دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

سرطان لوزه چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1401/07/10 02:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : دهان و دندان,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,

سرطان لوزه نوعی سرطان اوروفارنکس است. این سرطان ها دهان و گلو را تحت تاثیر قرار می دهند. سرطان‌های دهان و حلق، منبع مورد اعتماد، مانند سرطان لوزه، در دسته‌بندی وسیع‌تر سرطان‌های سر و گردن قرار می‌گیرند. به نظر می رسد عفونت با ویروس پاپیلومای انسانی، خطر ابتلا به سرطان لوزه را افزایش داده و بر پیش آگهی سرطان لوزه تأثیر می گذارد. با توجه به منبع معتبر مؤسسه ملی سلامت ، به نظر می رسد تعداد موارد سرطان لوزه در حال افزایش است که احتمالاً به دلیل افزایش عفونت های ویروس پاپیلومای انسانی است. مؤسسه ملی سلامت خاطرنشان می کند که بیش از 93٪ از افرادی که در اروپای غربی مبتلا به سرطان گلو و دهان تازه تشخیص داده شده بودند نیز برای ویروس پاپیلومای انسانی مثبت بودند. لوزه ها بخشی از سیستم ایمنی بدن هستند. آنها به محافظت از بدن در برابر باکتری ها و ویروس هایی که وارد دهان و گلو می شوند کمک می کنند. مانند سرطان های دیگر، سرطان لوزه نیز به احتمال زیاد به درمان هایی که زود شروع می شود پاسخ می دهد. تشخیص در مراحل اولیه شانس درمان موفقیت آمیز و بهبودی را افزایش می دهد.

سرطان لوزه چیست؟

سرطان لوزه زمانی شروع می شود که سلول های سرطانی در لوزه ها رشد کنند. این می تواند در افرادی رخ دهد که لوزه های خود را برداشته اند، زیرا اغلب پس از جراحی مقداری از بافت لوزه باقی می ماند. اکثر سرطان های لوزه سرطان سلول سنگفرشی هستند، اما برخی از آنها لنفوم هستند. به نظر می رسد نوشیدن الکل، سیگار کشیدن و ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی، این خطر را افزایش می دهد. لوزه ها به سمت پشت گلو، یکی در دو طرف قرار می گیرند. آنها از بافت لنفوئیدی تشکیل شده اند که حاوی لنفوسیت ها هستند، سلول هایی که با بیماری مبارزه می کنند. لوزه ها باکتری ها و ویروس ها را گرفته و از بین می برند. اندازه آنها می تواند تغییر کند و اغلب با خون متورم می شود تا به به دام انداختن میکروب ها کمک کند، مانند زمانی که فرد سرماخورده است.

علائم

برخی از افراد تا زمانی که سرطان لوزه شروع به گسترش نکرده باشد متوجه هیچ علامتی نمی شوند. هنگامی که علائم ظاهر می شوند، می توانند شبیه بیماری های دیگر مانند گلودرد استرپتوکوکی یا التهاب لوزه باشند. در اینجا علائمی وجود دارد که ممکن است نشان دهنده سرطان لوزه باشد:

  •     گلودردی که برای مدت طولانی ادامه دارد
  •     مشکل در جویدن یا بلعیدن
  •     یک لکه سفید یا قرمز روی لوزه
  •     زخم در پشت گلو
  •     گوش درد مداوم
  •     مشکل در مصرف غذاها و نوشیدنی های سیتریک مانند آب پرتقال
  •     یک توده در گردن یا گلو
  •     کاهش وزن غیر قابل توضیح
  •     خون در بزاق

اگر هر یک از این علائم بیش از 2 هفته طول کشید به پزشک مراجعه کنید.

علل و عوامل خطر

به نظر می رسد تعدادی از عوامل خطر ابتلا به سرطان لوزه را افزایش می دهند. طبق گفته انجمن سر و گردن آمریکا، عوامل خطر عبارتند از:

عوامل محیطی : این عوامل شامل استفاده از محصولات تنباکو و مصرف زیاد الکل است.

  • ویروس ها: افراد مبتلا به ویروس پاپیلومای انسانی یا ایدز، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان لوزه باشند.
  • سن و جنس: در گذشته، افرادی که سرطان لوزه را تشخیص داده بودند، مرد و بالای 50 سال بودند. با این حال، رابطه بین سن و سرطان لوزه می تواند بر اساس وضعیت ویروس پاپیلومای انسانی، متفاوت باشد. سرطان های ویروس پاپیلومای انسانی، مثبت در افراد مبتلا به عفونت که جوان تر هستند و سیگار نمی کشند ظاهر می شود.

تشخیص

پزشک از شخص در مورد:

  •     سابقه پزشکی آنها
  •     علائم
  •     هر عامل خطر شناخته شده

آنها به دهان و گلو نگاه می کنند و توده ها و هر چیز غیرعادی دیگری را احساس می کنند. اگر پزشک فکر کند که احتمال سرطان لوزه وجود دارد، مراجعه به متخصص را توصیه می کند. متخصص ممکن است آزمایش‌های دیگری از جمله:

  • آزمایشات آزمایشگاهی: آزمایش خون و ادرار می تواند تغییراتی را نشان دهد که ممکن است نشان دهنده سرطان باشد.
  • لارنگوسکوپی: در این روش پزشک یک لوله نازک حاوی یک نور و یک دوربین را از گلو عبور می دهد تا به دنبال هر چیز غیرعادی باشد.
  • آزمایش‌های تصویربرداری: این آزمایش‌ها ممکن است شاملسی تی و ام آر ایی و یا اسکن پت یا اشعه ایکس باشد. آنها می توانند تغییرات داخلی، از جمله تغییراتی که ممکن است نشان دهنده گسترش سرطان باشد را تشخیص دهند.
  • بیوپسی: پزشک مقدار کمی از بافت را برای بررسی زیر میکروسکوپ می گیرد. این تنها راه برای تایید وجود سلول های سرطانی است.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

 

 

 

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - دهان و دندان,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن