دلایل ریزش مو
مقالهای که امروز در مورد آن صحبت میکنیم مربوط به یک نوع ریزش مو رایج، به نام تلوژن افلوویم است که اغلب بر اثر شوک، استرس و... رخ میدهد. این ریزش مو میتواند چند هفته پس از یک جراحی یا بیماری قابل توجه از جمله COVID-19، زایمان، تغییر دارو، رژیم غذایی نامناسب، فقر آهن، مشکلات خاص پزشکی یا استرس زیاد اتفاق بیفتد. شرایط پزشکی، یا استرس زیاد. در طی سال گذشته و بر اثر پاندمی این مشکل در بیشتر افراد مشاهده شده است.
مردان نیز میتوانند تلوژن افلوویوم داشته باشند، اما اگر موهای کوتاهی داشته باشند معمولا متوجه آن نخواهند شد. زنانی که موهای بلند یا متوسط دارند قطعا ریزش انبوه موهایشان را بطور واضح در برس میبینند، تعداد زیادی تار مو که بر اثر مشکل احتمالی از ریشه شل شده و به مرور ریزش پیدا میکند و باعث کاهش قطر مو میشود. آن وقت است که ممکن است یک فکر وحشتناک در ذهن شما خطور کند که در شما طاسی رخ میدهد.
خبر خوب این است: این مدل ریزش مو، اگرچه ناراحتکننده است، اما موقتی و برگشتپذیر است (و نه، خیالتان راحت باشد که طاس نمیشوید). در این نوع ریزش آسیبی به فولیکولهای(کپسولهای رشد مو) موی شما وارد نمیشود و آنها فقط فعالیت نمیکنند و در حال استراحت هستند. موهای سر ما به طور مداوم بین مراحل رشد، ریزش و استراحت (تلوژن) در حال چرخش هستند و وقتی تعداد بیشتری از فولیکولها در مرحله استراحت همزمان باشند، ریزش آشکارتر میشود. سه تا 6 ماه بعد، یا احتمالاً 12 ماه پس از شروع ریزش، موها دوباره رشد میکنند.
اما برخی از ما صبور نیستیم. موهای ما میتوانند بخشی از هویت، ظاهر و اعتماد به نفس ما باشند و ما میخواهیم هرچه سریعتر رشد آنها را برگردانیم. اما اول از همه باید بدانیم چه چیزی میتواندبه این روند کمک کند؟
1. علت را پیدا کنید.
یک متخصص پوست با ارزیابی پوست سر شما و تجویز آزمایش میتواند تشخیص دهد که دلیل ریزش موی شما تلوژن افلوویوم هست یا شکل دیگری از ریزش مو دارید (انواع مختلفی از ریزش مو وجود دارد و ممکن است بسیاری از خانمها همزمان درگیر چند مدل ریزش مو باشند). در صورت عدم تشخیص ممکن است پزشک نمونهبرداری را تجویز نماید و بعد از آن میتوانند با تجویز مناسب و موثر به رشد و تقویت مو کمک کنند.
2. تغییر در سبک زندگی ایجاد کنید.
داشتن فعالیتهای ورزشی، داشتن یک رژیم غذایی سالم همراه با پروتئین در طول روز میتواند به کنترل و کاهش استرس کمک کند. مراقبت از موها یک امر ضروری است. این به معنای شستشوی ملایم با شامپو و به حداقل رساندن استفاده از آب با دمای بالا و مواد شیمیایی است.
3. استفاده از دارو و مکملها.
استفاده از برخی داروها و مکملها که در مطالعات نتایج مثبتی را نشان دادهاند، میتوانند در روند بهبود رشد و درمان ریزش مو نقش داشته باشند.
4. استفاده از پلاسمای غنی از پلاکت (PRP).
در این روش یک متخصص پوست، خون شما را از سیاهرگها میگیرد، فاکتورهای رشد موجود در جریان خون را از هم جدا کرده و دوباره به پوست سر شما تزریق میکند. تزریق زیر 5 دقیقه طول میکشد اما ممکن است دردناک باشد، ممکن است هفتهها طول بکشد تا شما نتیجه را مشاهده کنید(بخاطر اینکه رشد مو طول میکشد). اما بسیاری از اشخاصی که این روش را امتحان میکنند، به ویژه در طی سه جلسه یا بیشتر، بهبود پیدا میکنند.
بنابراین وقتی موهایمان ریزش دارند، چه کاری باید انجام دهیم؟
سعی کنید حتیالامکان از هرچیزی که باعث استرس شما میشود دوری کنید. استفاده از رژیم غذایی سالم و ورزش روزانه میتواند به شما در کنترل استرس کمک کند. استفاده از داروها و مکملها هم میتواند در این مسیر کمک باشد. و یا حتی میتوانید با یک پزشک متخصص پوست و مو مشورت کنید و روش PRP را روی سر خود امتحان کنید. اما حتی اگر شما هیچ کاری انجام ندهید، مطمئن باشید که موهای شما به طور طبیعی طی چند ماه دیگر، سالمتر و کاملتر برمیگردند.
توجه: کاربر گرامی، درنظر داشته باشید، مطالب و اطلاعات درج شده در این مقاله ، جنبه تجویزی نداشته و صرفا بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده توسط متخصصان در سراسر دنیا پیشنهاد شده است.
اکیدا توصیه میکنیم جهت درمان مشکلات پزشکی، قبل از اقدام به هر کاری، با پزشک متخصص مشورت نمایید.
ترجمه: تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - پوست و مو,سایر مقالات گروه - تغذیه,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,ارسال یک نظر
مطالب گوناگون
پت اسکن چیست؟
1401/03/21 08:00:01
0
آلزایمر و متابولیسم گلوکز
1402/02/08 02:00:01
0
بیماری کلانژیت صفراوی اولیه
1401/06/12 14:00:01
0
علت سکسکه نوزادان در رحم چیست؟
1401/12/06 20:00:01
0
علت ، علائم و درمان کم کاری تیروئید در زنان
1400/06/20 16:04:43
0