دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

سردرد سرویکوژنیک چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1402/03/28 14:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : مغز و اعصاب,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,

سردرد سرویکوژنیک دردی است که در گردن ایجاد می شود و فرد در سر خود احساس می کند. این یک نوع سردرد است که در نتیجه بیماری دیگری مانند ضربه به گردن یا عفونت ایجاد می شود. افراد ممکن است سردردهای سرویکوژنیک را با سردردهای میگرنی و تنشی اشتباه بگیرند که هر دو می توانند باعث درد گردن شوند. سردردهای سرویکوژنیک سردردهای ثانویه هستند. سردردهای ثانویه ناشی از یک بیماری زمینه‌ای مانند آسیب‌های گردن، عفونت‌ها یا فشار خون بالا هستند. این امر آنها را از سردردهای اولیه مانند میگرن و سردردهای خوشه ای متمایز می کند. در این مقاله به برخی علائم، علل و درمان سردردهای سرویکوژنیک می پردازیم.

علائم سردرد سرویکوژنیک

به طور معمول، افرادی که سردردهای سرویکوژنیک دارند، سردردی همراه با گردن درد و سفتی را تجربه می کنند. برخی از حرکات گردن می تواند سردردهای گردنی را تحریک کند. در بیشتر موارد، سردردهای سرویکوژنیک در یک طرف سر ایجاد می شوند که از پشت سر و گردن شروع می شود و به سمت جلو تابش می کند. برخی دیگر از علائم سردرد سرویکوژنیک عبارتند از:

  • درد اطراف چشم
  • درد در گردن، شانه یا بازو در یک طرف
  • سر درد ناشی از حرکات یا موقعیت های خاص گردن
  • حساسیت به نور و نویز
  • حالت تهوع
  • تاری دید

علت سردرد سرویکوژنیک چیست؟

سردردهای سرویکوژنیک ناشی از مشکلات ساختاری در گردن است و اغلب به دلیل مشکلات مهره‌های بالای ستون فقرات به نام مهره‌های گردنی است. مهره‌های سی 1 رایج‌ترین محل مشکلاتی هستند که منجر به این سردردها می‌شوند. برخی از افراد به دلیل فشار آوردن به گردن دچار سردردهای گردنی می شوند. افراد همچنین ممکن است پس از آسیب به گردن دچار سردردهای سرویکوژنیک شوند. این بیشتر به عنوان شلاق شناخته می شود. برخی از شرایط پزشکی که می توانند باعث سردرد سرویکوژنیک شوند عبارتند از:

  • تومورها
  • شکستگی ها
  • عفونت ها
  • آرتریت ستون فقرات فوقانی
  • ضربه شلاق یا آسیب دیگری به گردن

تشخیص سردرد سرویکوژنیک

تشخیص سردردهای گردنی ممکن است دشوار باشد و پزشکان معمولاً بر کنار گذاشتن سایر علل سردردهای اولیه و میگرن تمرکز می کنند. پس از ارزیابی علائم و سابقه پزشکی فرد، پزشکان ممکن است آزمایشاتی را برای تایید سردرد سرویکوژنیک تجویز کنند.

  • ارزیابی فیزیکی: اگر دستکاری فیزیکی سر و ستون فقرات باعث تغییر یا رفع علائم شود، ممکن است نشان دهنده سردرد سرویکوژنیک باشد.
  • بلوک های عصبی: اگر پزشک مشکوک به سردرد سرویکوژنیک باشد، ممکن است یک بلوک عصبی روی گردن تجویز کند. اگر این تزریق بی حس کننده علائم را متوقف کند، می تواند گردن را به عنوان ریشه سردرد تأیید کند.
  • تست های تصویربرداری: تست های تصویربرداری مانند اسکن ام آر آی می تواند به ارزیابی استخوان، بافت و ساختار عصبی گردن کمک کند. این می‌تواند ناهنجاری‌های فیزیکی منبع مطمئن را رد کند و به تشخیص کمک کند.

درمان سردرد سرویکوژنیک

درمان سردردهای سرویکوژنیک بر از بین بردن علت درد متمرکز است. درمان ها بسته به فرد و شدت علائم او متفاوت است. برخی از درمان‌های سردرد سرویکوژنیک عبارتند از:

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی اغلب اولین خط درمان برای سردردهای سرویکوژنیک است. افراد می توانند با یک فیزیوتراپیست برای ایجاد برنامه های درمانی تخصصی کار کنند. در اولین قرار ملاقات، فیزیوتراپیست منبع درد را شناسایی می کند. از آنجا، آنها ممکن است بافت نرم را تحریک کرده و مفاصل را به اطراف حرکت دهند تا علائم دردناک را کاهش دهند.

داروها

یک متخصص مراقبت های بهداشتی ممکن است داروهای مسکن با نسخه یا بدون نسخه را برای تسکین علائم دردناک یا ناراحت کننده توصیه کند. داروهایی که سردردهای سرویکوژنیک را درمان می کنند عبارتند از:

  • داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند آسپرین یا ایبوپروفن
  • شل کننده های عضلانی
  • داروهای ضد تشنج
  • داروهای ضد افسردگی
  • بلوک های عصبی

پزشک می تواند داروهای بی حس کننده درد را به اعصاب و مفاصل سر و گردن تزریق کند. اینها اغلب باعث تسکین درد می شوند و می توانند به تعیین منبع درد کمک کنند.

فرسایش بسامد رادیویی

افراد مبتلا به سردرد مزمن ممکن است از فرسایش فرکانس رادیویی بهره مند شوند. این روش که نورولیز فرکانس رادیویی نیز نامیده می شود، شامل استفاده از امواج رادیویی برای گرم کردن نوک سوزن است. سپس پزشک سوزن را روی عصب ایجاد کننده درد می‌کشد. گرمای ناشی از سوزن به طور موثری عصب را از بین می برد و توانایی عصب برای ارسال سیگنال های درد به مغز را قطع می کند.

منبع : Medicalnewstoday.com

ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - مغز و اعصاب,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,

ارسال یک نظر

مطالب گوناگون
راهکار هایی برای گردش خون بهتر
راهکار هایی برای گردش خون بهتر
1400/11/09 01:59:10 0

ملانوم مخاطی چیست؟
ملانوم مخاطی چیست؟
1401/05/30 02:00:01 0

درمان و مدیریت لوپوس
درمان و مدیریت لوپوس
1401/07/05 17:22:02 0

گردو و سلامتی
گردو و سلامتی
1401/06/14 07:57:02 0

علل تپش قلب
علل تپش قلب
1401/09/20 14:00:01 0

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن