دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

اضطراب بر سلامت قلب شما چه تاثیری می‌گذارد؟

نویسنده Mahan Medical 1400/05/07 15:00:00 0 نظر گروه : قلب و عروق,
 
وقتی شما در یک موقعیت تازه و ناخواسته قرار می‌گیرید، بدن شما تحت فشار قرار گرفته و شروع به عکس‌العمل نشان دادن می‌کند و شما فکر می‌کنید که قادر به انجام دادن و یا کنترل شرایط نیستید، این حس استرس یا اضطراب نام دارد. 
وقتی شخصی تحت استرس قرار می‌گیرد، این موضوع می‌تواند از لحاظ روانی و جسمی در بدن تاثیرگذار باشد. وقتی سطح استرس بالا باشد و شما به‌طور مستمر در این شرایط قرار بگیرید، ممکن است در معرض بیماری‌های قلبی و سکته‌ی مغزی باشید. 
به این فکر کنید که شما یک قرار ملاقات مهم دارید و در ترافیک مانده‌اید و فکر می‌کنید که به قرار نمی‌رسید، در این لحظه، تنفس شما سریع شده و ضربان قلب‌تان بالا می‌رود و ممکن است گرفتگی عضلات را تجربه کنید و با تشدید اضطراب حتی احساس کنید که در آستانه‌ی حمله‌ی قلبی هستید. 
 

بیشتر بخوانید:

حرکاتی برا رفع درد و استرس

مزایای طب سوزنی در بی‌اختیاری استرسی ادرار


 

احساسی که  شما تجربه می کنید پدیده ای است که والتر کانن ، فیزیولوژیست هاروارد ، آن را پاسخ "جنگ یا گریز" نامید. در یک وضعیت استرس زا ، بدن شما مقدار زیادی هورمون، مانند کورتیزول و اپی نفرین (آدرنالین) را آزاد می کند ، که این هورمون‌ها بدن شما را برای پاسخ به عامل استرس‌زا آماده می کند. اگر ماشینی جلوی شما شعله ور شود ، شما آماده‌ی بیرون پریدن و فرار از ماشین خواهید بود و در این هنگام بدن شما پاسخ‌ مناسب با موقعیت را به حادثه می‌دهد. اما هنگامی که شما فقط در ترافیک منتظر هستید و نمی‌توانید پاسخگوی این شرایط باشید، دچار حس استرس می‌شوید.
اضطراب مزمن می‌تواند پس از اتفاقات مکرر ایجاد شود. این اتفاقات می‌تواند گیر کردن هر روزه در ترافیک، نتیجه ازدواج ناموفق و یا عدم رضایت شغلی باشد. همین مسائل به ظاهر کوچک می‌تواند شما را تحت استرس قرار دهد و در روحیه ، خواب و اشتهای شما اختلال ایجاد کند. 
 
اما آیا استرس می تواند باعث بیماری قلبی شود؟
تردیدی وجود ندارد که استرس می تواند تأثیرات فیزیولوژیکی واقعی بر بدن - از جمله قلب - داشته باشد. این امر در مورد استرس شدید و ناگهانی (حاد) بیشتر صادق است. مشاهده شده افرادی که اخبار ناراحت کننده گوش می‌دهند و تحت استرس این خبرها بوده‌اند، مانند مرگ کودک، در موارد نادر دچار حمله قلبی فوری شده اند. دکتر دیپاک بات ، مدیر بخش قلب و عروق مداخله ای در بیمارستان زنان بریگام می گوید: "این فقط یک حمله اضطرابی نیست. وقتی رگ‌های قلبی این افراد مورد بررسی قرار می‌گیرد، شریانی که قبلا باز بود، اکنون بسته شده است."
دکتر بات می گوید ، این بیماری به عنوان "سندرم قلب شکسته" شناخته می شود و در زنان بسیار شیوع دارد - حتی در کسانی که سابقه بیماری قلبی ندارند.
 
