دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

کولیت اولسراتیو و زخم دهان

نویسنده Mahan Medical 1401/08/22 20:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : دستگاه گوارش,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : دهان و دندان,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,

کولیت اولسراتیو، نوعی بیماری التهابی روده است. کولیت اولسراتیو باعث التهاب در روده بزرگ می شود که باعث ایجاد تعدادی از علائم از جمله اسهال، درد شکم و مدفوع خونی می شود. کولیت اولسراتیو همچنین می تواند باعث ایجاد زخم در دهان فرد شود. افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو اغلب با منبع قابل اعتماد علائم خود را در شعله ور شدن، که قبل از دوره بهبودی رخ می دهد، تجربه می کنند. در طول بهبودی، ممکن است فرد علائم کمتری نسبت به معمول داشته باشد یا اصلاً علائمی نداشته باشد. علائم رایج کولیت اولسراتیو عبارتند از:

  • اسهال
  • خونریزی از رکتوم
  • درد و گرفتگی شکم
  • خون در مدفوع
  • چرک در مدفوع
  • مخاط در مدفوع
  • تمایل به اجابت مزاج با وجود خالی بودن روده

فرد مبتلا به کولیت اولسراتیو ممکن است خستگی، از دست دادن اشتها، تب، حالت تهوع و کم خونی را نیز تجربه کند. این مقاله ارتباط بین کولیت اولسراتیو و زخم های دهان را توضیح می دهد، از جمله اینکه کدام داروها می توانند باعث ایجاد آنها شوند. برخی از نکات درمانی برای افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو که زخم های دهانی دارند ارائه می دهد.

آیا کولیت اولسراتیو می تواند باعث زخم دهان شود؟

کولیت اولسراتیو می تواند باعث ایجاد زخم در هر بخشی از دستگاه گوارش فرد شود. این بدان معنی است که زخم ها می توانند در هر جایی از مقعد تا دهان فرد ایجاد شوند. یک فرد مبتلا به کولیت اولسراتیو ممکن است انواع مختلفی از زخم های دهان، از جمله زخم ها و پوسچول ها را تجربه کند. در زیر برخی از انواع زخم های دهان و سایر مشکلات دهانی که کولیت اولسراتیو می تواند ایجاد کند، آورده شده است.

آفت دهان

آفت دهان زخم های کوچک دهانی هستند که اغلب بین لب پایین و لثه ظاهر می شوند. آنها همچنین گاهی اوقات در کنار یا پایه زبان ظاهر می شوند. آفت‌ها معمولاً در طول عودهای شدید کولیت اولسراتیو ظاهر می‌شوند و اغلب پس از پایان شعله‌ور شدن از بین می‌روند. این زخم ها می توانند دردناک باشند و ممکن است خوردن و صحبت کردن را دشوار کنند.

پیوستوماتیت گیاهی

پیوستوماتیت گیاهی، یک بیماری نادر و مزمن است که باعث ایجاد جوش های سفید یا زرد زیادی در داخل دهان فرد می شود. کولیت اولسراتیو و بیماری کرون هر دو می توانند باعث ایجاد پیوستوماتیت گیاهی شوند. اما بر اساس مطالعه‌ای در سال 2013، در افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو شایع‌تر از بیماری کرون است. متخصصان پزشکی به شدت پیوستوماتیت گیاهی، منبع مطمئن را با بیماری التهابی روده مرتبط می‌دانند و پیوستوماتیت گیاهی، ممکن است اولین علامت قابل توجهی باشد که فرد مبتلا به این بیماری است. افراد مبتلا به پیوستوماتیت گیاهی نیز ممکن است تغییر ذائقه را تجربه کنند. یک مطالعه 2020 منبع قابل اعتماد نشان داد که حساسیت طعمی نسبت به طعم های خاص در افراد مبتلا به بیماری التهابی روده کاهش یافته است. آنها در هنگام خوردن غذاهای شیرین، شور، تلخ، اومامی و طعم چرب، کاهش طعم را تجربه کردند. اما افراد مبتلا به بیماری التهابی روده در مقایسه با افراد بدون این بیماری، درک بیشتری از طعم ترش داشتند.

دهان خشک

افراد مبتلا به پیوستوماتیت گیاهی، همچنین ممکن است متوجه خشکی دهان خود شوند. این وضعیت ممکن است به دلیل داروهای خاصی باشد که افراد مبتلا به پیوستوماتیت گیاهی، مصرف می کنند، که می تواند باعث خشکی دهان شود. اینها شامل کورتیکواستروئیدها، داروهای ضد اسهال و داروهای ضد التهابی است. یک مطالعه در سال 2012 در مورد تظاهرات دهانی پیوستوماتیت گیاهی، نشان داد که 30٪ منبع قابل اعتماد افراد مبتلا به این بیماری در مقایسه با 10٪ افراد بدون بیماری، دهان خشک داشتند.

بوی بد دهان

بوی بد دهان گاهی اوقات هالیتوز نامیده می شود. این شرایط همچنین با منبع معتبر پیوستوماتیت گیاهی، مرتبط است. این ممکن است مربوط به خشکی دهان باشد، زیرا بزاق تمایل دارد سلول‌های مرده و باکتری‌های موجود در دهان فرد را بشوید.

سایر مشکلات دهان مرتبط با پیوستوماتیت گیاهی

برخی از مشکلات دهانی دیگری که پیوستوماتیت گیاهی، ممکن است باعث شود عبارتند از منبع مورد اعتماد:

  • التهاب لثه
  • پریودنتیت
  • زبان پوشیده شده
  • لب های ملتهب
  • التهاب زبان

داروهایی که ممکن است باعث آفت دهان شوند، فرد مبتلا به پیوستوماتیت گیاهی ممکن است در نتیجه عوارض جانبی برخی داروها دچار زخم های دهان شود. اما یک فرد همیشه باید هر گونه تغییر در داروی خود را ابتدا با پزشک خود در میان بگذارد.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

 

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - دستگاه گوارش,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - دهان و دندان,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن