علل و عوامل افسردگی پس از زایمان
دوره های افسردگی پس از زایمان می تواند ناشی از ترکیبی از تغییرات فیزیکی و استرس های عاطفی باشد.
عوامل فیزیکی
در حالی که باردار هستید، سطح استروژن و پروژسترون شما بالاتر از حد معمول است. در عرض چند ساعت پس از زایمان، سطح هورمون ها به حالت قبلی خود باز می گردد. این تغییر ناگهانی ممکن است در ایجاد افسردگی پس از زایمان نقش داشته باشد. سایر عوامل فیزیکی که، ممکن است در ایجاد افسردگی پس از زایمان نقش داشته باشند عبارتند از:
- سطح پایین هورمون تیروئید
- محرومیت از خواب
- شرایط پزشکی زمینه ای
- سوء مصرف مواد مخدر و الکل
ماهان مدیکال مرجع تخصصی عرضه انواع جوراب واریس در برند های معتبر داخلی و خارجی
عوامل عاطفی
تحقیقات نشان میدهد که، تجربههای استرسزا در دوران بارداری میتواند به طور قابلتوجهی بر احتمال ابتلا به افسردگی پس از زایمان، تأثیر بگذارد. و عوامل استرس زا عاطفی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- طلاق اخیر
- مرگ یکی از عزیزان
- استرس مالی
تشخیص افسردگی پس از زایمان
افرادی که علائم افسردگی پس از زایمان را برای بیش از 2 هفته در سال اول زایمان تجربه می کنند، باید برای غربالگری افسردگی پس از زایمان با یک متخصص مراقبت های بهداشتی تماس بگیرند. یک متخصص پزشکی قادر خواهد بود علائم و سابقه پزشکی شما را برای رسیدن به تشخیص ارزیابی کند. و آنها معمولاً به دنبال موارد زیر هستند.
- علائم افسردگی
- اختلال در الگوهای خواب
- احساس کاهش انرژی
- احساس تحریک پذیری
به عنوان بخشی از تشخیص، پزشک سایر عوامل خطر افسردگی و شرایط مرتبط را نیز شناسایی می کند. این موارد می تواند شامل شرایط زیر باشد:
- رویدادهای استرس زا اخیر زندگی
- سابقه افسردگی
- عوامل استرس زای بیرونی
- سابقه دارویی شما
پزشک شما همچنین ممکن است برای بررسی اینکه آیا اختلالی مانند بیماری تیروئید یا کمبود مواد مغذی ممکن است در افسردگی شما نقش داشته باشد، آزمایش خون نیز تجویز کند.
خرید انواع کمربند طبی از فروشگاه اینترنتی ماهان مدیکال
پیشگیری از افسردگی پس از زایمان
افسردگی پس از زایمان شایع است و ممکن است به طور کامل قابل پیشگیری نباشد. اما دانستن علائم افسردگی پس از زایمان ممکن است به شما در مدیریت این بیماری و دریافت سریعتر درمان در صورت نیاز کمک کند. برخی از مطالعات منبع معتبر نشان می دهد که مداخلات خاص، از جمله درمان با داروهای ضد افسردگی خاص و مواد مغذی در طول بارداری و بلافاصله پس از آن، ممکن است خطر ابتلا به افسردگی شدید پس از زایمان را کاهش دهد. علاوه بر این، شرکت در درمان بین فردی و درمان شناختی و رفتاری در دوران بارداری و پس از آن ممکن است خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان را در افرادی که در معرض افزایش خطر ابتلا به آن هستند، کاهش دهد. و همچنین ممکن است بتوانید شانس ابتلا به افسردگی پس از زایمان را با موارد زیر کاهش دهید:
- پیدا کردن یک سیستم حمایتی از دوستان و خانواده قبل از تولد نوزاد
- گذراندن کلاس های آموزشی قبل و بعد از زایمان
- ترتیبی برای مراقبت از کودک داشته باشید تا بتوانید استراحت کنید
- حفظ یک رژیم غذایی متعادل و تلاش برای داشتن مقداری ورزش و هوای تازه هر روز
- داشتن خواب کافی و استراحت عمومی
- کاهش مصرف الکل یا اجتناب از مصرف آن
روان پریشی پس از زایمان چیست؟
شدیدترین شکل افسردگی پس از زایمان، روان پریشی پس از زایمان است. روان پریشی پس از زایمان نادر است و 1 تا 2 نفر از هر 1000 زن را پس از زایمان تحت تاثیر قرار می دهد. به طور معمول در عرض چند هفته پس از تولد به طور ناگهانی ایجاد می شود، اما موارد تا 6 ماه پس از زایمان رخ می دهد. اولین علائم روان پریشی پس از زایمان بیقراری، تحریک پذیری و بی خوابی است. توهم، زمانی که چیزهایی را می بینید، می شنوید یا بو می کنید، و هذیان نیز رایج هستند. روان پریشی پس از زایمان یک مورد اورژانسی و روانپزشکی است و خطر آسیب رساندن به خود یا کودکتان، عمدا یا تصادفی، واقعی است.
منبع : Healthline.com
ترجمه : تحریریه مجله پزشکی ماهان مدیکال
جهت مشاهده قیمت و خرید انواع دستگاه فشار خون به وبسایت ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید.
همچنین:
ماهان مدیکال مرجعی مطمئن جهت تهیه انواع گن در برند های معتبر
ماهان مدیکال مرجع تخصصی عرضه دستگاه اکسیژن ساز با گارانتی شرکتی
سایر مقالات گروه - زنان و زایمان,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - مادر و کودک,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - روانشناسی,