس از گذشت چند روز همچنان احساس میکردید که جوراب بیش از حد برایتان سفت است؛ باید جورابی با شدت فشار کمتر انتخاب کند. باید احساس کنید که جوراب برایتان اندازه و راحت است نه عذاب آور و غیرقابل تحمل.
برای گرفتن بهترین نتیجه از جوراب های واریس، شما باید از زمانی که از خواب بیدار میشوید تا شب هنگام، موقع خواب آن را بپوشید. آن ها قرار نیست وقتی که پوشیده نشده اند تاثیری برای شما داشته باشند، بنابراین شما باید تا حد ممکن به طور مداوم آن ها را بپوشید. پوشیدن این جوراب ها در موقع خواب توصیه نمیشود، مگر اینکه پزشک شما دستوری بر خلاف این داده باشد. وقتی شما میخوابید، بدن شما در حالت افقی قرار میگیرد، این بدان معناست که جریان خون شما نیازی به غلبه بر نیروی جاذبه ندارد. این امر باعث میشود که شما نیازی به پوشیدن جوراب فشاری در زمان خواب نداشته باشید.
برای اطمینان از تداوم فشار و گرفتن بهترین نتیجه، یک راهکار خوب این است که شما 2جفت از این جوراب ها داشته باشید تا در زمان شستشوی هریک بتوانید از دیگری استفاده کنید. همچنین، جوراب های فشاری پس از گذشت چند ماه شروع به از دست دادن تدریجی شدت فشار خود میکنند؛ بنابراین اگر شما برای مدت طولانی نیاز به استفاده از آن ها دارید باید هر 4-6 ماه یک بار آن ها را تعویض کنید.
جوراب های فشاری برای همه افراد مناسب نیستند. اگر برای اولین بار میخواهید از این جوراب ها استفاده کنید یا اینکه تردیدی دارید، حتما پیش از خرید، با یک پزشک مشورت کنید.

بهترین جوراب فشاری برای رگ های واریسی:

به لطف صعنت ورزش، که مشوق توسعه در فناوری جوراب های فشاری شده است.
تکنولوژی جوراب های فشاری به طرز چشمگیری در سال های اخیر پیشرفت داشته است. 
با اینکه این جوراب ها شبیه به چیزی هستند که در گذشته مادربزرگ ها میپوشیدند (و اگر بخواهیم صادق باشیم، برخی هنوز هم میپوشند)، امروزه برند هایی هستند که جوراب های فشاری مد روز مخصوص پرستاران تولید و عرضه میکنند. اگر تصور میکنید که این جوراب های فشاری مطابق با مد روز ممکن است از کیفیت کمتری برخوردار باشند، در اشتباهید. تکنولوژی به جایی رسیده که یک دامنه از محصولات میتوانند برای تامین فشار لازم به کار برده شوند. این بدان معناست که این گن ها نه تنها از لحاظ زیبایی ظاهری، بلکه از لحاظ دیگر جنبه های مطلوب مانند قابلیت تنفس و تسهیل تعریق نیز پیشرفت داشته اند.
امروزه شما به راحتی میتوانید بسیاری از این برند ها را در خانه خود خریداری نمایید. در حقیقت بهترین جوراب های فشاری مخصوص واریس در فروشگاه های معتبر اینترنتی موجودند.

خوب کدام یک از جوراب ها بهترین گزینه برای واریس است؟

برای یافتن پاسخ این سوال، شما باید دو عامل زیر را در نظر بگیرید:
ابتدا باید بدانید که جوراب واریس با چه ارتفاعی نیاز دارید. زیرزانو یا، نیمه یا انتهای ران؟
چه کلاس فشاری برای شما مناسب است. برای مثال اگر پرستار هستید، به احتمال زیاد به جوراب واریس با فشار 15-20 یا 20-30 میلیمتر جیوه نیاز دارید.

حالا نوبت شماست!

آیا شما تابحال از جوراب های فشاری مخصوص واریس استفاده کرده اید؟ آن را چطور خریداری کردید؟ آیا پیشرفتی در وضعیت آن ها ملاحظه کرده اید؟ در صورت داشتن هرگونه سوالی با کارشناسان ما تماس بگیرید.

 

ترجمه: مهسا سزاوار یگانه - کارشناس مهندسی پزشکی
واحد علمی شرکت تجهیزات پزشکی ماهان طب

مجله پزشکی ماهان مدیکال

 

جهت مطالعه مطالب بیشتر در حوزه ی پزشکی و سلامت به مجله پزشکی ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید

بیشتر بخوانیدونتیلاتور چیست

بیشتر بخوانیدواریس چیست

همچنین جهت خرید انواع تجهیزات پزشکی به فروشگاه آنلاین ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید

محصولاتماسک - دستگاه اکسیژن ساز - ماسک سه بعدی - پالس اکسیمتر - دستگاه فشار خون - تب سنج - ونتیلاتور - اکسیمتر - قیمت دستگاه فشار خون - گن - جوراب واریس - ترازوی دیجیتال - کمربند طبی - زانوبند - دستگاه فیزیوتراپی خانگی

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,
مقالات مرتبط
واریس واژینال

واریس واژینال

1403/02/07 01:14:12

2 نظر

Roghi:
1396/09/13 09:05:48, 09:05:48 AM
درج مطلب در مورد این نظر

با سلام و‌ارادت خدمت سرکار خانم سزاوار مطالب شما بسیار جامع و کاربردی است اگر از نظر شما اشکالی نداشته باشد ازز مطالب جهت استفاده افراد در مجلات یا سایت های خارج از کشور استفاده شود ما در استور نماینده گی جوراب‌های سیگواریس داشته منابع انگلیسی هم موجود است ولی نیاز به منابع فارسی جهت استفاده بهینه از محصولات می باشد مممون از پاسخ شما دکتر حقی مدیر داروخانه فارماسیو پارک رویال ونکوور

مهسا سزاوار یگانه:
1397/03/14 19:59:24, 07:59:24 PM

سلام جناب آقای دکتر حقی با سپاس از لطف و نظر شما، خوشحالم که مطلب مورد نظر ، توجه شما را جلب نمود. استفاده از مطالب و مقالات ترجمه شده با ذکر منبع بلا مانع می باشد. موفق و پیروز باشید.

حیدر:
1399/06/18 20:23:42, 08:23:42 PM
درج مطلب در مورد این نظر

سلام ببخشید نیاز به راهنمایی تخصصی چطوری میتونم با هاتون تماس بگیرم

ارسال یک نظر

پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3
جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0

  فیلتر کردن