دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

ملانونیشیا چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1401/07/23 02:25:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : پوست و مو,گروه : زیبایی,گروه : سلامت عمومی,

ملانونیشیا اصطلاحی برای رنگدانه های تیره ناخن های دست یا پا است. تغییر رنگ می تواند یک اتفاق طبیعی در افراد با پوست تیره باشد، اما گاهی اوقات ممکن است نشان دهنده مشکلات سلامتی باشد. ملانونیشی یک بیماری ناخن است که در آن ملانین در صفحه ناخن وجود دارد. این می تواند به صورت یک نوار یا رگه تیره منفرد ظاهر شود یا کل ناخن را درگیر کند. علل احتمالی زیادی وجود دارد، بنابراین تشخیص دقیق حیاتی است. این مقاله انواع مختلف ملانونیشی و عوامل خطر و گزینه های درمانی آنها را مورد بحث قرار می دهد. همچنین به عوارض بالقوه نگاه می کند.

ملانونیشیا چیست؟

ملانونیشی به تغییر رنگ صفحه ناخن در انگشتان دست یا پا اشاره دارد. تغییر رنگ معمولا قهوه ای یا سیاه است و می تواند در یک یا چند رقم رخ دهد. صفحه ناخن معمولاً به دلیل کمبود ملانین، ماده ای که مسئول رنگدانه های پوست است، نیمه شفاف است. با این حال، تحت برخی شرایط، ملانین می‌تواند باعث تغییر رنگ ناخن شود و منجر به ملانونیشی شود.

انواع

سه نوع اصلی منبع معتبر ملانونیشیا وجود دارد:

  • ملانونیشیای طولی: ملانونیشیا استریاتا نیز نامیده می شود، این شایع ترین شکل ملانونیشی است. به صورت نواری بلند در طول صفحه ناخن ظاهر می شود.
  • ملانونیشیای منتشر یا کامل: این شکل باعث تغییر رنگ در کل صفحه ناخن می شود.
  • ملانونیشی عرضی: این نوع به صورت نوار رنگی ظاهر می شود که در امتداد عرض صفحه ناخن قرار دارد.

علل

ملانوسیت ها سلول هایی هستند که ملانین تولید می کنند. اگر تعداد آنها افزایش یابد یا ملانین بیشتری از حد معمول تولید کند، می تواند منجر به ملانونیشی شود. دو راه وجود دارد که می تواند این اتفاق بیفتد:

فعال شدن ملانوسیت

در فعال سازی ملانوسیت ها تغییری در تعداد ملانوسیت ها ایجاد نمی شود، اما این سلول ها باعث افزایش تولید و توزیع ملانین در ناخن می شوند.

هیپرپلازی ملانوسیتیک

هیپرپلازی ملانوسیت به افزایش تعداد ملانوسیت ها در ناخن اشاره دارد. در برخی موارد، می تواند بی ضرر یا خوش خیم باشد، اما در برخی دیگر، می تواند بدخیم باشد.علل احتمالی زیادی برای ملانونیشی از طریق فعال شدن ملانوسیت و همچنین عواملی وجود دارد که می توانند احتمال آن را افزایش دهند. علل و عوامل خطر عبارتند از منبع مورد اعتماد:

  • تفاوت های نژادی: ملانونیشیا در افرادی که پوست تیره دارند شیوع بیشتری دارد. به عنوان مثال، 20٪ از مردم ژاپن و 77 تا 100٪ از مردم آفریقایی آمریکایی را تحت تاثیر قرار می دهد. در مقایسه، تنها 1 درصد از سفیدپوستان آن را تجربه خواهند کرد.
  • بارداری: ملانونیشی طولی ممکن است در دوران بارداری رخ دهد، زمانی که ممکن است چندین ناخن دست یا پا را تحت تاثیر قرار دهد.
  • عفونت قارچی: برخی از قارچ ها می توانند ملانین تولید کنند که در صفحه ناخن ادغام می شود. این در مردان بیشتر از زنان رخ می دهد و ناخن های پا را درگیر می کند.
  • عفونت باکتریایی: افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیشتر در معرض خطر عفونت با باکتری هایی مانند سودوموناس آئروژینوزا هستند که می توانند باعث ملانونیشی شوند.
  • عفونت ویروسی: افراد مبتلا به ایدز ممکن است نوارهای طولی و عرضی در ناخن های دست و پا ایجاد کنند.
  • بیماری های پوستی: بیماری های پوستی التهابی مانند پسوریازیس، لیکن پلان و آمیلوئیدوز می توانند منجر به فعال شدن ملانوسیت ها و ملانونیشی شوند.
  • تروما: جویدن ناخن، کشیدن، جویدن و اصطکاک می تواند منجر به ایجاد نوارهای منتشر یا طولی شود.
  • تومورها: تومورهای خوش خیم و بدخیم، مانند بیماری بوون یا کارسینوم سلول سنگفرشی، می توانند منجر به فعال شدن ملانوسیت شوند.
  • بیماری های سیستمیک: افراد مبتلا به بیماری هایی مانند بیماری آدیسون و سندرم کوشینگ ممکن است به ملانونیشی در چندین ناخن دست یا پا مبتلا شوند. این بیماری معمولاً به صورت ملانونیشی منتشر یا به صورت رگه های متعدد ظاهر می شود.
  • داروها: داروها معمولاً باعث ایجاد ملانونیشی عرضی در چندین ناخن می شوند.
  • مرتبط با درمان پزشکی: افرادی که تحت شیمی درمانی هستند یا تحت اشعه ایکس قرار گرفته اند ممکن است ملانونیشی را تجربه کنند. طول مدت قرار گرفتن در معرض عامل ممکن است تعیین کند که آیا ملانونیشی روی فرد تأثیر می گذارد یا خیر.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

 

 

 

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - پوست و مو,سایر مقالات گروه - زیبایی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
نرم افزار تحلیل تصاویر پزشکی

نرم افزار تحلیل تصاویر پزشکی

Mahan Medical 1402/12/17 17:00:02 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن