میگرن در کودکان
افراد در هر سنی میگرن را تجربه می کنند و علائم آن در کودکان مشابه علائم بزرگسالان است. آنها ممکن است شامل سردرد متوسط تا شدید، تهوع، استفراغ و حساسیت به نور و صدا باشند. مکانیسم های زمینه ای میگرن در کودکان نامشخص است، اما ژنتیک ممکن است نقش داشته باشد. همچنین، تقریباً نیمی از منابع معتبر کودکانی که میگرن را تجربه میکنند، پس از بلوغ علائمی از خود نشان نمیدهند. در این مقاله علائم، علل و درمان میگرن در کودکان را شرح می دهیم.
آیا کودکان میگرن می گیرند؟
حدود 3 تا 10٪ منبع مورد اعتماد کودکان میگرن را تجربه می کنند. شیوع با افزایش سن تا بلوغ افزایش مییابد، زمانی که حدود نیمی از این کودکان یا نوجوانان دچار حملات میگرنی نمیشوند. متناوبا، اگر علائم میگرن در دوران نوجوانی شروع شود، احتمال ادامه تجربه این بیماری در بزرگسالی نیز وجود دارد. قبل از بلوغ، میگرن به همان اندازه زنان را درگیر می کند. پس از بلوغ، زنان بیشتر احتمال دارد آن را تجربه کنند.
علائم میگرن در کودکان
کودکان مبتلا به میگرن بسیاری از علائم مشابه بزرگسالان را تجربه می کنند. این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد:
- سردردی که 2 تا 72 ساعت طول می کشد منبع مورد اعتماد
- سردرد در یک طرف سر
- درد متوسط تا شدید
- دردی که با فعالیت بدنی بدتر می شود
- حساسیت به نور یا صدا
- حالت تهوع یا استفراغ
هاله، اختلالات حسی مانند نور چشمک زن در میدان دید که ممکن است اولین علامت باشد. با توجه به مرکز ملی میگرن بریتانیا، کودکان در مقایسه با بزرگسالان بیشتر احتمال دارد درد را در نقاط مختلف یا در سراسر سر تجربه کنند. همچنین، دورهها در کودکان ممکن است کوتاهتر از بزرگسالان باشد. تشخیص میگرن در کودکان خردسال ممکن است دشوار باشد، زیرا ممکن است نتوانند علائم خود را توصیف کنند. چالش دیگر شامل ذهنی بودن شدت درد است - کودکان و والدین یا مراقبان آنها ممکن است کمی یا چیزی برای مقایسه نداشته باشند. به این دلایل، پزشکان به ندرت میگرن را در کودکان زیر 2 سال تشخیص می دهند. در نهایت، شایان ذکر است که برای برخی از افراد مبتلا به میگرن، سردرد وجود ندارد یا یک علامت جزئی است.
علت بروز میگرن در کودکان چیست؟
محققان نمی دانند که چرا برخی از کودکان میگرن را تجربه می کنند در حالی که برخی دیگر این کار را نمی کنند. با این حال، بسیاری از کودکان مبتلا به میگرن، اعضای خانواده خود را به این عارضه دارند، که نشان میدهد یک جزء ژنتیکی وجود دارد. کارشناسان می دانند که جهش های ژنتیکی خاص کودکان را مستعد ابتلا به برخی از انواع میگرن می کند. به عنوان مثال، اگر کودکی مبتلا به میگرن همی پلژیک است، نوعی که باعث ضعف و فلج موقت می شود. تحقیقات در مورد علل دیگر انواع میگرن ادامه دارد. افراد مبتلا به میگرن اغلب متوجه می شوند که برخی غذاها، موقعیت ها یا عوامل محیطی باعث بروز حملات میگرنی می شوند. شناسایی این محرک ها اغلب می تواند به پیشگیری از این دوره ها کمک کند. با این حال، شناسایی محرک ها می تواند زمان بر باشد. همچنین شایان ذکر است که چندین محرک اغلب برای کمک به ایجاد یک دوره میگرن با هم همپوشانی دارند. می تواند به ثبت علائم میگرن کودک و هر علت احتمالی کمک کند. ما در بخش «مراقبت در منزل» در زیر، ایدههای خاصی درباره مواردی که باید یادداشت کنیم، ارائه میکنیم. محرک های رایجی که باید در نظر گرفته شوند عبارتند از:
- تغییرات در الگوهای خواب: اگر کودک زیاد یا خیلی کم بخوابد ممکن است دچار یک دوره شود. ممکن است به ایجاد و حفظ یک برنامه خواب منظم کمک کند.
- کم آبی بدن: اطمینان از نوشیدن آب کافی، به ویژه پس از فعالیت بدنی، ممکن است به کاهش علائم میگرن کمک کند.
- غذاها و نوشیدنی ها: غذاهای خاص ممکن است علائم را ایجاد کنند و بنابراین ممکن است کم خوردن را ایجاد کنند. توجه داشته باشید که کودک در روزهایی که علائم دارد چه خورده است و الگوی آن را بررسی کنید.
- استرس: استرس و تحریک بیش از حد می تواند به میگرن کمک کند. اگر کودکی مکرراً احساس استرس و اضطراب می کند، ممکن است از داشتن یک فضای آرام که بتواند در آن آرام شود بهره مند شود. فعالیت های ذهن آگاهی برای کودکان نیز ممکن است کمک کننده باشد.
- محرک های محیطی: اینها ممکن است شامل تغییرات آب و هوا، دود سیگار، و نورهای روشن، از جمله مواردی که روی صفحه نمایش رایانه یا تلفن قرار دارند، باشد.
همه محرک های میگرن قابل اجتناب نیستند، اما اجتناب از آنها در صورت امکان ممکن است دفعات حملات را کاهش دهد.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال