پانکراس مصنوعی
دیابت نوع 2: پانکراس مصنوعی ممکن است به زودی یک گزینه باشد.
دانشمندان دانشگاه کمبریج آزمایشی را با استفاده از پانکراس مصنوعی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 انجام دادند.
لوزالمعده مصنوعی یک سیستم حلقه بسته است که از پمپ انسولین و مانیتور قند تشکیل شده است و آنها به اپلیکیشنی که محققان توسعه داده اند متصل می شوند.
در پایان کارآزمایی، شرکتکنندگانی که از لوزالمعده مصنوعی استفاده میکردند، دو برابر مدت زمانی که بدون پانکراس مصنوعی بودند، در محدوده گلوکز هدف خود باقی ماندند.
محققان مؤسسه علوم متابولیک Wellcome-MRC در دانشگاه کمبریج در بریتانیا یک لوزالمعده مصنوعی ساختند که روی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 که در مرحله نهایی نارسایی کلیوی و تحت دیالیز بودند، آزمایش کردند.
پس از اینکه لوزالمعده مصنوعی با این گروه به خوبی کار کرد، محققان می خواستند بدانند که آیا می تواند در سایر افراد مبتلا به دیابت نوع 2 موثر باشد یا خیر.
با افزایش تعداد افراد مبتلا به دیابت نوع 2، محققان به دنبال درمان های کارآمدتری هستند و امیدوارند این رویکرد گزینه دیگری را ارائه دهد.
نتایج این مطالعه در Nature Medicine Trusted Source منتشر شده است.
دیابت نوع 2 و لوزالمعده
دیابت نوع 2 یک اختلال متابولیک است که زمانی رخ می دهد که بدن نتواند انسولین را به درستی پردازش کند. انسولین هورمونی است که توسط پانکراس تولید می شود.
به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری منبع مورد اعتماد (CDC)، «لوزالمعده انسولین بیشتری تولید میکند تا سلولها را وادار به پاسخگویی کند […] در نهایت لوزالمعده شما نمیتواند این وضعیت را حفظ کند و قند خون شما بالا میرود و زمینه را برای پیش دیابت فراهم میکند. و دیابت نوع 2.
عادات غذایی ناسالم و فقدان ورزش بدنی اغلب منجر به چاقی در فرد می شود که می تواند در ابتلا به دیابت نوع 2 نقش داشته باشد.
گاهی اوقات ایجاد تغییرات سالمتر در شیوه زندگی میتواند علائم را بهبود بخشد، اما گاهی اوقات افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ممکن است نیاز به مصرف دارو برای ثابت نگه داشتن سطح قند خون خود داشته باشند.
CDC خاطرنشان می کند که حدود 37 میلیون نفر در ایالات متحده دیابت دارند که 90 تا 95٪ از این موارد دیابت نوع 2 هستند.
مطالعه چه کرد؟
این مطالعه به دنبال مطالعه قبلی منبع معتبر توسط محققان دانشگاه کمبریج است که با استفاده از لوزالمعده مصنوعی برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 که تحت دیالیز بودند، آزمایش شد.
لوزالمعده مصنوعی یک اندام مصنوعی نیست که نیاز به کاشت جراحی داشته باشد، بلکه یک دستگاه تکنولوژیکی است که کاربر روی بدنش میپوشد که عملکرد پانکراس را تقلید میکند.
لوزالمعده مصنوعی یک پمپ انسولین و مانیتور گلوکز را ترکیب می کند که به برنامه ای متصل می شود که از الگوریتمی برای تجزیه و تحلیل سطح گلوکز خون استفاده می کند و انسولین را در صورت نیاز برای ثابت نگه داشتن سطوح ارائه می دهد.
از آنجایی که محققان نتایج خوبی را در مورد بیماران دیالیز مشاهده کردند، آنها می خواستند ببینند که پانکراس مصنوعی چگونه با افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کار می کند.
محققان گروهی متشکل از 26 نفر مبتلا به دیابت نوع 2 را مورد مطالعه قرار دادند. دانشمندان شرکت کنندگان را به دو گروه تقسیم کردند.
گروه اول به مدت 8 هفته از پانکراس مصنوعی استفاده کردند و سپس به 8 هفته درمان استاندارد روی آوردند. گروه دوم با دریافت درمان استاندارد تزریقی به مدت 8 هفته شروع کردند و سپس به پانکراس مصنوعی روی آوردند.
هدف این بود که ببینیم بیماران هر گروه چه مدت زمانی را با گلوکز خود در محدوده هدف 3.9 و 10 میلی مول در لیتر (mmol/L) سپری می کنند، محدوده گلوکز که منبع قابل اعتماد قابل قبولی برای افراد مبتلا به دیابت در نظر گرفته می شود.
پانکراس مصنوعی در مقابل درمان استاندارد
پانکراس مصنوعی بهترین نتایج را برای ماندن در محدوده گلوکز هدف ارائه کرد. بیماران مبتلا به لوزالمعده مصنوعی در 66 درصد مواقع در محدوده هدف قرار داشتند، در حالی که این میزان در زمان استفاده از درمان با تزریق استاندارد تنها 32 درصد بود.
در حالی که بیماران از پانکراس مصنوعی استفاده می کردند، 8 ساعت اضافی در روز را در محدوده گلوکز هدف خود سپری می کردند.
نویسندگان می نویسند: "مطالعه حاضر نشان می دهد که تحویل انسولین کاملاً حلقه بسته یک رویکرد ایمن و موثر برای بهبود کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در طی 8 هفته استفاده در محیط سرپایی است."
نویسندگان خاطرنشان کردند که یکی از موارد نگرانی در استفاده از پانکراس مصنوعی، خطر هیپوگلیسمی است، یعنی زمانی که قند خون بدن بسیار پایین است. با این حال، این اتفاق نیفتاد.
نویسندگان خاطرنشان کردند: «ما نشان دادهایم که تحویل انسولین کاملاً حلقه بسته خطر هیپوگلیسمی را افزایش نمیدهد.
"در 12 ماه آینده در دسترس است"
دکتر شارلوت بوتون، یکی از نویسندگان این مطالعه، خاطرنشان میکند که «هر فرد مبتلا به دیابت نوع 2 برای مدیریت سطح قند خون خود با استفاده از درمانهای موجود، مانند تزریق انسولین، تلاش میکند».
او میافزاید: «لوزالمعده مصنوعی میتواند یک رویکرد ایمن و مؤثر برای کمک به آنها ارائه کند، و استفاده از این فناوری ساده است و میتوان آن را با خیال راحت در خانه پیادهسازی کرد».
دکتر بوتون همچنین در مصاحبه با مدیکال نیوز تودی در مورد این مطالعه صحبت کرد. او توضیح داد که چه چیزی در آینده برای دستگاه خواهد آمد:
پیام اصلی ما از این مطالعه این است که این سیستم حلقه بسته کاملاً خودکار روشی ایمن و بسیار مؤثرتر برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 است تا سطح گلوکز خود را نسبت به درمان استاندارد فعلی با انسولین مدیریت کنند. این دستگاه برای تایید مقررات در بریتانیا ارسال شده است و ما پیشبینی میکنیم که این دستگاه ممکن است در ۱۲ ماه آینده برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ به صورت تجاری در دسترس باشد.
توسعه تحقیقات دیابت "مهیج".
دکتر ایشیتا پراکاش پاتل، متخصص غدد با دیابت تگزاس و غدد درون ریز در آستین، که در این مطالعه شرکت نداشت، در آزمایش موفقیت آمیز MNT اظهار نظر کرد.
دکتر پاتل این مطالعه را "موضوع جالب" نامید و خاطرنشان کرد که "پمپ انسولین کاملاً خودکار - در مقابل هیبریدی که در حال حاضر موجود است - گام بسته بعدی است که همه ما با هیجان در دنیای پمپ انسولین به دنبال آن هستیم."
در حالی که دکتر پاتل از این مرحله هیجان زده است، او هشدار داد که این مطالعه "یک مطالعه کوچک تک مرکزی در یک دوره زمانی کوتاه" بود.
«در آینده، دیدن دادههای چند مرکزی در دورههای زمانی طولانیتر هیجانانگیز خواهد بود، که مطمئناً خواهد آمد. همچنین جالب است که دیابت نوع 1 مورد مطالعه قرار گیرد، زیرا آنها معمولاً حساسیت بیشتری به انسولین دارند تا ببینیم آیا میزان هیپوگلیسمی در این جمعیت افزایش یافته است یا خیر.
دکتر پاتل گفت: "زمینه تحقیقات دستگاه های دیابتی به طور پیوسته به سمت پمپ های انسولین حلقه بسته کاملاً خودکار در حال حرکت است." "این یک مرز بسیار هیجان انگیز برای بیماران وابسته به انسولین ما است."
او خاطرنشان کرد: «ما قبلاً شاهد موفقیت بزرگی با مدلهای هیبریدی پمپها بودهایم، اما این مدلهای جدیدتر نیازی به دریافت کربوهیدرات ندارند.» پس از بهینه سازی، این بیماری را قابل کنترل تر و زمان کمتری می کند و در عین حال کنترل قند خون را در بیماران ما بهبود می بخشد.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال