تاثیرات سیگار
کشیدن سیگار می تواند اثرات نامطلوب زیادی بر بدن داشته باشد. خطر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی، سکته مغزی، مشکلات بینایی و بیماری لثه را در افراد افزایش می دهد. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها ، سیگار کشیدن تقریباً به تمام اندام های بدن آسیب می رساند و باعث بسیاری از بیماری ها می شود. به طور کلی سلامت افراد سیگاری را کاهش می دهد. استعمال سیگار بر سیستم تنفسی، گردش خون، دستگاه تناسلی، پوست و چشم تأثیر می گذارد و خطر ابتلا به بسیاری از سرطان ها را افزایش می دهد.
آسیب ریه
سیگار کشیدن به ریه ها آسیب می رساند زیرا فرد نیکوتین را در کنار سایر مواد شیمیایی استنشاق می کند. سیگار مسئول افزایش قابل توجه خطر ابتلا به سرطان ریه است. این خطر برای مردان 25 برابر بیشتر و برای زنان 25.7 برابر است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها گزارش می دهد که تقریباً 9 مورد از 10 مرگ ناشی از سرطان ریه با مصرف سیگار مرتبط است. سیگار کشیدن همچنین خطر بیشتری برای ابتلا و مرگ ناشی از اختلال انسداد مزمن ریه دارد. انجمن ریه آمریکا گزارش می دهد که سیگار باعث 80 درصد مرگ و میرهای ابتلا و مرگ ناشی از اختلال انسداد مزمن ریه می شود. سیگار همچنین با ایجاد آمفیزم و برونشیت مزمن مرتبط است. آنها همچنین می توانند حمله آسم را تحریک یا تشدید کنند.
بیماری قلبی
کشیدن سیگار می تواند به قلب، رگ های خونی و سلول های خونی آسیب برساند. مواد شیمیایی و قطران موجود در سیگار میتواند خطر ابتلا به تصلب شرایین را در افراد افزایش دهد، که عبارت است از تجمع پلاک در رگهای خونی. این تجمع جریان خون را محدود می کند و می تواند منجر به انسداد خطرناک شود. سیگار همچنین خطر ابتلا به بیماری شریان محیطی را افزایش می دهد، که زمانی رخ می دهد که شریان های بازوها و پاها شروع به باریک شدن می کنند و جریان خون را محدود می کنند. منبع معتبر تحقیقات ارتباط مستقیمی بین سیگار کشیدن و ابتلا به بیماری شریان محیطی نشان میدهد - حتی کسانی که قبلا سیگار میکشیدند نسبت به افرادی که هرگز سیگار نمیکشیدند با خطر بیشتری روبرو هستند. داشتن بیماری شریان محیطی خطر ابتلا به موارد زیر را افزایش می دهد:
لخته شدن خون
- آنژین صدری، یا درد قفسه سینه
- سکته
- حمله قلبی
- مشکلات باروری.
سیگار کشیدن می تواند به دستگاه تناسلی زنان آسیب برساند و باردار شدن را دشوارتر کند. این ممکن است به این دلیل باشد که تنباکو و سایر مواد شیمیایی موجود در سیگار بر سطح هورمون ها تأثیر می گذارد. در مردان، هر چه بیشتر سیگار بکشند و مدت زمانی که سیگار می کشند، خطر اختلال نعوظ افزایش می یابد. سیگار کشیدن نیز می تواند بر کیفیت اسپرم تأثیر بگذارد و در نتیجه باروری را کاهش دهد.
خطر عوارض بارداری
با توجه به منبع معتبر بیماری شریان محیطی، سیگار کشیدن می تواند به طرق مختلفی بر بارداری و رشد جنین تأثیر بگذارد، از جمله:
- افزایش خطر حاملگی خارج از رحم
- کاهش وزن نوزاد هنگام تولد
- افزایش خطر زایمان زودرس
- آسیب به ریه، مغز و سیستم عصبی مرکزی جنین
- افزایش خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد
- کمک به ناهنجاری های مادرزادی، مانند شکاف لب و شکاف کام
- خطر ابتلا به دیابت نوع 2
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها گزارش می دهد که خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در افرادی که به طور منظم سیگار می کشند 30 تا 40 درصد نسبت به افرادی که سیگار نمی کشند بیشتر است. سیگار کشیدن همچنین می تواند مدیریت بیماری را برای افراد دیابتی دشوارتر کند.
سیستم ایمنی ضعیف شده
سیگار کشیدن می تواند سیستم ایمنی فرد را تضعیف کند و آنها را مستعد ابتلا به بیماری کند. همچنین می تواند باعث التهاب اضافی در بدن شود.
مشکلات بینایی
سیگار کشیدن می تواند باعث مشکلات چشمی شود، از جمله خطر بیشتر آب مروارید و دژنراسیون ماکولا. سایر مشکلات بینایی مرتبط با سیگار عبارتند از:
- خشکی چشم
- گلوکوم
- رتینوپاتی دیابتی
- بهداشت ضعیف دهان
خطر ابتلا به بیماری لثه در افرادی که سیگار می کشند دو برابر است. این خطر با تعداد سیگارهایی که فرد می کشد افزایش می یابد. علائم بیماری لثه عبارتند از:
- لثه های متورم و حساس
- خونریزی هنگام مسواک زدن
- لق شدن دندان ها
- دندان های حساس
استعمال تنباکو می تواند توانایی فرد را برای چشیدن و بوییدن درست چیزها محدود کند. همچنین می تواند دندان ها را زرد یا قهوه ای کند.
دستگاه پوششی
سیستم پوششی از پوست، مو و ناخن فرد تشکیل شده است. سیگار کشیدن می تواند بر پوست و موی افراد تأثیر بگذارد. فردی که سیگار می کشد ممکن است دچار پیری زودرس و چروک شدن پوست شود. با توجه به کالج پوستی استئوپاتی آمریکا، برخی از اثرات طولانی مدت سیگار عبارتند از:
- چشم های گشاد
- چروک های عمیق تر صورت
- پوست خشک
- شیارها
- خط فک آویزان
- رنگدانه ناهموار پوست
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - قلب و عروق,سایر مقالات گروه - دستگاه گوارش,سایر مقالات گروه - دستگاه تنفسی,سایر مقالات گروه - دهان و دندان,سایر مقالات گروه - زیبایی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,