دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

کمک های اولیه چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1401/08/15 14:00:02 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : دستگاه گوارش,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : دستگاه تنفسی,گروه : سلامت عمومی,

کمک های اولیه برای نجات جان انسان ها ضروری است. یک فرد می تواند کمک های اولیه را پس از یک حادثه تهدید کننده زندگی یا آسیب قبل از رسیدن خدمات اورژانس انجام دهد. این مقاله به بررسی چگونگی انجام کمک‌های اولیه، چرایی اهمیت آن و نقش مرکزی موقعیت بهبودی در نجات جان افراد می‌پردازد.

کمک های اولیه چیست؟

کمک‌های اولیه یک اقدام اورژانسی است که عموماً شامل تکنیک‌های ساده و اغلب نجات‌دهنده‌ای است که بیشتر افراد می‌توانند با حداقل تجهیزات و بدون تجربه پزشکی قبلی آموزش دهند. این اصطلاح معمولاً به مراقبت از انسان اشاره دارد، اگرچه می توان آن را روی حیوانات نیز انجام داد. این به عنوان درمان پزشکی طبقه بندی نمی شود و جایگزین مداخلات یک متخصص پزشکی آموزش دیده نمی شود. کمک های اولیه ترکیبی از روش های ساده و عقل سلیم است.

اهداف کمک های اولیه

اهداف کمک های اولیه عبارتند از:

  • حفظ جان: نجات جان هدف اصلی کمک‌های اولیه است.
  • برای جلوگیری از آسیب بیشتر: فردی که آسیب را تجربه کرده است باید ثابت نگه داشته شود و وضعیت او نباید قبل از رسیدن خدمات پزشکی بدتر شود. این ممکن است شامل دور کردن فرد از آسیب، استفاده از تکنیک‌های کمک‌های اولیه، گرم و خشک نگه‌داشتن آن‌ها و اعمال فشار بر زخم‌ها برای توقف هرگونه خونریزی باشد.
  • بهبودی را تقویت کنید: انجام اقداماتی برای بهبود بهبودی ممکن است شامل استفاده از بانداژ روی زخم باشد.

نحوه تمرین کمک های اولیه

رایج ترین اصطلاحی که در کمک های اولیه به آن اشاره می شود ABC است. این مخفف راه هوایی، تنفس و گردش خون است. مرحله چهارم در رویه های اضطراری برای برخی از امکانات ظاهر می شود.

  • راه هوایی: ممئن شوید که راه هوایی پاک است. خفگی که در نتیجه انسداد راه های هوایی ایجاد می شود، می تواند کشنده باشد.
  • تنفس: هنگامی که مشخص شد راه های هوایی پاک هستند، تعیین کنید که آیا فرد می تواند نفس بکشد یا خیر، و در صورت لزوم، تنفس نجات دهنده را فراهم کنید.
  • گردش خون: اگر فرد درگیر در وضعیت اورژانسی نفس نمی کشد، کمک اولیه باید مستقیماً برای فشرده سازی قفسه سینه و تنفس نجات دهنده مراجعه کند. فشرده سازی قفسه سینه باعث افزایش گردش خون می شود. این باعث صرفه جویی در زمان ارزشمند می شود. در موارد اورژانسی که خطری برای زندگی ندارند، کمک اولیه باید نبض را بررسی کند.
  • خونریزی یا دفیبریلاسیون کشنده: برخی سازمان ها پانسمان زخم های شدید یا اعمال دفیبریلاسیون در قلب را مرحله چهارم جداگانه ای در نظر می گیرند، در حالی که برخی دیگر این را به عنوان بخشی از مرحله گردش خون در نظر می گیرند.

ارزیابی و حفظ ای بی سی، با بیمار بستگی به آموزش و تجربه کمک‌های اولیه دارد. به محض اینکه ای بی سی، ایمن شد، کمک‌کننده می‌تواند روی درمان‌های اضافی تمرکز کند. فرآیند ای بی سی، باید به همین ترتیب انجام شود. با این حال، مواقعی وجود دارد که کمک‌کننده ممکن است دو مرحله را همزمان انجام دهد. این ممکن است در هنگام ارائه تنفس کمکی و فشرده سازی قفسه سینه برای فردی که نفس نمی کشد و نبض ندارد. مهم است که از یک بررسی اولیه استفاده کنید تا مطمئن شوید که صحنه از تهدیدات پاک است، قبل از اینکه وارد عمل شوید:

  • خطر: خطرات برای فرد آسیب دیده و خود را بررسی کنید. اگر خطری وجود داشته باشد، آیا می توان آن را پاک کرد یا می توان فرد را از آسیب بیشتر دور کرد؟ اگر کاری نمی توانید انجام دهید، واضح بایستید و از متخصصان کمک بخواهید.
  • پاسخ: هنگامی که مشخص شد که تمام خطرات متوقف شده است، بررسی کنید که آیا بیمار هوشیار و هوشیار است، سؤال بپرسید و ببینید آیا پاسخی دریافت می کنید. همچنین مهم است که بدانید آیا آنها به لمس شما پاسخ می دهند و از درد خود آگاه هستند یا خیر.
  • راه هوایی: بررسی کنید که آیا راه هوایی صاف است یا نه، سعی کنید آن را پاک کنید. مصدوم را به پشت بخوابانید و سپس یک دست را روی پیشانی و دو انگشت دیگر را روی چانه قرار دهید. به آرامی سر را به سمت عقب خم کنید در حالی که چانه را کمی به سمت بالا ببرید. هر گونه انسداد باید از دهان برداشته شود، از جمله دندان مصنوعی. فقط در صورت وجود انسداد انگشتان خود را در دهان فرد آسیب دیده فرو کنید.
  • تنفس: آیا فرد به طور موثر تنفس می کند؟ کمک اولیه باید قفسه سینه را از نظر حرکت و دهان را از نظر علائم تنفس معاینه کند. پس از آن، به فرد نزدیک شوید تا ببینید آیا می توان هوا را در اثر تنفس روی گونه احساس کرد.

سپس کمک‌کننده باید یک بررسی ثانویه انجام دهد، ناهنجاری‌ها، زخم‌های باز، برچسب‌های هشدار پزشکی و تورم را بررسی کند. اگر مصدوم سالم نفس می کشد، برای موارد زیر به سرعت کل بدن را بررسی کنید:

  • زخم های باز
  • بدشکلی ها
  • برچسب های هشدار پزشکی که در مورد شرایط زمینه ای توصیه می کند
  • تورم ها

این به عنوان یک نظرسنجی ثانویه شناخته می شود. به محض اینکه این کار کامل شد، فرد را در وضعیت بهبودی قرار دهید. در این مرحله، کمک‌کننده باید با آمبولانس تماس بگیرد.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

 

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - دستگاه گوارش,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - دستگاه تنفسی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,

ارسال یک نظر

مطالب گوناگون
درد واریس چیست؟
درد واریس چیست؟
1401/11/25 20:00:01 0

راهکار های تازه درمان پوکی استخوان
راهکار های تازه درمان پوکی استخوان
1396/05/30 09:33:14 0

آرتریت پسوریاتیک انگشتی
آرتریت پسوریاتیک انگشتی
1401/11/11 20:00:01 0

تنفس متناوب بینی
تنفس متناوب بینی
1401/08/07 20:00:00 0

مت آمفتامین چیست؟
مت آمفتامین چیست؟
1401/09/29 08:00:01 0

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن