تغییرات لایه مخاطی روده
کولیت اولسراتیو یک بیماری التهابی مزمن روده است که می تواند علائم شدیدی مانند درد شکم، اسهال خونی و کاهش وزن ایجاد کند. افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو، شعله ور شدن و دوره های بهبودی را تجربه می کنند. درمانهای فعلی میتوانند این بیماری را تسکین دهند، اما نمیتوانند درمان کنند. یک مطالعه جدید نشان می دهد که یک آزمایش مدفوع ساده می تواند این بیماری را در مراحل اولیه با تشخیص تغییرات در مخاط شناسایی کند. کولیت اولسراتیو، یک بیماری روده نسبتا شایع است که در آن التهاب و زخم در روده بزرگ منجر به درد شکم و اسهال خونی می شود. این وضعیت همچنین می تواند باعث خستگی، کاهش وزن، کاهش اشتها و کم خونی شود. دکتر هری توماس، متخصص گوارش و گوارش در آستین، به مدیکال نیوز تودی گفت، کولیت اولسراتیو یک بیماری التهابی مزمن روده است که منجر به اسهال و خونریزی رکتوم می شود. عواملی که منجر به ایجاد کولیت اولسراتیو می شوند پیچیده هستند و به طور کامل شناخته نشده اند، اما به وضوح شامل ترکیبی از حساسیت ژنتیکی، محرک های محیطی، ناهنجاری های سیستم ایمنی، تغییر ترکیب میکروبیوم روده، و به خطر افتادن سد اپیتلیال روده می شوند. اکثر افراد مبتلا به این عارضه شعله ور شدن با دوره های بدون علامت را در بین آنها تجربه می کنند. داروها و تغییرات سبک زندگی می توانند به پیشگیری و مدیریت شعله ور شدن کمک کنند، بنابراین تشخیص زودهنگام کلید مدیریت این بیماری است.
تغییر سطح آنزیم در روده بزرگ
محققان از ترکیبی از داده های تجربی از بیوپسی بیماران، مدل های موش و رده های سلولی برای بررسی علل، استفاده کردند. آنها دریافتند که بیماران مبتلا به این عارضه دارای سطوح بسیار بالاتر از حد انتظار از یک آنزیم خاص،آلفا 1،6 فوکوزیل ترانسفراز، همچنین فوت8، در روده بزرگ خود هستند. در افراد سالم، سطح فوت8، بسیار پایین است. فوت8، ترکیب موسین ها را تغییر می دهد، پروتئین هایی که لایه مخاط را در روده بزرگ تشکیل می دهند، از طریق فرآیندی به نام فوکوزیلاسیون. در این مطالعه، محققان دریافتند که سطح فوت8، در افراد مبتلا به یو سی، 3.5 برابر بیشتر از بیماران سالم است. آنها همچنین سطوح چندین موسین مختلف را افزایش دادند.
لایه مخاطی
لایه مخاطی در روده بزرگ از آن در برابر التهاب و عفونت محافظت می کند و سدی را برای باکتری ها تشکیل می دهد. در مطالعات موشها، محققان دریافتند که موشهای بدون فوت8، که کمتر به کولیت اولسراتیو مبتلا میشوند، نسبت به موشهایی که فوت8، بیشتری داشتند، لایه مخاطی نازکتری داشتند. اگرچه ضخیمتر، لایه مخاطی موشهایی با فوت8، بیشتر فشردهتر و نفوذپذیرتر بود، بنابراین باکتریها به سلولهای اپیتلیال کولون دسترسی پیدا کردند. مخاط نیز چسبناکتر بود، بنابراین باکتریها در آن به دام افتادند و به آنها زمان بیشتری برای حمله به سلولهای مجاور میداد. دکتر جرارد کانترو ریکاسنز، محقق اصلی در موسسه تحقیقاتی، و یکی از نویسندگان همکار این مطالعه، بیشتر توضیح داد، در مقابل، هنگامی که فوت8، تخلیه می شود، سلول های اپیتلیال موسین هایی ترشح می کنند که مخاط فشرده تری را تشکیل می دهند. این باعث می شود لایه مخاطی کمتر نفوذ کند و به راحتی شسته شود. از آنجایی که سلولها به طور مداوم موسین بیشتری ترشح میکنند، باکتریهایی که در مخاط به دام افتادهاند دائماً حذف میشوند. ما معتقدیم که، باکتری به معنای تماس کمتر با اپیتلیوم است که به نوبه خود از التهاب جلوگیری یا کاهش می دهد.
چگونه میکروبیوم تحت تاثیر قرار می گیرد؟
در افراد سالم، مخاط دو لایه تشکیل می دهد، یک لایه داخلی متصل به دیواره روده بزرگ که در برابر میکروب ها و باکتری ها نفوذ ناپذیر است و یک لایه بیرونی که توسط باکتری های مفید و مضر کلونیزه می شود. این لایه بیرونی دائماً شسته شده و جایگزین می شود.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - دستگاه گوارش,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,