دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

سندرم کوشینگ چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1401/11/04 20:15:01 1 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,

سندرم کوشینگ یک وضعیت هورمونی است. این زمانی اتفاق می افتد که سطح کورتیزول یک فرد خیلی بالا باشد. می تواند اثرات شدید و گسترده ای بر بدن داشته باشد. اغلب ناشی از استفاده از داروهایی است که منجر به سطوح بالای کورتیزول در بدن می شود، اما علل دیگر شامل تومور خوش خیم یا سرطانی است. مردم گاهی اوقات سندرم کوشینگ را با بیماری کوشینگ اشتباه می گیرند. این دو به هم مرتبط هستند اما یکسان نیستند.

علل

در بیماری کوشینگ و سندرم کوشینگ، تعدادی از عوامل می توانند منجر به سطوح بالای هورمون کورتیزول شوند. این به نوبه خود منجر به تعدادی از علائم می شود.

بیماری کوشینگ

یکی از علل سندرم کوشینگ بیماری کوشینگ است. این یک وضعیت نادر است که زمانی اتفاق می افتد که آدنوم هیپوفیز - یک تومور غیر سرطانی در غده هیپوفیز - سطوح بالایی از هورمونی به نام هورمون آدرنوکورتیکوتروپیک، را آزاد می کند. این سطوح بالای هورمون آدرنوکورتیکوتروپیک باعث ایجاد سطوح بالای کورتیزول می شود و در نتیجه طیف وسیعی از علائم را ایجاد می کند. گاهی اوقات، تومورها به دلیل تغییرات ژنتیکی یا سندرم های خاص ایجاد می شوند. اغلب اوقات، مشخص نیست که چرا این اتفاق می افتد. توجه داشته باشید که معمولاً در بزرگسالان بین 20 تا 50 سال ظاهر می شود، اما می تواند کودکان را نیز تحت تأثیر قرار دهد. آمارها حاکی از آن است که حدود 10 تا 15 نفر در هر میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. از هر 10 نفر مبتلا به بیماری کوشینگ، هفت نفر زن هستند.

سندرم کوشینگ

سندرم کوشینگ شامل بیماری کوشینگ می‌شود، اما معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که استفاده از داروهای استروئیدی بر سطح هورمون‌ها تأثیر بگذارد. به غیر از مبتلایان به بیماری کوشینگ، افرادی که در معرض خطر ابتلا به سندرم کوشینگ هستند عبارتند از:

  • دوزهای زیادی از داروهای استروئیدی را برای بیماری دیگری مانند آسم مصرف کنید
  • تومور در غده فوق کلیوی دارند
  • تومورهای سرطانی دارند که تولید می کنند، به عنوان مثال، برخی سرطان های ریه
  • همه این عوامل می توانند منجر به افزایش سطح کورتیزول در بدن شوند.

به طور معمول، تومورها در سایر اندام هایی که هورمون آدرنوکورتیکوتروپیک آزاد می کنند ایجاد می شوند که منجر به علائم مشابه می شود. بر اساس گزارش انجمن جراحان مغز و اعصاب آمریکا زمانی که سندرم کوشینگ به دلایل غیر مرتبط با دارو اتفاق می افتد، 70 درصد از این موارد به دلیل بیماری کوشینگ است.

سندرم شبه کوشینگ

سندرم شبه کوشینگ منبع قابل اعتماد زمانی است که علائم مشابه علائم سندرم کوشینگ است، اما آزمایشات بیشتر نشان می دهد که این سندرم وجود ندارد. علل شایع عبارتند از مصرف بیش از حد الکل، چاقی، سطوح بالای گلوکز خون، بارداری و افسردگی. سیستم بدنی که تولید هورمون را کنترل می کند، سیستم غدد درون ریز است. در این سیستم، غدد با هم کار می کنند و انواع مختلفی از هورمون ها را تولید می کنند. هورمون هایی که یک غده تولید می کند می تواند مستقیماً بر تولید هورمون سایر غدد تأثیر بگذارد. این غدد شامل غدد فوق کلیوی، غده هیپوفیز، غده تیروئید، غدد پاراتیروئید، پانکراس، تخمدان ها و بیضه ها هستند. غدد فوق کلیوی درست بالای کلیه ها قرار دارند. آنها کورتیزول را همراه با سایر هورمون ها تولید می کنند. کورتیزول هورمون استرس اولیه است و گلوکوکورتیکوئید اصلی طبیعی در انسان است. کورتیزول به تنظیم چگونگی تبدیل بدن پروتئین ها، کربوهیدرات ها و چربی از غذا به انرژی کمک می کند. همچنین به کنترل فشار خون و سطح گلوکز خون و حفظ عملکرد قلبی عروقی کمک می کند. می تواند سیستم ایمنی را سرکوب کند و بر نحوه واکنش بدن به استرس تأثیر می گذارد. هنگامی که سطح کورتیزول به طور مداوم بالا باشد، سندرم کوشینگ می تواند ایجاد شود. عوامل ژنتیکی ممکن است در برخی موارد نقش داشته باشند، اما به نظر نمی‌رسد که سندرم کوشینگ و بیماری کوشینگ در خانواده‌ها دیده شوند.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

 

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,

1 نظر

فرخ:
1402/03/15 19:47:52, 07:47:52 PM
درج مطلب در مورد این نظر

بطور کلی در این روش درمانی پزشکی شیمیایی، همیشه سعی بر این است که علایم بیماری رو کاهش بدهند، و اگر کاهش نمی یابد چاقو رو به دست میگیرند و اون عضو رو میبرّ ند!!! راه اصولی درمان، عبارت است از درمان بیماری ریشه ای، که اون باعث بروز بعضی بیماریهای دیگر شده...... ولی چون این روش به کارخانه های داروسازی کشورهای سرمایه داری بزرگ صرف نمیکنه، این روش درمانی اصولی و واقعی رو بعنوان دروس پزشکی شیمیایی در جهان ارائه نکردند!!

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
نرم افزار تحلیل تصاویر پزشکی

نرم افزار تحلیل تصاویر پزشکی

Mahan Medical 1402/12/17 17:00:02 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن