گرلین هورمون گرسنگی
گرلین هورمونی است که، در معده تولید و ترشح می شود. مردم اغلب از آن به عنوان هورمون گرسنگی یاد می کنند، زیرا اشتها را افزایش می دهد. همچنین تنظیم قند خون را نیز تقویت می کند، از تجزیه عضلات جلوگیری می کند و از قلب محافظت می کند. در این مقاله، ما بررسی میکنیم که، گرلین چیست و چگونه یک فرد میتواند سطوح بدن خود را مدیریت کند. گرلین هورمونی است که، عمدتاً در زمان خالی بودن معده ترشح می شود، و در روده کوچک، مغز و پانکراس تولید می شود. گرلین از طریق جریان خون به مغز می رسد و در آنجا روی هیپوتالاموس اثر می گذارد. هیپوتالاموس بخشی است که، هورمون هایی برای گرسنگی، خلق و خو، تشنگی و بسیاری ازعملکردهای مهم بدن را تنظیم می کند.گرلین اغلب به عنوان هورمون گرسنگی شناخته می شود، زیرا نقش اصلی آن تنظیم اشتها است. هنگامی که گرلین گیرنده را فعال می کند، باعث می شود فرد غذای بیشتری بخورد و چربی اضافی، ذخیره کند. در افرادی که سعی در کاهش وزن دارند و یا اخیراً وزن کم کرده اند، سطح گرلین اغلب بالاتر است و حفظ کاهش وزن را به چالش می کشد. به عنوان مثال، یک مطالعه در سال 2020 به بررسی افراد مبتلا به دیابت پرداخت که، در یک برنامه 2 ساله مدیریت وزن، شرکت کردند. شرکتکنندگانی که در ابتدا وزن خود را کاهش دادند، در طول مدت مطالعه به آرامی آن را به دست آوردند. سپس محققان دریافتند که، کاهش وزن با افزایش سطح گرلین و گرسنگی مرتبط بوده، و ممکن است حفظ وزن را دشوار کند. گرلین سیگنال ترموژنز چربی قهوه ای را کاهش می دهد. و در شرایطی که، وقتی این اتفاق می افتد، بدن در حالت استراحت چربی کمتری می سوزاند. و همینطور به یاد داشته باشید که، چربی قهوه ای به دلیل خواص ترموژنیک و توانایی افزایش کالری، شناخته شده است. مطالعات نشان میدهد که، گرلین همچنین بر چرخه خواب و بیداری، حس چشایی و رفتار پاداشجویی فرد تأثیر میگذارد. و از آنجایی که این ماده در پردازش پاداش نقش دارد، بسیاری از کارشناسان معتقدند که سطوح بالای گرلین می تواند، به مصرف سوء غذا و الکل کمک کند. اخیراً، محققان کشف کردهاند که، گرلین عملکردهایی از جمله بهبود سلامت قلب، جلوگیری از آتروفی عضلانی و تأثیر بر متابولیسم استخوان را در بدن دارد.
در صورت تمایل به مشاهده ی لیست قیمت انواع جوراب واریس و دستگاه فشار خون به فروشگاه تجهیزات پزشکی ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید.
چه چیزی باعث افزایش سطح گرلین می شود؟
سطح گرلین اغلب در طول روز تغییر می کند و عمدتاً با مصرف غذا کنترل می شود. سطح گرلین معمولاً زمانی که معده خالی است افزایش می یابد و پس از خوردن غذا کاهش می یابد. برخی از مطالعات نشان می دهد که، افرادی که چاق هستند سطوح بالاتری از گرلین در گردش را دارند، و این امر منجر به گرسنگی مداوم و کاهش وزن خواهد شد. با این حال، تحقیقات در مورد این نقطه متناقض است. و یک بررسی در سال 2015 نشان میدهد که، سطوح گرلین در افراد چاق پایین تر است. علاوه بر این، رژیمهای غذایی میتوانند سطح لپتین را که به عنوان هورمون سیری، شناخته میشود، را کاهش دهند. و در مجموع، کاهش وزن را دشوار و آن را طولانی مدت نگه دارد. جالب اینجاست که متخصصان معتقدند افرادی که تحت عمل جراحی کاهش وزن قرار گرفتهاند سطوح پایینتری از گرلین دارند و ممکن است، کاهش وزن را آسانتر تجربه کنند. به طور خاص، یک بررسی اخیر نشان داد که، سطح گرلین به دنبال برداشتن معده به طور قابل توجهی کاهش می یابد. و محققان بر این باورند که، دلیل آن این است که، بخشی از معده که فوندوس نامیده می شود، که در آن بیشترین حجم گرلین تولید می شود، به طور کامل حذف می شود. و با این حال، نتایج سایر مطالعات برای سایر روش های کاهش وزن مانند بای پس معده متناقض است. افرادی که دارای شرایط سلامتی خاصی هستند نیز تمایل به افزایش سطح گرلین دارند.
افراد مبتلا به چاقی و سندرم پرادر ویلی، نیز دارای سطوح بسیار بالایی از گرلین در گردش خون هستند، و ممکن است در احساس گرسنگی و مشکل در کنترل وزن آنه، نقش داشته باشد. علاوه بر این، افراد مبتلا به تیروئیدیت هاشیموتو، بی اشتهایی عصبی، پرخوری عصبی و کاشکسی ناشی از بیماری، سطح هورمون گرسنگی بالاتری را دارند. سطوح گرلین همچنین ممکن است در طول دوره های استرس زا بالاتر باشد. و تصور می شود که، سطوح بالاتر گرلین اثر ضد اضطرابی را نیز بر روی بدن دارد.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه مجله پزشکی ماهان مدیکال