دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

دلایل شکستن ناخن ها و نحوه مراقبت از آنها

نویسنده Mahan Medical 1400/04/03 12:22:58 0 نظر گروه : پوست و مو,گروه : مادر و کودک,

 

 مواردی چون پیری تا تغذیه نامناسب می تواند ناخن های شما را خشک ، نازک و شکننده کند.  برخی از روش های درمانی و پزشکی نیز وجود دارد که می تواند باعث این امر گردد. اما نیازی نیست که این مشکل را تحمل کنید. مراقبت مناسب می تواند در سالم و محکم نگهداشتن ناخن ها تفاوت ایجاد کند.

 

رطوبت بیش از حد

 وقتی ناخن هایتان خیس می شوند ، متورم می شوند.  وقتی خشک می شوند ، جمع می شوند.  اگر دستان شما زیاد در آب است ، به خصوص اگر از صابون یا شوینده های قوی نیز استفاده می کنید ، این تغییر مداوم می تواند ناخن های شما را خشک کرده و نرم وپوسته پوسته کند.

 

سن

 هرچه پیرتر می شوید ناخن های شما خشک شده و رشد کندتری خواهند داشت. ناخن های پا معمولا ضخیم تر و سخت تر می شوند، در حالی که ناخن های انگشتان لاغرتر و شکننده تر می شوند.  هیچ سن خاصی  برای شرایط وجود ندارد و همچنین برای همه اتفاق نمی افتد اما سن می تواند یکی از دلایل شکنندگی ناخن های شما باشد.

 


برای مشاهده لیست قیمت لوازم سنجش سلامت، مانند: تب سنج، فشارسنج، پالس اکسیمتر و... می‌توانید به سایت شرکت لوازم پزشکی ماهان مدیکال مراجعه نمایید.


 

سندرم رینود

 در این این شرایط رگهای خونی تحت تأثیر قرار می گیرند و باعث می شود انگشتان دست و پا خون کافی نداشته باشند. این امر حفظ سلامتی برای ناخن ها را سخت می کند. داشتن ناخن های شکننده یکی از علامت های شایع سندرم رینود است.

 

سطح پایین هورمون تیروئید

 عرق مرطوب کننده طبیعی بدن شما است. سطح پایین هورمون تیروئید ، به نام "کم کاری تیروئید" ، میزان عرق بدن شما را کاهش میدهد. در نتیجه این امر موها ، پوست و ناخن های خشک تر از حالت طبیعی خواهند بود. در وضعیت کم کاری تیروئید علاوه بر شکنندگی ناخن ها، ممکن است علائم دیگری مانند درد ، خستگی ، افزایش وزن و مشکلات حافظه نیز داشته باشید.

 

کم خونی

 شایع ترین علت کم خونی یا کم بودن تعداد گلبول های قرمز خون ، کمبود آهن در خون است. این وضعیت ممکن است هنگامی اتفاق بیفتد که بیش از حد خون از دست بدهید یا اگر در رژیم غذایی خود آهن کافی نداشته باشید یا شرایطی داشته باشد که مانع جذب آن شود. کم خونی می تواند ناخن های شما را به شدت شکننده کند.

 

درمان سرطان

 ناخن های شکننده می توانند از عوارض جانبی برخی از درمان های سرطان مانند شیمی درمانی باشند. در این شرایط خشکی پوست وناخن معمول است. ناخن ها ممکن است نازک شوند، به راحتی شکسته شوند و حتی رشد آنها با سرعت کمتری نسبت به حالت طبیعی انجام شود.

 


مطالب پر بازدید سایت ماهان مدیکال:


کمبود مواد مغذی

 به ندرت ، ناخن های شکننده می توانند بدان معنی باشند که ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را دریافت نمی کنید. به عنوان مثال ، سطح پایین کلسیم (هیپوکلسمی) می تواند باعث پوسته پوسته شدن، خشکی مو و شکنندگی ناخن ها به همراه گرفتگی عضلات شود.

