دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

لنفوم فولیکولار

نویسنده Mahan Medical 1402/02/16 02:00:02 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,

لنفوم فولیکولار یک سرطان با رشد آهسته است که از طریق سیستم لنفاوی فرد منتشر می شود. به دلیل سرعت رشد آهسته آن، ممکن است افراد در هنگام تشخیص علائمی نداشته باشند. این می تواند در مراحل بعدی پرخاشگرتر باشد، اما به ندرت پیش می آید که فردی به این سطح از پیشرفت برسد. پزشکان ممکن است لنفوم فولیکولی را مانند یک بیماری مزمن درمان کنند و چشم انداز عموماً مثبت است.لنفوم فولیکولار یک سرطان خون غیرقابل درمان است که هر سال در حدود 2.7 نفر از هر 100000 نفر تشخیص داده می شود. این دومین شایع ترین لنفوم منبع مطمئن تشخیص داده شده در ایالات متحده است.این مقاله توضیح می‌دهد که لنفوم فولیکولی در کنار مروری بر انواع مختلف، علائم، گزینه‌های درمانی و چشم‌انداز این بیماری چیست.

لنفوم فولیکولار

لنفوم فولیکولار نوعی لنفوم غیرهوچکین بی‌حال است. کم، به این معنی است که سرطان به جای تهاجمی به آرامی رشد می کند، جایی که سلول ها سریعتر رشد می کنند. لنفوم فولیکولار از طریق سیستم لنفاوی فرد، که بخشی از سیستم ایمنی است، پخش می شود. در لنفوم فولیکولی، گلبول های سفید شروع به تکثیر غیر طبیعی می کنند. گلبول های سفید به نام سلول های ب یا لنفوسیت های ب نیز شناخته می شوند. سپس این غدد در غدد لنفاوی و سایر نقاط بدن فرد جمع می شوند. لنفوم فولیکولار معمولا غیر قابل درمان است اما به خوبی به درمان پاسخ می دهد. پس از تشخیص، فرد می تواند سال ها، حتی دهه ها با لنفوم فولیکولی زندگی کند.

انواع

پزشکان دو نوع فرعی از لنفوم فولیکولی را شناسایی کرده اند که رفتار متفاوتی با لنفوم فولیکولی استاندارد دارند. به همین دلیل نیاز به درمان متفاوتی دارند.

لنفوم فولیکولی از نوع اثنی عشر

لنفوم فولیکولی از نوع اثنی عشر برای اولین بار در به روز رسانی طبقه بندی سازمان بهداشت جهانی در سال 2016 شناسایی شد. برخی از افراد از آن به عنوان لنفوم فولیکولار اولیه دستگاه گوارش یاد می کنند. این یک لنفوم فولیکولی با رشد بسیار آهسته است که در روده کوچک، معمولاً در بخشی از دوازدهه شروع می شود. برخی از افراد مبتلا به این زیرگروه درد شکم و سوزش سر دل را تجربه می کنند، یا ممکن است افراد اصلاً علائمی نداشته باشند. لنفوم فولیکولی از نوع اثنی عشر به ندرت به سایر نواحی سیستم لنفاوی گسترش می یابد. پزشکان بر خلاف سایر لنفوم های فولیکولی، گاهی اوقات می توانند این نوع را در مراحل اولیه تشخیص دهند.

لنفوم فولیکولی از نوع کودکان

لنفوم فولیکولار نوع کودکان شکل بسیار نادری از لنفوم فولیکولی است که در غدد لنفاوی سر و گردن ایجاد می شود. این بیماری بیشتر کودکان را درگیر می کند اما می تواند بزرگسالان را نیز درگیر کند. منبع معتبر تحقیقات نشان می‌دهد که ویژگی‌های بالینی لنفوم فولیکولی نوع کودکان منحصر به فرد و متمایز از لنفوم فولیکولی استاندارد است. بیشتر شبیه یک تومور خوش خیم عمل می کند و از ناحیه ای که ایجاد شده پخش نمی شود. درمان لنفوم فولیکولار اطفال معمولاً با منبع مطمئن موفقیت آمیز است و ممکن است شامل جراحی برای برداشتن غدد لنفاوی آسیب دیده باشد. پس از درمان موفقیت آمیز، لنفوم فولیکولی به ندرت عود می کند.

علائم

افراد مبتلا به لنفوم فولیکولی اغلب در زمان تشخیص هیچ علامتی ندارند. این به این دلیل است که به آرامی رشد می کند. طبق تحقیقات سرطان انگلستان، شایع ترین علامت لنفوم فولیکولار تورم در گردن، زیر بغل، کشاله ران یا معده فرد است. تورم اغلب بدون درد است و به دلیل تجمع گلبول های سفید خون در غدد لنفاوی رخ می دهد. سایر علائم لنفوم فولیکولی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • خیس کردن عرق شبانه
  • تب
  • خستگی شدید
  • کاهش وزن غیر قابل توضیح
  • بثورات پوستی یا خارش
  • درد در قفسه سینه، شکم یا استخوان ها

پزشکان ممکن است ترکیبی از تعریق شبانه خیس کننده، تب و کاهش وزن غیرقابل توضیح را به عنوان علائم ب معرفی کنند. اینها علائم اولیه لنفوم فولیکولی هستند. علائم و نشانه های دیگر ممکن است بسته به محل و اندازه سرطان و سرعت گسترش آن رخ دهد. این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • کم خونی: این می تواند به دلیل تعداد کم گلبول های قرمز خون در خون فرد اتفاق بیفتد.
  • کبودی یا خونریزی آسان: این ممکن است به دلیل تعداد کم سلول های لخته کننده خون یا پلاکت ها در خون فرد رخ دهد.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن