فشار خون بالا در زنان
یک مطالعه جدید نشان میدهد زنانی که در اوایل دهه 40 زندگیشان دچار فشار خون خفیف، فشار خون بالا هستند، ممکن است دو برابر بیشتر از افرادی که فشار خون طبیعی دارند، در 50 سالگی دچار حمله قلبی یا آنژین صدری ناپایدار شوند. در حالی که مردان بیشتر از زنان در اوایل دهه 40 خود به فشار خون بالا مبتلا می شوند، به نظر می رسد آسیب به شریان ها با فشار خون پایین در زنان شروع می شود. در صورت تایید، یافته ها حاکی از آن است که باید آستانه پایین تری برای شروع درمان ضد فشار خون در زنان وجود داشته باشد. در سندرمهای حاد کرونری، که شامل حملات قلبی و آنژین ناپایدار میشود، جریان خونی که به طور معمول اکسیژن را به قلب میرساند، مختل میشود. در دهههای اخیر، شیوع کلی سندرمهای کرونری حاد و میزان مرگ و میر مرتبط با این حوادث، کاهش یافته است منبع مورد اعتماد در کشورهای غربی. با این حال، به نظر نمی رسد که این پیشرفت ها شامل زنان جوان تر شود. در برخی کشورها، تعداد زنان جوان و میانسال بستری شده در بیمارستان با سندرم حاد کرونری در واقع افزایش یافته است. شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه اثرات نامطلوب افزایش فشار خون ممکن است برای زنان بدتر از مردان باشد، اما اینکه آیا این موضوع برای زنان جوانتر صدق میکند یا خیر، هنوز مشخص نیست. یک مطالعه جدید نشان داده است که زنان در اوایل دهه 40 خود با فشار خون خفیف بالا، که در ایالات متحده به عنوان فشار خون مرحله 1 تعریف می شود در مقایسه با زنانی که خون طبیعی دارند، دو برابر بیشتر در معرض حمله قلبی یا آنژین صدری ناپایدار در 50 سالگی هستند. فشار. این تحقیق به رهبری دانشمندان دانشگاه برگن در نروژ در مجله اروپایی قلب و عروق پیشگیرانه منتشر شده است. دکتر استر کرینگلند، سرپرست تیم تحقیق، میگوید، نتایج به شواهد در حال ظهور اضافه میشود که نشان میدهد فشار خون بالا اثرات نامطلوبی بر قلب زنان دارد. دکتر کرینگلند به ما گفت، همه زنان بزرگسال باید از فشار خون خود آگاه باشند و حداقل هر 5 سال یک بار فشار خون خود را اندازه گیری کنند. اگر زنان دارای سایر عوامل خطر بیماری قلبی مانند چاقی، دیابت، اختلالات خودایمنی، عوارض بارداری هستند، یا اگر والدینی با فشار خون بالا دارند، فشار خون آنها باید هر 1 تا 2 سال اندازه گیری شود.
خطرات فشار خون خفیف
محققان ارتباط احتمالی بین افزایش خفیف فشار خون در میانسالی و سندرم های حاد کرونری را در 6381 زن و 5948 مرد شرکت کننده در مطالعات بهداشت هوردلند، نروژ بررسی کردند. آنها فشار خون خفیف مرحله 1 را به عنوان فشار خون سیستولیک 130 تا 139 میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولیک 80 تا 89 میلی متر جیوه تعریف کردند. در شروع مطالعه، زمانی که میانگین سنی شرکت کنندگان 41 سال بود، 25 درصد از زنان و 35 درصد از مردان به مرحله 1 فشار خون بالا مبتلا بودند. در طول 16 سال بعد، 1.4 درصد از زنان و 5.7 درصد از مردان مبتلا به حمله قلبی یا آنژین ناپایدار تشخیص داده شده بودند. برای جداسازی خطر ناشی از فشار خون بالا، محققان این ارقام را با توجه به سایر عوامل خطر، یعنی دیابت، سیگار، شاخص توده بدن، سطح کلسترول و سطح فعالیت بدنی تنظیم کردند. پس از این تنظیمات، زنان مبتلا به فشار خون خفیف 2.18 برابر بیشتر از زنانی که فشار خون طبیعی در شروع مطالعه داشتند، به سندرم حاد کرونری مبتلا شدند. در مردان ارتباط آماری معنی داری بین فشار خون و سندرم حاد کرونری وجود نداشت. نویسندگان مطالعه حدس میزنند که تفاوتهای جنسی در نحوه واکنش شریانهای کوچک به فشار خون بالا ممکن است آسیبپذیری بیشتر زنان در فشارهای پایینتر را توضیح دهد.
زمان تغییر دستورالعمل هاست؟
در حال حاضر، دستورالعملهای بالینی آمریکایی و اروپایی از نظر زمانی که پزشکان باید درمان فشار خون بالا را شروع کنند، بین مردان و زنان تفاوتی قائل نمیشوند. ما از دکتر کرینگلند پرسید که آیا اکنون موردی برای کاهش آستانه برای درمان زنان دارای فشار خون بالا وجود دارد. و او پاسخ داد، چندین مطالعه نشان دادهاند که زنان مبتلا به فشار خون بیشتر در معرض آسیب اندامهای مرتبط با فشار خون هستند و فشار خون بالا عامل خطر قویتری برای بیماریهای قلبی عروقی در زنان نسبت به مردان است. دکتر کرینگلند افزود، اینکه آیا آستانههای جنسی خاص برای تعریف فشار خون بالا میتواند تشخیص خطر بیماریهای قلبی عروقی را بهبود بخشد، باید در دستورالعملهای آینده برای مدیریت فشار خون بالا و پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی در نظر گرفته شود.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - قلب و عروق,سایر مقالات گروه - زنان و زایمان,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,