 

دستکش بپوشید

 یک روش آسان برای محافظت از ناخن ها در برابر رطوبت بیش از حد یا مواد شیمیایی قوی ، پوشیدن دستکش هنگام شستن ظرف ها یانظافت منزل است.  دستکش لاستیکی انتخاب کنید که داخل آن پنبه باشد ، بنابراین کمتر عرق خواهید کرد.

 

مکمل های بیوتین

چند مطالعه کوچک نشان می دهد که مصرف دوز  روزانه ی بیوتین می تواند ناخن ها را ضخیم و تقویت کند. مقادیر زیادتر ممکن استنتایج آزمایشگاهی خاص را تغییر دهد یا بر روی داروهای دیگر همچون داروی صرع تأثیر  داشته باشد. بنابراین با پزشک خود مشورتکنید تا ببینید آیا میتوانید این روش درمانی را امتحان کنید یا خیر.

 

از ناخن های مصنوعی خودداری کنید

 در روش کاشت ناخن، نوعی که یک تکنسین یک تیپ پلاستیکی را به ناخن های طبیعی شما می چسباند ، می تواند صدمات زیادی به سلامت ناخن شما وارد کند. در این روش ناخنکار باید باید سطح ناخن شما را برای چسباندن قطعه ی مصنوعی تراش دهد که خود باعث نازک شدن آنها می شود. همچنین مواد شیمیایی موجود در چسب باعث ضعیف شدن ناخن ها می شود. اگر با مشکل ناخن های شکننده روبرو هستید از این روش زیبایی روتین اجتناب کنید.

 

نحوه مراقبت از ناخن ها

پروتئین بیشتری بخورید

 وقتی پروتئین کافی دریافت کنید ، میزان کراتین بدن را افزایش می‌دهید. کراتین پروتئینی است که موها و ناخن ها را می سازد و باعث استحکام آنها می‌شود. برای اینکه بفهمید چند گرم در روز نیاز دارید، وزن خود بر حسب پوند را در عدد 0.36 ضرب کنید.

 

ناخن های خود را کوتاه نگه دارید

 ناخن های خود را بطور مرتب، بگیرید و آنها را کوتاه نگه دارید. تا از شکستن یا گرفتن به اشیا و آسیب دیدن جلوگیری شود. شما بایدآنها را بطور مستقیم با قیچی تیز یا ناخن گیر ببرید و در گوشه های آن یک منحنی جزئی ایجاد نمایید.

 

لاک شفاف بزنید

 لاک های خاصی با الیاف نایلون موجود در آنها ممکن است ناخن های شما را تقویت کرده و از خرد شدن یا شکافتن آنها جلوگیری کند. هفته ای یک بار این برنامه را امتحان کنید ، اما برای پاک کردن آن از پاک کننده های پایه استون استفاده نکنید ، زیرا باعث آسیب بیشتر به ناخن های شما می شود.

 


انواع محصولات پیشگیری از کرونا ، اعم از انواع ماسک و انواع محلول ضد عفونی کننده را می‌توانید از فروشگاه آنلاین لوازم پزشکی ماهان مدیکال تهیه نمایید.


 

لوسیون بزنید

 لوسیون های حاوی اسیدهای آلفا هیدروکسی یا لانولین می توانند برای شکننده شدن ناخن های ناشی از شرایط خشک مفید باشند. قبل از اینکه لوسیون بزنید، ناخن های خود را برای ۵ دقیقه در آب فرو ببرید تا مرطوب شوند و سپس خشک کنید و لوسیون را بر روی آن بمالید.

 

از ناخن ها به عنوان ابزار استفاده نکنید

 آیا دوست دارید درب قوطی های نوشابه یا سایر ظروف را با ناخن های خود باز کنید؟  این کار را نکنید. در عوض به دنبال اشیا دیگری باشید تا قدرت و استقامت ناخن هایتان را کم نکنید.

 

منبع: webmd.com

ترجمه: واحد علمی ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - پوست و مو,سایر مقالات گروه - مادر و کودک,
مقالات مرتبط
دلایل ریزش مو

دلایل ریزش مو

1403/02/08 00:22:46

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن