اختلالات ریتم شبانه روزی
یک مطالعه جدید ارتباط قابل توجهی را بین افرادی که مشکلات خواب دارند و افرادی که مشکلات روانی دارند، پیدا می کند. نویسندگان این مطالعه در درجه اول بر روی اوتیسم، اختلال دوقطبی تمرکز کردند، اما معتقدند یافتههای آنها ممکن است در مورد سایر مسائل سلامت روان نیز کاربرد داشته باشد.عدم خواب کافی قبلا با طیف وسیعی از مشکلات سلامتی از جمله اختلالات سلامت روان مرتبط بوده است. و طبق نظرسنجی جهانی خواب 2019 فیلیپس، در سرتاسر جهان، تنها 1 نفر از هر 10 نفر گزارش می دهد که، خیلی خوب می خوابد. اکثر بزرگسالان در آن نظرسنجی، حدود 62 درصد، گزارش دادند که، تا حدودی یا اصلاً خوب نمیخوابند. این گونه مشکلات خواب با اختلالات سلامت روانی مختلفی مانند افسردگی، اضطراب، اختلال دوقطبی، اختلال کمبود توجه و بیش فعالی و اختلال دوقطبی مرتبط است. از 300 میلیون نفر از افراد مورد اعتماد در سراسر جهان که افسردگی دارند، تحقیقات نشان می دهد که 75٪ از آنها بی خوابی نیز دارند. یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا، ایروین ارتباط بین مشکلات خواب و طیف وسیعی از اختلالات سلامت روان را بررسی می کند.امل آلاچکار، دکترای ارشد، نویسنده اصلی این مطالعه، در یک بیانیه خبری گفت، نشانه آشکار اختلال ریتم شبانه روزی، مشکل خواب، در هر اختلال وجود داشت. در حالی که تمرکز ما بر روی شرایط گسترده شناخته شده از جمله اوتیسم، اختلال دوقطبی و اختلال دوقطبی بود، ما استدلال می کنیم که فرضیه عامل آسیب شناسی روانی را می توان به سایر مسائل سلامت روان، مانند اختلال وسواس فکری یا اجباری، بی اشتهایی عصبی، پرخوری عصبی، اعتیاد به غذا تعمیم داد. و شرایط سلامت روان در پژوهش مورد بررسی قرار گرفت. بنابراین، برای این مطالعه، محققان ارتباط بین تعدادی از اختلالات روانی مختلف و شرایط سلامت روان را بررسی کردند.
- اختلال طیف اوتیسم: انجمن ملی اوتیسم اوتیسم را به عنوان، ناتوانی رشدی مادام العمر که بر نحوه ارتباط و تعامل افراد با جهان تاثیر می گذارد، توصیف می کند. اوتیسم به طور کلی یک اختلال روانی در نظر گرفته نمی شود.
- اختلال نقص توجه و بیش فعالی: وضعیتی است که در آن فرد، اغلب یک کودک، برای تمرکز مشکل است، حرکات بدنی نامناسبی از خود نشان می دهد و بدون فکر کردن به عواقب آن، به صورت تکانشی عمل می کند.
- اختلال دوقطبی : افراد مبتلا به اختلالات دوقطبی نوسانات خلقی شدیدی را تجربه میکنند که روزها یا هفتهها طول میکشد، که با دورههایی از شادی یا تحریکپذیری غیرعادی مشخص میشود که با دورههای غم و اندوه افسردگی متناوب میشود.
- سندرم تورت : سندرم تورت یک اختلال عصبی است که در آن فرد، تیک تولید می کند: حرکات یا صداهای صوتی ناگهانی، سریع، تکراری و ناخواسته.
- اختلال طیف اسکیزوفرنی : اسکیزوفرنی تفکر، حالت عاطفی و رفتار فرد را تا حدی تغییر می دهد که ممکن است برای دیگران به نظر برسد که ارتباط خود را با واقعیت از دست داده است.
- اختلال افسردگی اساسی : به حالتی اطلاق میشود که در آن فرد حملات طولانیمدت افسردگی را اغلب در طی چند هفته تجربه میکند و در توانایی عملکرد فرد اختلال ایجاد میکند.
- اختلال اضطراب: اختلال اضطراب باعث می شود که فرد در حالت اضطراب یا ترس مداوم زندگی کند.
- بیماری آلزایمر: با پیشرفت بیماری آلزایمر، حافظه و تفکر فرد در طی یک دوره زمانی به شدت تحلیل میرود.
پی یر بالدی، نویسنده ارشد، نویسنده این مطالعه و استاد برجسته علوم کامپیوتر در یو سی آیی، در یک بیانیه خبری گفت، مساله جالبی که ما بررسی کردیم تداخل ریتم های شبانه روزی و اختلالات روانی با رابطه جنسی است. به عنوان مثال، سندرم تورت اساساً در مردان وجود دارد و بیماری آلزایمر در زنان با نسبت تقریباً دو سوم به یک سوم شایعتر است.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - مغز و اعصاب,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - روانشناسی,