تاثیر استرس بر بیماری های قلب
 
استرس روزمره
سندرم قلب شکسته نمونه ای از آسیب های قلبی عروقی است که می تواند ناشی از یک فرم شدید استرس باشد. اما در مورد استرس های روزمره ، مانند ترافیک در ساعات شلوغی ، فشارهای ازدواج و تشدید شرایط کار ، چه می کنید؟ ارتباط بین این اشکال مزمن استرس و بیماری های قلبی به خوبی مشخص نشده است. دکتر بات می گوید: "من فکر می کنم که نظر متداول این است که استرس برای قلب شما مضر است ، اما داده ها بسیار برای اثبات این موضوع وجود دارد."
گفته شده استرس به عنوان محرک بیماری های قلبی شناخته می شود ، اما ثابت نشده است. با این وجود استرس ممکن است به روش های غیر مستقیم بر بیماری قلبی تأثیر بگذارد. دکتر بات می گوید: "استرس باعث می شود در برخی از افراد با انجام برخی فعالیت‌ها خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می یابد."
به عنوان مثال ، اغلب افراد هنگام استرس به خوراکی‌های پر چرب مانند پیتزا ، پای و کلوچه ها روی می آورند. این غذاهای پرچرب و سرشار از کلسترول، در آسیب عروق که باعث حملات قلبی و مغزی می شود ، نقش دارند. استرس همچنین می تواند ما را به سمت سایر رفتارهای آسیب رسان به قلب مانند سیگار کشیدن و نوشیدن بیش از حد الکل سوق دهد.
5 راه برای کنترل استرس و کمک به قلب شما
با رعایت 5 نکته‌ی ساده‌ای که در سطور پایین در مورد آن‌ها صحبت می‌کنیم، می‌توانید با کنترل و مدیریت استرس از آسیب‌های قلبی و عروقی بر اثر استرس جلوگیری کنید.
 

برای مشاهده انواع دستگاه اکسیژن ساز، تب سنج، دستگاه فشار خون، ماسک سه بعدی و... می‌توانید به وب سایت فروشگاه لوازم و تجهیزات پزشکی ماهان مدیکال مراجعه نمایید. 


 

1. مثبت‌نگر باشید: براساس تحقیقات، افراد مبتلا به بیماری قلبی که مثبت اندیش هستند، نسبت به افرادی که  منفی‌نگر هستند، کمتر به عارضه‌های قلبی دچار می‌شوند. خنده می تواند از ابتلای شما به بیماری‌های قلبی جلوگیری کند. مشخص شده است که خنده باعث کاهش سطح هورمون های استرس ، کاهش التهاب در رگ ها و افزایش کلسترول HDL "خوب" می شود.
 
2. مراقبه کنید: نشان داده شده است که این روش با تنفس عمیق در میزان افزایش تمرکز نقش داشته و عوامل خطرزای بیماری‌های قلبی مانند فشار خون را کاهش می دهد. همه می توانند مراقبه را یاد بگیرند. می‌توانید در طول روز چند دقیقه را به خود اختصاص دهید. در جایی آرام بنشینید ، چشمان خود را ببندید و روی تنفس خود تمرکز کنید. از مواردی که می‌توانید با آن مراقبه کنید ، یوگا و نماز است که ذهن و بدن را آرام می‌کند.
 
3. ورزش: هر زمان که از نظر جسمی فعال هستید، چه پیاده روی کنید و چه تنیس بازی کنید ، بدن شما هورمون تقویت کننده خلق و خو به نام اندورفین آزاد می کند که نقش آرام‌بخش را در بدن دارد. ورزش نه تنها استرس را از بین می‌برد، بلکه با کاهش فشار خون، تقویت عضله قلب و کمک به حفظ وزن سالم در برابر بیماری های قلبی محافظت می کند.
 
4. از دنبال کردن اخبار ناراحت کننده بپرهیزید. 
بنابراین برای دوری از بیماری‌ها و فشار مضاعف بر بدن خودتان، بهتر است روش مناسبی که با آن می‌توانید بر استرس‌تان غلبه کنید را پیدا نموده و برای حفظ آرامش هر روز آن‌ها را تمرین کنید.
 
منبع: webmd.com
ترجمه: تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - قلب و عروق,
مقالات مرتبط

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن