دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

شکستگی خط مو چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1401/09/21 20:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : پوست و مو,گروه : سلامت عمومی,
شکستگی های خط مو یا استرس، ترک های ریز روی استخوان هستند که اغلب در پا یا ساق پا ایجاد می شوند. شکستگی خط مو در نتیجه ورزش هایی که شامل پریدن یا دویدن مکرر است، رایج است. شکستگی های خط مو ممکن است در اندام فوقانی نیز رخ دهد و اغلب مربوط به افتادن یا تصادف است. شکستگی های خط مو معمولاً به تدریج در نتیجه استفاده بیش از حد ایجاد می شوند، برخلاف شکستگی های استخوانی بزرگتر یا شکستگی هایی که بیشتر در اثر ضربه های حاد مانند شکست ایجاد می شوند. در حالی که شکستگی های خط مو ممکن است با استراحت کافی بهبود یابد، ممکن است دردناک بوده و چندین هفته طول بکشد. هر فردی که فعالیت بدنی منظمی داشته باشد ممکن است دچار شکستگی خط مو شود، به خصوص اگر این فعالیت شامل حرکات تکراری باشد که به استخوان یا گروهی از استخوان‌ها فشار وارد می‌کند. رایج ترین روش درمانی استراحت است.

خرید لوازم آرایشی و بهداشتی با تخفیف های ویژه از فروشگاه همواره تخفیف ماهان مدیکال .
علت شکستگی خط مو چیست؟
 
استخوان ها در حفظ ساختار خود سفت و سخت هستند اما دارای درجه ای از خاصیت ارتجاعی هستند که به آنها اجازه می دهد به حرکات خاصی واکنش نشان دهند. این بدان معناست که استخوان‌ها می‌توانند کمی خم شوند تا برخی از اثراتی را که فعالیت‌هایی مانند دویدن، پریدن یا راه رفتن روی خود استخوان یا حفره مفصلی آن می‌گذارند، جذب کنند. و با این حال، هنگامی که فشار به طور مداوم بر روی استخوان قرار می گیرد، با گذشت زمان، ترک های میکروسکوپی، که به عنوان خط مو یا شکستگی های استرسی شناخته می شوند، می توانند ایجاد شوند. و به عنوان مثال، درگیر شدن در دویدن در مسافت های طولانی، استخوان های ساق پا، مچ پا و پا را در معرض فشار مداومی قرار می دهد که با گذشت زمان افزایش می یابد. در نهایت، این استرس می تواند باعث ایجاد شکستگی خط مو شود.
 
چه کسی در معرض خطر است؟
 
ورزش های پرتحرک بیشترین خطر شکستگی خط مو را به همراه دارد، از جمله:
  • بسکتبال
  • تنیس
  • باله
  • فوتبال یا راگبی
  • ورزش دو و میدانی
  • فوتبال
  • هاکی
شکستگی خط مو همچنین می تواند در نتیجه تغییرات ناگهانی یا نامتناسب در شدت، مدت، دفعات یا نوع فعالیت بدنی ایجاد شود. لازم به یادآوری است که این آسیب ها بدون توجه به آمادگی جسمانی ممکن است رخ دهند. و عوامل خاصی با افزایش خطر ابتلا به شکستگی خط مو مرتبط هستند، این عوامل عبارتند از:
  • جنسیت: شکستگی های خط مو در زنان، به ویژه آنهایی که سیکل های قاعدگی نامنظم دارند، شایع تر است.
  • ناهنجاری های آناتومیکی: برخی از ناهنجاری ها می توانند فشار روی استخوان های خاص را تشدید کنند، مانند داشتن کف پای صاف یا قوس بلند. این امر همچنین می تواند با کیفیت پایین یا کفش های فرسوده خشمگین شود.
  • مشکلات استخوانی: شرایطی که استخوان ها را ضعیف می کند، مانند پوکی استخوان
  • شکستگی های خط موی قبلی: شکستگی خط مو باعث می شود استخوان بیشتر مستعد شکستگی های مجدد شود.
  • عدم تعادل در رژیم غذایی: استخوان‌های ضعیف می‌توانند از رژیم‌های غذایی فاقد مواد مغذی ضروری برای سلامت استخوان‌ها مانند کلسیم یا ویتامین D ایجاد شوند و خطر شکستگی خط مو را افزایش دهند.
علائم
 
علائم با علائم شکستگی شدیدتر یا شکستگی زمانی که فرد اغلب بلافاصله احساس درد شدید می کند متفاوت است. درد ناشی از شکستگی خط مو زمانی تشدید می‌شود که فرد درگیر فعالیت‌هایی باشد که بر استخوان آسیب‌دیده فشار وارد می‌کند. این می تواند تحرک فرد را مهار کند، به این معنی که آنها در مورد میزان وزنی که می توانند روی ناحیه آسیب دیده وارد کنند محدود می شوند. علائم دیگر ممکن است شامل موارد زیر باشد:
  • ورم
  • کبودی
  • لطافت
شکستگی خط مو چگونه تشخیص داده می شود؟
 
یک پزشک ابتدا یک معاینه فیزیکی انجام می دهد و در آنجا واکنش فرد را به فشار روی ناحیه آسیب دیده ارزیابی می کند. پزشک ممکن است تشخیص را با استفاده از تکنیک های تصویربرداری پزشکی از جمله:
  • تصویربرداری رزونانس مغناطیسی
  • اشعه ایکس
  • اسکن استخوان هسته ای
شکستگی خط مو به راحتی قابل درمان است، اما باید فوراً به دنبال مراقبت های پزشکی برای جلوگیری از بدتر شدن آسیب باشد. نادیده گرفتن شکستگی خط مو می تواند منجر به شکستگی یا شکستگی جدی تر شود که درمان آن دشوارتر است. اگر درمان نشود یا نادیده گرفته شود، خط مو ممکن است بهبود نیابد و منجر به شکستگی بدون جوش شود.
 
رفتارشناسی
 
اگر فرد از فعالیت هایی که به ناحیه آسیب دیده فشار وارد می کند خودداری کند، اکثر شکستگی های خط مو خود به خود بهبود می یابند. برای 24 تا 48 ساعت اول، فرد می تواند با بالا بردن ناحیه آسیب دیده و استفاده از یخ در صورت امکان به روند بهبودی کمک کند. با کاهش تورم و کاهش درد در 2 هفته اول، شروع مجدد فعالیت های تحمل وزن به تدریج مفید است. فعال ماندن به تحریک روند بهبودی کمک می کند، بنابراین فعالیت های غیر تحمل وزن مانند شنا یا دوچرخه سواری نیز تشویق می شوند. با این حال، اجتناب از ورزش‌ها یا فعالیت‌هایی که می‌توانند آسیب را در طول دوره بهبودی بدتر کنند، ضروری است. بهبودی کامل معمولاً بین 6 تا 8 هفته طول می کشد و پس از آن باید تحرک کامل بازیابی شود. در برخی موارد، پزشک ممکن است کفش های محافظ، آتل یا استفاده از عصا را برای به حداقل رساندن فشار وارد شده به استخوان شکسته در حین حرکت توصیه کند. در موارد نادر، شکستگی خط مو می‌تواند به اندازه‌ای شدید باشد که اگر خود به خود خوب نشود، نیاز به جراحی دارد.
 
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
 
 
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - پوست و مو,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن