اسپاسم مری چیست؟
اسپاسم مری زمانی رخ می دهد که مری به طور غیر طبیعی منقبض می شود و می تواند دردناک و ناراحت کننده باشد. هنگامی که آنها رخ می دهند، حرکت غذا و نوشیدنی به سمت معده مختل شده و کارایی کمتری دارد. مری از دهان به معده می رود و بخشی از دستگاه گوارش فرد است. با انقباض هماهنگ غذا را از گلو به معده منتقل می کند. مری لوله ای است که غذا و نوشیدنی را که فرد می خورد به معده خود می برد. طول آن حدود 10 اینچ است و دارای دیواره های عضلانی است که با غشاهای مخاطی پوشانده شده اند. برای برخی، اسپاسم مری به طور مکرر اتفاق می افتد و در توانایی خوردن و نوشیدن به طور معمول اختلال ایجاد می کند. در این حالت معمولاً نیاز به درمان است.
علل اسپاسم مری
دلیل قطعی برای بروز اسپاسم مری وجود ندارد. تصور میشود که مشکل در اعصاب کنترل کننده ماهیچههای مری ممکن است یکی از دلایل باشد. بسیاری از مردم متوجه می شوند که محرک های خاصی وجود دارد که باعث اسپاسم مری می شود. این شامل:
- غذا و نوشیدنی، مانند شراب قرمز یا غذاهای تند
- دمای غذا، خیلی گرم یا خیلی سرد
- دارو و درمان سرطان، از جمله پرتودرمانی یا جراحی روی مری
- استرس، افسردگی یا اضطراب
- بیماری رفلاکس معده به مری، در صورت ایجاد اسکار یا باریک شدن مری
اسپاسم مری به دو دسته تقسیم می شود:
- اسپاسم منتشر مری: این اسپاسمها معمولاً باعث میشوند فرد غذا یا نوشیدنی را پس بگیرد. آنها فقط گاهی اوقات رخ می دهند و می توانند دردناک باشند.
- مری فندق شکن: جایی که اسپاسم دردناک رخ می دهد، اما هیچ غذا یا مایعی برگشت نمی یابد. آنها می توانند بلعیدن را برای فرد سخت کنند.
عوامل خطر چیست؟
در حالی که اسپاسم مری نادر است، عوامل خطر خاصی وجود دارد که ممکن است فرد را بیشتر در معرض آن قرار دهد. عوامل خطر عبارتند از:
- داشتن فشار خون بالا
- تجربه مواقعی از اضطراب یا افسردگی
- مصرف غذاها یا نوشیدنی های محرک مانند شراب قرمز یا غذای خیلی گرم یا سرد
- ابتلا به بیماری ریفلاکس معده
افراد بین 60 تا 80 سال بیشتر دچار اسپاسم مری می شوند.
علائم و زمان مراجعه به پزشک
افرادی که اسپاسم مری را تجربه می کنند ممکن است علائم زیر را داشته باشند:
- درد شدید قفسه سینه، گویی قفسه سینه در حال فشرده شدن است یا فرد دچار حمله قلبی شده است
- مشکل در بلع
- سوزش سردل
- احساس می کنید که یک شی در گلو یا قفسه سینه گیر کرده است
- برگشت غذا یا نوشیدنی
در صورت بروز علائم فوق یا فردی که معتقد است دچار اسپاسم مری شده است، ضروری است که با پزشک مشورت کنید. این امر به این دلیل است که برای پزشک ضروری است که هرگونه شرایط شدید یا تهدید کننده زندگی را با سیستم های مشابه، مانند آنژین صدری یا حمله قلبی رد کند.
تشخیص
پزشک می تواند با انجام چندین آزمایش اسپاسم مری را تشخیص دهد. در ابتدا، آنها احتمالاً با انجام یک آزمایش قلبی، به عنوان مثال، هرگونه بیماری جدی تری مانند آنژین را رد می کنند. سایر آزمایشات عبارتند از:
- مانومتری مری: انقباضات عضلانی مری در حین بلعیده شدن آب اندازه گیری می شود.
- بلع باریم: از فرد خواسته می شود مایع حاجب بنوشد و سپس عکس اشعه ایکس گرفته می شود. این مایع به پزشکان کمک می کند تا دید بهتری از مری داشته باشند.
- آندوسکوپی: انجام آندوسکوپی شامل قرار دادن یک لوله نازک در گلوی فرد است. این لوله دارای یک چراغ و دوربین روی آن است که به پزشک اجازه می دهد تا داخل مری را ببیند.
- پایش پی اچ مری: آزمایشی که تعادل پی اچ، مری را اندازه گیری می کند تا نشان دهد که آیا فرد دچار رفلاکس اسید شده است یا خیر.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - دستگاه گوارش,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - تغذیه,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,