دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

سندرم کاپگراس چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1402/01/30 20:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : مغز و اعصاب,گروه : سلامت عمومی,گروه : روانشناسی,

سندرم کپگراس که گاهی به عنوان سندروم فریبکار شناخته می‌شود، یک وضعیت روان‌شناختی است که در آن فرد معتقد است فردی که می‌شناسد جای خود را به فرد تقلبی داده است. این سندرم به خوبی شناخته نشده است و ممکن است با انواع بیماری های زمینه ای مرتبط باشد. در این مقاله به علائم و عوارض، علل بالقوه و چند نمونه از سندرم کپگراس می پردازیم.

سندرم کاپگراس چیست؟

یک فرد مبتلا به سندرم کاپگراس به طور غیرمنطقی معتقد است که فردی که می شناسد با یک شیاد جایگزین شده است. در برخی موارد، آنها همچنین ممکن است بر این باور باشند که حیوانات خانگی یا حتی اشیاء بی‌جان، فریبکار هستند. سندرم کپگراس از نام جوزف کاپگراس، روانپزشک فرانسوی گرفته شده است که به همراه یکی از همکارانش این اختلال را برای اولین بار در سال 1923 توصیف کرد. اگرچه این وضعیت روانی می تواند هر فردی را تحت تاثیر قرار دهد، اما در زنان شایع تر از مردان است. سندرم کپگرا می تواند برای فرد مبتلا و همچنین برای عزیزان آنها بسیار ناراحت کننده باشد. بنابراین، برای افرادی که شاهد این سندرم هستند مهم است که از پزشک مشاوره بگیرند.

علائم

علائم سندرم کپگرا می تواند هم برای فرد مبتلا و هم برای اطرافیانش گیج کننده و خسته کننده باشد. برخلاف سایر شرایط سلامت روان، که بر بسیاری از جنبه‌های زندگی افراد تأثیر می‌گذارند، فرد مبتلا به سندرم کاپگراس به‌طور طبیعی عمل می‌کند، مگر در اطراف فرد یا چیزی که فکر می‌کند فریبکار است. بارزترین علامت سندرم کپگراس زمانی است که شخصی شروع به این باور کند که یکی از نزدیکانش یا دوتایی است یا با شخص دیگری جایگزین شده است. فرد ممکن است تصدیق کند که مقلب دقیقاً شبیه اصل است، اما معتقد است که می تواند از طریق تبدیل ببیند. این می تواند باعث اضطراب و تغییر در رفتار کسی شود. در برخی موارد، یک فرد ممکن است نسبت به محور خشونت آمیز باشد، اگرچه همیشه اینطور نیست. احتمال اینکه فرد مضطرب یا ترسیده به نظر برسد بیشتر است. فرد مبتلا به سندرم کاپگراس ممکن است نسبت به فریبکار یا یافتن شخص واقعی دچار وسواس شود. این می تواند منجر به استرس، عصبانیت و مشاجره بیشتر بین فرد آسیب دیده و اطرافیان شود.

علل

در حالی که علت دقیق سندرم کپگرا ناشناخته است، ممکن است ناشی از آسیب به مغز باشد. دقیق سندرم کاپگراس مشخص نیست، اما نظریه هایی در مورد علت بروز علائم آن وجود دارد. یک تئوری این است که سندرم کاپگراس ناشی از آسیب مغزی است که شامل ضایعات روی مغز است. ضایعات تروماتیک بر روی مغز در بیش از یک سوم موارد مستند سندرم کاپگرس که در یک منبع مورد اعتماد بررسی شده بودند، وجود داشت. سندرم کپگرا همچنین می تواند منبع قابل اعتمادی باشد که به دلیل قطع ارتباط بین بخش بینایی مغز و ناحیه ای که آشنایی با چهره را پردازش می کند، ایجاد می شود. این قطع ارتباط می‌تواند باعث شود که شخص کسی را که می‌شناسد اشتباه شناسایی کند. تئوری های دیگر نشان می دهد که شرایط زمینه ای، مانند زوال عقل یا بیماری آلزایمر، ممکن است علت باشد. این بیماری ها نحوه درک فرد از دنیای اطراف خود و یادآوری چیزها را تغییر می دهند. همچنین اعتقاد بر این است که اسکیزوفرنی و صرع علل بالقوه یا شرایط همزمان هستند. مطالعه‌ای در سال 2015 یک مورد از سندرم کاپگراس را بررسی کرد که مربوط به کم‌کاری تیروئید یا غده تیروئید کم‌کار بود، بنابراین عدم تعادل هورمونی نیز ممکن است یک عامل خطر باشد.

موارد

موارد زیر چند نمونه از موارد گزارش شده از سندرم کپگراس است، در یک مورد، یک مرد نمی‌توانست پدر و مادرش را در مواجهه با آنها بشناسد. با این حال، وقتی با آنها تلفنی صحبت می کرد، بدون مشکل آنها را تشخیص داد. در این مورد، ممکن است این اختلال به دلیل قطع ارتباط بین تجسم و تشخیص چهره ایجاد شده باشد. سایر روش‌های تشخیص، مانند تشخیص صدا، تحت تأثیر قرار نگرفتند. در مورد دیگری، مادری معتقد بود که دخترش توسط خدمات حفاظت از کودکان حذف شده و یک فرد شیاد جایگزین آن شده است. مادر مبتلا به سندرم کپگراس تشخیص داده شد و برای او دارو تجویز شد، اما نتوانست هویت دخترش را متقاعد کند. در حالی که موارد سندرم کاپگراس معمولاً شامل یکی از اعضای نزدیک خانواده مانند تعویض همسر، والدین یا خواهر و برادر می شود، مواردی که شامل کودکان می شود نادر است. در مورد فوق، کودک از مراقبت مادرش خارج شد، زیرا خطر خشونت نسبت به فریبکار وجود داشت. در آخرین مورد، یک مرد 59 ساله طی چندین سال علائم مختلفی از جمله زوال زبان، بی قراری و وسواس در مورد بهداشت شخصی را تجربه کرد. او شروع به دیدن همسرش به عنوان یک دو نفره کرد و وقت خود را صرف جستجوی همسر واقعی خود کرد. این مرد هیچ رفتار خشمگین یا پرخاشگرانه ای از خود نشان نداد، اما مدعی بود که همسرش دوگانه است و او را به شیوه ای مشکوک و کنجکاو خطاب می کرد. او با کمی سختی افراد دیگر را می شناخت.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - مغز و اعصاب,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - روانشناسی,

ارسال یک نظر

مطالب گوناگون
تاثیرات نور آبی بر بلوغ
تاثیرات نور آبی بر بلوغ
1401/06/27 00:45:01 0

بوتاکس و فیلرهای پوستی
بوتاکس و فیلرهای پوستی
1401/03/07 02:00:02 0

وستیبولیت بینی چیست؟
وستیبولیت بینی چیست؟
1401/07/23 02:08:01 0

پرفروش ترین فشارسنج
پرفروش ترین فشارسنج
1397/07/15 21:47:55 0

کوتولگی چیست؟
کوتولگی چیست؟
1401/07/17 11:47:02 0

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن