تغییرات آب و هوا بر انتقال بیماری
اخیرا محققان اثرات دمای هوای مختلف آب و هوایی را بر روی انتقال بیماری بررسی کرده اند. بر اساس نتیج این تحقیقتآنها دریافتند که، رژیم های دمایی مختلف به روش های پیچیده ای بر انتقال بیماری تأثیر می گذارد. و همچنین، آنها به این نتیجه رسیدند که، تحقیقات بیشتر در مورد چگونگی تأثیر رژیم های دمایی بر پویایی پاتوژن میزبان، برای پیش بینی اثرات تغییرات آب و هوا بر سلامت انسان و محیط بسیار مهم است. محققان پیشبینی میکنند که تغییرات آب و هوایی میانگین دمای زمین را افزایش میدهد، و باعث نوسانات دما و افزایش فراوانی و شدت رویدادهای شدید آب و هوایی میشود.
تحقیقات نشان میدهد که واریانس دما، میتواند پویایی پاتوژن میزبان را تغییر دهد. یک مطالعه نشان داد که، نوسانات دمایی روزانه باعث افزایش انتقال مالاریا می شود و نوسانات کوتاه مدت دما، منجر به کاهش انتقال آن می شود. تحقیقات بیشتر نشان میدهد که، چگونه رویدادهای گرمای شدید بر دینامیک میزبان پاتوژن تأثیر میگذارد، و ممکن است به بزرگی، مدت و شدت موج گرما نیز بستگی داشته باشد. به عنوان مثال، یک منبع مورد اعتماد که برهمکنش پارازیتوئید حشرات را بررسی میکرد، نشان داد که افزایش موج گرما به میزان 5 درجه سانتیگراد، اندازه پارازیتوئید را افزایش میدهد در حالی که افزایش 10 درجه سانتیگراد باعث کاهش رشد آن میشود. پارازیتوئید، اصطلاحی است که برای گونه انگلی برخی از حشرات، استفاده می شود. دانستن اینکه چگونه دینامیک پاتوژن میزبان به تغییرات دما پاسخ می دهد
، به محققان و سیاست گذاران کمک می کند تا برای اثرات تغییرات آب و هوا، آماده شوند. در یک مطالعه اخیر، محققان به سرپرستی دکتر پپیچین لوژان، استادیار زیست شناسی انگل در کالج دوبلین، اثرات دماهای مختلف را بر پویایی پاتوژن میزبان، بررسی کردند. آنها دریافتند که، تغییرات دما تعاملات پاتوژن ومیزبان را به روشهای پیچیدهای تغییر میدهد، و به شکلی پیشبینی نشده بر پویایی بیماری، تأثیر می گذارد. همچنین او بیان کرد که، نتایج ما نشان میدهد که هر یک از این متغیرها ممکن است به روشی منحصر به فرد به تغییرات میانگین دما و واریانس پاسخ دهند، و پیشبینی اینکه چگونه گرمایش جهانی ممکن است بیماریها را تغییر دهد، بسیار پیچیده خواهد بود.
در صورت تمایل به مشاهده ی لیست قیمت انواع جوراب واریس و دستگاه فشار خون به فروشگاه تجهیزات پزشکی ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید.
دافنیا مگنا
دراین مطالعه، محققان اثرات دماهای مختلف را روی سخت پوستان کوچکی به نام دافنیا مگنا، در کنار انگل روده آن بررسی کردند. محققان اغلب از دافنیا در تحقیقات سیستم مدلهای زیست محیطی استفاده میکنند. آنها سخت پوستان را در کنار انگل هایشان و یک عفونت دارونما به عنوان کنترل، در سه رژیم دمایی به مدت 27 روز قرار دادند:
این تیم رژیم های دما را برای تقلید از رویدادهای دمایی که در محیط های طبیعی افراد مورد مطالعه مانند استخرهای سنگی و حوضچه های کوچک رخ می دهد، انتخاب کردند. در مجموع، محققان اثرات دما را در 492 سخت پوست، مشاهده کردند. در طول آزمایش، آنها طول عمر میزبان، باروری و توانایی تولید فرزندان، وضعیت عفونت، و تعداد هاگ در روده میزبان را ارزیابی کردند. محققان دریافتند که بدون در نظر گرفتن رژیم دما، انگل روده دافنیا، در حدود 19 درجه سانتیگراد، به عملکرد بهینه رسیده است. در حالی که کاهش آلودگی و بار اسپور در بین دافنیا های در معرض اردوسپورا، در دماهای متغیر وجود داشت، عفونت زایی انگل ها پس از موج گرما تقریباً مشابه مواردی بود که در دمای ثابت نگهداری می شدند. محققان خاطرنشان کردند که، اثرات تغییرات دما بسته به میانگین دمای پس زمینه و نزدیکی آن به دمای مطلوب متفاوت است.
دکتر لوژان میگوید: موج گرمای به میزان، 6 درجه سانتیگراد بالاتر از دماب محیط، منجر به افزایش تقریباً 10 برابری بار بیماری در دمای 16 درجه سانتیگراد در مقایسه با دماهای نوسان، شود، خواهد بود. علاوه بر این، زمانی که همین موج گرما روی میانگین دماهای مختلف اعمال میشود، و یا منجر به عدم تفاوت در دماهای نوسانی میشود، نتیجه آن نیز غیرمنتظره خواهد بود.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه مجله پزشکی ماهان مدیکال