دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

سینوزیت مزمن

نویسنده Mahan Medical 1402/03/22 02:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : دستگاه تنفسی,

سینوزیت التهابی است که باعث درد، فشار و تورم در سینوس ها می شود. سینوزیت مزمن سینوزیتی است که برای مدت طولانی، معمولا بیش از 12 هفته طول می کشد. برخلاف سینوزیت حاد که اغلب به دلیل عفونت سینوسی ایجاد می شود، سینوزیت مزمن معمولاً توسط باکتری ایجاد نمی شود و همیشه با درمان استاندارد مانند آنتی بیوتیک بهبود نمی یابد. سینوزیت مزمن گاهی اوقات رینوسینوزیت مزمن نامیده می شود.

علائم

سینوس ها فضاهای مرطوب و توخالی پشت استخوان های صورت هستند. آنها معمولا از طریق بینی تخلیه می شوند. هنگامی که سینوس‌ها به دلیل مشکلاتی مانند عفونتی که بینی را مسدود می‌کند، تورم، تحریک یا واکنش آلرژیک قادر به تخلیه نیستند، مخاط و مایعات دیگر، از جمله چرک، در سینوس‌ها محبوس می‌مانند. این می تواند باعث تورم سینوس ها و تحریک یا عفونت شود. به این التهاب سینوزیت می گویند. سینوزیت حاد معمولاً به دلیل سرماخوردگی یا عفونت خفیف است و معمولاً در عرض 10 روز از بین می رود. برخی از افراد مبتلا به سینوزیت حاد دچار عفونتی می شوند که نیاز به آنتی بیوتیک دارد. سینوزیت مزمن معمولا بیش از 10 روز ادامه دارد، اما علائم یکسان است. آنها عبارتند از:

  • درد و فشار بالای چشم ها، کناره های بینی و پشت گونه ها
  • ترشح مخاط سبز یا زرد از بینی
  • احساس شلوغی
  • درد در بینی یا گلو
  • تب
  • مشکل در خوابیدن به دلیل احتقان
  • عطسه مکرر

گزینه های مداوا چه هست؟

اکنون پزشکان بر این باورند که سینوزیت مزمن ممکن است یک اختلال التهابی شبیه آسم و آلرژی باشد. برخی از گزینه های درمانی عبارتند از:

  • آنتی بیوتیک ها: اگرچه پزشکان هنوز در مورد نقش آنتی بیوتیک ها به عنوان یک درمان برای سینوزیت مزمن اختلاف نظر دارند، برخی افراد ممکن است متوجه شوند که آموکسی سیلین با کلوولانات پتاسیم می تواند کمک کننده باشد. گاهی اوقات، پزشکان ممکن است آنتی بیوتیک های دیگری را تجویز کنند.
  • کورتیکواستروئیدهای بینی: این داروهای استروئیدی می توانند به بهبود بدن کمک کنند، التهاب را کاهش دهند و تا حدودی علائم را تسکین دهند. برخی از افراد عوارض جانبی با استروئیدها را تجربه می کنند، بنابراین ضروری است که با پزشک در مورد مزایا و خطرات آن صحبت کنید.
  • جراحی: برخی از افراد مبتلا به سینوزیت مزمن ممکن است نیاز به جراحی برای تمیز کردن سینوس های خود داشته باشند. گاهی اوقات می توان با اتساع بالونی که در مطب پزشک انجام می شود، به این امر دست یافت. اگر این کار ناموفق باشد، ممکن است نیاز به برداشتن سینوس ها باشد.
  • شستشوی بینی: این یک درمان بدون نسخه برای پاکسازی سینوس ها است. اسپری‌های سالین، گلدان‌های نتی و سایر وسایلی که سینوس‌ها را با آب شستشو می‌دهند، می‌توانند به از بین بردن هرگونه عفونت و کاهش تحریک کمک کنند.

علل

شایع ترین علل سینوزیت مزمن عبارتند از:

  • انسدادی که از تخلیه سینوس ها جلوگیری می کند: این می تواند به دلیل آسیب به بینی یا صورت، پولیپ بینی و تومورها یا به دلیل عفونت مزمن باشد. افرادی که سپتوم انحرافی دارند بیشتر در معرض ابتلا به سینوزیت مزمن هستند.
  • عفونت غیر معمول: بسیاری از عفونت‌های سینوس‌ها با آنتی‌بیوتیک‌های سنتی برطرف می‌شوند. با این حال، برخی از عفونت‌ها، مانند عفونت‌های قارچی و عفونت‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک، با درمان آنتی‌بیوتیکی مرسوم از بین نمی‌روند.
  • بیوفیلم: بیوفیلم کلونی از باکتری است که یک لایه ضخیم شبیه به پلاک روی دندان ایجاد می کند. از بین بردن بیوفیلم‌ها سخت است، اما راهکارهایی که سینوس‌ها را تمیز می‌کنند، از جمله شستشوی بینی و جراحی، ممکن است کمک کنند.
  • قرار گرفتن در معرض محرک ها و آلرژن ها: افراد مبتلا به آلرژی و آسم بیشتر در معرض ابتلا به سینوزیت مزمن هستند زیرا این شرایط می تواند باعث افزایش فشار و تحریک در مجاری بینی و سینوس ها شود. افراد مبتلا به آلرژی و آسم ممکن است به دود دست دوم، آلرژن های بینی، ذرات گرد و غبار، آلودگی هوا و سایر منابع تحریک کننده واکنش نشان دهند.
  • مشکلات سیستم ایمنی: بیماری هایی که سیستم ایمنی را تضعیف می کنند، مبارزه با عفونت و التهاب را برای بدن دشوارتر می کند. افراد مبتلا به فیبروز کیستیک ممکن است به خصوص در برابر سینوزیت مزمن آسیب پذیر باشند. بیماری های سیستم ایمنی مانند اچ ایی وی، نیز ممکن است عامل این بیماری باشند.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - دستگاه تنفسی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن