کفیر چیست؟
نویسنده
1401/08/06 02:00:00
0 نظر
گروه : مقالات علمی,گروه : دستگاه گوارش,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : تغذیه,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,
کفیر یک نوشیدنی شیر تخمیر شده حاوی دانه های کفیر است. نوشیدن کفیر فواید متعددی برای سلامتی دارد، اما بسیاری از ادعاها فاقد شواهد هستند. نام کفیر از کلمه ترکی، گرفته شده است که به، احساس خوبی، در فرد پس از نوشیدن آن اشاره دارد. این نوشیدنی ترکیبی از شیر و دانه های کفیر است و حاوی باکتری های زنده و مخمر است. برخی افراد مزایای بالقوه سلامتی کفیر را به محتوای پروبیوتیک آن نسبت می دهند. پروبیوتیک ها گونه های مفیدی از باکتری ها و سایر میکروب ها هستند. تحقیقات روی پروبیوتیک ها هنوز در مراحل اولیه است. و در این مقاله درباره چیستی کفیر، فواید آن برای سلامتی، نحوه تهیه آن و مقایسه آن با سایر محصولات لبنی تخمیر شده از نظر تغذیه بیشتر بدانید.
کفیر چیست؟
کفیر نوعی فرآورده لبنی تخمیر شده است. مردم آن را با افزودن باکتری و کشت مخمر به شیر درست می کنند. کشت ها از قندهای طبیعی موجود در شیر تغذیه می کنند. این به آنها اجازه می دهد تا تکثیر شوند و یک نوشیدنی تخمیر شده ایجاد کنند. کفیر دارای طعم ترش و تند و قوامی شبیه به ماست آشامیدنی است. به دلیل فرآیند تخمیر، کفیر ممکن است کمی گازدار باشد. این به این دلیل اتفاق می افتد که میکروب ها هنگام هضم قندهای شیر گاز تولید می کنند.
انواع
کفیر انواع زیادی دارد. مردم می توانند آن را با استفاده از:
- شیر گاو، گوسفند یا بز
- شیر غیر لبنی مانند شیر نارگیل یا جو دوسر
- آب میوه
- اب
- برخی از شرکتها نوشیدنیهای کفیر طعمدار یا کمچرب نیز تولید میکنند.
آیا کفیر فاقد گلوتن است؟
با وجود نام، دانه های کفیر ارتباطی با گندم یا جو ندارند. این بدان معناست که در نوشیدنی کفیر سنتی که فقط حاوی شیر و کشت های زنده است گلوتن وجود ندارد. با این حال، برخی از برندها ممکن است از جو و سایر محصولات حاوی گلوتن برای افزودن طعم یا تغییر بافت مایع استفاده کنند. همیشه قبل از خرید برچسب را بررسی کنید.
آیا کفیر فاقد لاکتوز است؟
بسیاری از نوشیدنی های کفیر بر پایه نوعی شیر لبنی هستند. فرآیند تخمیر میزان لاکتوز این شیر را کاهش می دهد، اما این لزوما کفیر را بدون لاکتوز نمی کند. بسته به محصول، ممکن است هنوز مقادیر کمی از لاکتوز وجود داشته باشد. برخی از افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز خفیف ممکن است همچنان کفیر را تحمل کنند اگر مقدار لاکتوز حداقل باشد. کسانی که حساسیت یا عدم تحمل شدیدتر دارند ممکن است از کفیر غیرلبنی سود بیشتری ببرند.
فواید کفیر برای سلامتی چیست؟
تحقیقات در مورد مزایای سلامتی کفیر هنوز در مراحل اولیه است، اما برخی شواهد نشان می دهد که ممکن است به موارد زیر کمک کند:
کنترل قند خون
یک مطالعه کوچک در سال 2015 در ایران، اثرات مصرف کفیر و شیر تخمیر شده معمولی را بر سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت مقایسه کرد. شرکتکنندگانی که کفیر مصرف کردند نسبت به افرادی که شیر تخمیر شده معمولی مصرف میکردند، سطح قند خون ناشتا بهطور قابلتوجهی پایینتر بود. یک بررسی در سال 2020 نشان می دهد که کفیر می تواند طیف وسیعی از فواید را برای افراد مبتلا به دیابت و چاقی داشته باشد. ممکن است نشانگرهای مرتبط با دیابت را تعدیل کند. با این حال، تحقیقات در مقیاس بزرگتر برای حمایت از این امر ضروری است.
کاهش کلسترول
یک مطالعه در سال 2017 به بررسی تغییرات در سطح کلسترول در زنان مبتلا به چاقی یا اضافه وزن که شیر یا کفیر کم چرب مینوشیدند، پرداخت. شرکت کنندگان یا دو وعده در روز شیر کم چرب، چهار وعده در روز شیر کم چرب یا چهار وعده در روز کفیر مصرف کردند. پس از 8 هفته، کسانی که کفیر نوشیدند، در مقایسه با افرادی که فقط دو وعده در روز شیر کم چرب مینوشیدند، کاهش قابلتوجهی در سطح کلسترول تام و سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی پایین نشان دادند. شرکتکنندگانی که چهار وعده در روز شیر کمچرب مصرف میکردند، سطح کلسترول پایینتری داشتند. پروبیوتیک های موجود در کفیر ممکن است در میزان جذب کلسترول بدن از غذا نقش داشته باشند. آنها همچنین ممکن است بر نحوه تولید، پردازش و استفاده از کلسترول توسط بدن تأثیر بگذارند.
سلامت دستگاه گوارش
روده حاوی گونه های بسیاری از میکروارگانیسم ها است. برخی از این گونه ها اثرات مفیدی بر بدن دارند، در حالی که برخی دیگر می توانند باعث آسیب شوند. غذاهای پروبیوتیک حاوی برخی از همان گونه های مفید باکتری هستند که در دستگاه گوارش زندگی می کنند. این ممکن است به این معنی باشد که آنها می توانند به حفظ تعادل مناسب گونه ها کمک کنند. با این حال، دانشمندان هنوز در حال یادگیری نحوه کار این هستند. یک مطالعه حیوانی در سال 2018 نشان داد که مکمل کفیر میتواند نسبت باکتریهای خوب به مضر روده را بهبود بخشد و خستگی فیزیکی در حین ورزش را در موشها کاهش دهد. برای درک اینکه آیا این یافته در مورد انسان ها نیز صدق می کند، تحقیقات بیشتری لازم است.
کشتن پاتوژن ها
پاتوژن ها میکروارگانیسم های مضری هستند که می توانند باعث عفونت شوند. تحقیقات قدیمیتر در سال 2013 اشاره میکند که در مطالعات آزمایشگاهی، باکتریهای دانههای کفیر، باکتریهای مضری مانند اشریشیا کلی، سالمونلا و استافیلوکوکوس اورئوس را از بین میبرند. این ممکن است به این معنی باشد که کفیر میتواند به طور بالقوه برای پیشگیری از عفونتهایی مانند گاستروانتریت یا عفونتهای واژن مفید باشد. با این حال، تحقیقات کمی در انسان برای تایید کفیر این اثر وجود دارد. افراد نباید از پروبیوتیک ها یا کفیر به عنوان جایگزینی برای درمان پزشکی برای عفونت موجود استفاده کنند.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
ارسال یک نظر
مطالب گوناگون
اختلال پوستی فولیکولیت چیست؟
1401/03/10 08:00:01
0
زونا و سکته
1401/08/16 20:00:01
0
کرم های خوراکی
1401/06/03 08:32:01
0
آشنایی با لیزر موهای زائد صورت و بدن
1397/01/28 18:31:36
0
واگذاری محل مناسب جهت آزمایشگاه تشخیص طبی در تهران منطقه ظفر
1390/10/22 01:38:09
0