دیس رفلکسی اتونومیک
نویسنده
1401/10/05 08:00:01
0 نظر
گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : مغز و اعصاب,گروه : ارتوپدی,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,
دیس رفلکسی اتونومیک، یک وضعیت بالقوه تهدید کننده زندگی است که در افرادی که آسیب نخاعی در قسمت فوقانی کمر را تجربه کرده اند، رایج است. دیس رفلکسی اتونومیک زمانی اتفاق می افتد که یک آسیب عملکرد معمولی سیستم عصبی را مختل کند. در طول دوره دیس رفلکسی اتونومیک، درد یا ناراحتی ممکن است در زیر محل آسیب ایجاد شود. از طرف دیگر، ممکن است فرد دردی احساس نکند.
دیس رفلکسی اتونومیک در نتیجه اختلال در سیستم عصبی خودمختار رخ می دهد. این قسمت از سیستم عصبی عملکردهای خودکار بدن مانند تنفس، هضم و تنظیم فشار خون را حفظ می کند. این اختلال می تواند باعث عوارض بالقوه تهدید کننده زندگی مانند سکته شود. این مقاله چیستی دیس رفلکسی اتونومیک و همچنین علائم بالقوه، علل، تشخیص و موارد دیگر را بررسی میکند.
دیس رفلکسی اتونومیک چیست؟
برای درک دیس رفلکسی اتونومیک ، فرد ابتدا باید سیستم عصبی خودمختار را درک کند. این قسمت از سیستم عصبی هر عملکرد بدن را که نیازی به کنترل آگاهانه فرد ندارد، تنظیم می کند. این شامل صدها کار است، مانند:
- تحریک جنسی
- تپش قلب
- تنظیم فشار خون
- خارش
- تعریق
- نفس كشيدن
- هضم
- تنظیم دمای بدن
سیستم عصبی خودمختار از دو بخش تشکیل شده است که با هم کار می کنند:
- سیستم عصبی سمپاتیک، مسئول تسریع واکنش های بدن است
- سیستم عصبی پاراسمپاتیک، مسئول کند کردن واکنشهای بدن است
هنگامی که بدن در معرض تهدید قرار می گیرد، سیستم عصبی سمپاتیک کنترل می شود و واکنش مبارزه یا فرار بدن را آماده می کند. در غیر این صورت، دو نیمه سیستم با هم کار می کنند تا بدن را در تعادل نگه دارند. دیس رفلکسی اتونومیک یک اختلال در عملکرد این سیستم است. این معمولاً زمانی اتفاق میافتد که آسیب نخاع در سطح ت6 یا بالاتر از سطح ت6 باشد که در وسط پشت قرار دارد. هر چه آسیب بیشتر باشد، خطر ابتلا به دیس رفلکسی اتونومیک بیشتر می شود. هنگامی که آسیب در سطح ت6 یا بالاتر از آن رخ می دهد، سیستم عصبی خودمختار همچنان کار می کند، اما مغز ممکن است پیام های خود را اشتباه تفسیر کند. در نتیجه این اختلال، حتی رویدادهای جزئی نیز می توانند واکنش مبارزه یا گریز فرد را تحریک کنند، زیرا مغز نمی تواند به سیستم عصبی سمپاتیک سیگنال دهد تا واکنش را متوقف کند. این واکنش کنترل نشده می تواند منجر به عوارض بالقوه تهدید کننده زندگی شود.
علائم
علائم می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. افراد ممکن است یک، چند یا همه علائم بالقوه دیس رفلکسی اتونومیک را تجربه کنند. شایع ترین علامت سردرد شدید است. با این حال، علائم دیگر می تواند با سردرد یا بدون سردرد رخ دهد. فردی که در معرض خطر دیس رفلکسی اتونومیک است نباید حتی علائم خفیف را نادیده بگیرد زیرا این وضعیت می تواند منجر به عوارض بالقوه تهدید کننده زندگی شود. علائم بالقوه عبارتند از:
- تاکی کاردی یا ضربان قلب سریع
- برادی کاردی یا ضربان قلب آهسته
- فشار خون بالا، یا فشار خون بالا
- احساس دلهره، اضطراب یا ناراحتی
- یک سردرد تند
- تغییرات در بینایی
- مور مور شدن
- گرفتگی بینی
- تعریق
- پوست برافروخته
- یک احساس سوزن سوزن شدن
- لرز بدون تب
- حالت تهوع
- پوست سرد و لطیف
- رنگ پریدگی
علل و محرک ها
اکثر افرادی که به دیس رفلکسی اتونومیک مبتلا می شوند، 70٪ منبع مورد اعتماد، آسیب نخاعی در سطح ت6 یا بالاتر از آن دارند. دیس رفلکسی اتونومیک کمترین احتمال را در افراد با آسیب کمتر از ت10، دارد. به ندرت، اختلال غیرتروماتیک نخاع و ساختارهای سیستم عصبی مرکزی فوقانی می تواند باعث دیس رفلکسی اتونومیک شود. برای مثال، اگر تومورهای متاستاتیکی که بر نخاع یا مغز تأثیر میگذارند، بالاتر از ت6 ظاهر شوند، ممکن است فردی مبتلا به سرطان پیشرفته دچار دیس رفلکسی اتونومیک شود. برخی از محرک ها می توانند با ایجاد پاسخ سیستم عصبی، دیس رفلکسی اتونومیک را تحریک کنند. این زمانی اتفاق می افتد که محرک کمتر از سطح آسیب ستون فقرات باشد. شایع ترین محرک دیس رفلکسی اتونومیک اتساع مثانه است که معمولاً از پر بودن مثانه ناشی می شود. سایر محرک های رایج برای دیس رفلکسی اتونومیک عبارتند از:
- عفونت دستگاه ادراری
- یک استخوان شکسته
- قاعدگی زنان
- فعالیت جنسی
- مشکلات پوستی مانند زخم، زخم فشاری، بریدگی یا نیشگون گرفتن پوست
- اتساع روده به دلیل گاز، پر بودن روده، یبوست یا هموروئید
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - مغز و اعصاب,سایر مقالات گروه - ارتوپدی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,ارسال یک نظر
مطالب گوناگون
فواید ریشه شیرین بیان
1402/02/23 14:00:01
0
سلامت روان جوانان سیاه پوست
1401/03/13 02:00:01
0
ورزش و پارکینسون
1402/03/02 02:00:01
0
احساس هدفمندی در زندگی
1401/09/01 14:00:01
0
رژیم های گیاهی و سرطان روده
1401/09/10 08:00:02
0