سوپیناسیون و پرونیشن
سوپیناسیون و پرونیشن بخشی از یک گام هستند. سوپیناسیون زمانی اتفاق میافتد که هنگام راه رفتن یا دویدن وزن روی قسمت بیرونی پا قرار میگیرد. هنگامی که برعکس اتفاق می افتد و فرد وزن خود را از پاشنه به جلوی پا منتقل می کند، به آن پروناسیون می گویند. سوپیناسیون بیش از حد و پروناسیون بیش از حد می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در تراز بدن شده و منجر به درد در پاها، زانوها، باسن و کمر شود. برای کشف روشهای درمانی و پیشگیرانه برای افرادی که بیش از حد به خواب میروند، بخوانید.
سوپیناسیون و پروناسیون بیش از حد
افرادی که بیش از حد پرون می شوند، پای خود را به سمت داخل می چرخانند و باعث می شود قسمت بیرونی پاشنه با زمین تماس پیدا کند و پاها بیش از حد صاف شوند. کسانی که به خواب می روند پای خود را به اندازه کافی به سمت داخل نمی چرخانند. این کار به مچ پا فشار وارد می کند و می تواند باعث چرخش مچ پا به سمت بیرون شود که منجر به آسیب می شود. سوپیناسیون بیش از حد کمتر از پروناسیون بیش از حد شایع است.
علل سوپیناسیون
مشکلات ساختاری پا که باعث خوابیدن می شود معمولا ارثی است. با این حال، عوامل خارجی نیز می توانند در این وضعیت نقش داشته باشند. علل شایع سوپیناسیون بیش از حد عبارتند از:
ژنتیک
ویژگی هایی که بر مکانیک پاها و پاها تأثیر می گذارند اغلب ارثی هستند، مانند:
- طول پا
- عرض پا
- ثبات مچ پا
شکل قوس پا نیز ممکن است خطر سوپیناسیون را افزایش دهد، به طوری که دوندگان با قوس بالا بیشتر از افراد دیگر مستعد خوابیدن هستند.
کفش نادرست
کفشهای خوب از قوس و بافتهای نرم پا حمایت میکنند که به محافظت از پا در برابر آسیب کمک میکند. این امر به ویژه هنگام راه رفتن روی سطوح سخت و صاف صادق است. نوع نامناسب کفش، مانند کفش های سفت یا تنگ می تواند منجر به خوابیدن و سایر مشکلات پا شود. همچنین پوشیدن کفش هایی که فرسوده شده اند یا قوس ندارند باعث خوابیدن می شود.
ناهماهنگی بدن
اگر بدن به درستی در امتداد قرار نگرفته باشد، برخی از قسمتها باید برای حمایت از وضعیت بدن و حفظ تعادل بیشتر کار کنند. به طور مشابه، فرم ضعیف هنگام ورزش می تواند باعث جبران بیش از حد برخی از ماهیچه ها و استخوان ها شود و منجر به خوابیدن شود.
آسیب قبلی
آسیب های قدیمی می تواند باعث بی ثباتی و ضعف در استخوان ها و بافت های نرم بدن شود. به عنوان مثال، افراد مبتلا به تاندونیت آشیل، به ویژه در معرض خطر سوپیناسیون هستند.
علل دیگر
برخی از عوامل دیگری که می تواند منجر به سوپیناسیون شود عبارتند از:
- شیوه زندگی کم تحرک
- تاثیر مداوم بر روی سطوح سخت و سفت
- محدوده حرکتی محدود
- ایستادن برای مدت طولانی
- سفتی ناشی از افزایش سن یا آرتریت
- ورزش بیش از حد
عوارض سوپیناسیون بیش از حد
افرادی که بیش از حد به خواب می روند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به برخی بیماری ها و علائم هستند، از جمله:
- درد مچ پا
- پیچ خوردگی مچ پا
- پینه یا بونیون در لبه بیرونی پا
- انگشت چکشی یا پنجه دار
- سندرم درد باند ایلیوتیبیال
- درد در ناحیه کف پا
- فاشیای کف پا
- آتل ساق پا
- شکستگی استرس در پا و ساق پا
تورم مچ پا یا پا
ضعف در پا یا مچ پا که هنگام دویدن، راه رفتن یا ایستادن طولانی مدت بدتر می شود
تشخیص خوابیدن پا
تکنیک های زیر می تواند به نشان دادن خوابیدن بیش از حد پا کمک کند:
کفش های قدیمی را بررسی کنید
در افرادی که راه رفتن خنثی دارند، جایی که نه سوپیناسیون وجود دارد و نه پروناسیون بیش از حد - کف کفش از لبه بیرونی پاشنه به سمت مرکز ساییده می شود. سوپیناسیون تنها در لبه بیرونی می تواند نشانه های واضح تری از سایش ایجاد کند.
ردپاها را بررسی کنید
خیس کردن پاهای برهنه و قدم گذاشتن روی یک سطح صاف می تواند به تعیین مشکلات راه رفتن کمک کند. برای انجام این تست:
پاها را کاملا خیس کنید.
محکم روی سطح مناسبی قدم بگذارید که رد پا را نشان دهد. بهترین سطوح شامل کاشی بتنی یا کیسه کاغذ قهوه ای است.
پیاده شوید و رد پا را بررسی کنید. اگر نیمی از قوس در رد پا قابل مشاهده باشد، نشان دهنده راه رفتن طبیعی است. اگر فقط کسری از قوس قابل مشاهده باشد، یا اصلاً وجود نداشته باشد، نشان دهنده سوپیناسیون است.
تجزیه و تحلیل راه رفتن
یک متخصص پا یا فیزیوتراپیست میتواند آنالیز راه رفتن را انجام دهد که شامل راه رفتن یا دویدن فرد بر روی یک سکوی تخصصی میشود. افرادی که هر یک از علائم یا عوارض سوپیناسیون بیش از حد را تجربه می کنند یا پس از معاینه کفش های کهنه یا رد پاهای خیس خود، علائم خوابیدن را مشاهده می کنند، باید آزمایش آنالیز راه رفتن انجام دهند.
منبع Medicalnewstoday.com:
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال