آنتی اکسیدان در برگ های تیره
فلاونولس، دسته ای از ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند که در چای، شراب قرمز، کلم بروکلی، لوبیا، گوجه فرنگی و تره فرنگی یافت می شوند که دارای خواص ضد التهابی هستند. شواهد، عمدتاً از مطالعات حیوانی، نشان میدهد که مصرف بیشتر فلاونولها ممکن است از آلزایمر و زوال عقل محافظت کند. یک مطالعه طولی اخیر نشان داد که مصرف بیشتر فلاونولها در رژیم غذایی با کاهش سرعت پایینتر کاهش وابسته به سن در حوزههای کلی و خاص عملکرد شناختی مرتبط است. مطالعهای که اخیراً در نرولوژی منتشر شده است نشان میدهد که مصرف بیشتر فلاونولها،دستهای از فلاونوئیدهای موجود در میوهها، سبزیجات، چای و شراب با نرخ کندتر زوال شناختی در افراد مسن مرتبط است. این مطالعه به داده های محدود اما رو به رشدی اضافه می کند که نشان دهنده ارتباط بین مصرف فلاونول در رژیم غذایی و سلامت مغز است. از آنجایی که دانش ما در مورد زوال شناختی و روند بیماری زوال عقل آلزایمر گسترش مییابد، و میدانیم که این زوال عقل چند عاملی است، باید خود را تا جایی که میتوانیم با ابزارهای متعدد و مبتنی بر علمی برای جلوگیری از پیشرفت با چشم آماده کنیم.
فلاونوئیدها و سلامت مغز
فلاونوئیدها دسته ای از ترکیبات تولید شده توسط گیاهان هستند که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند. فلاونوئیدها در میوه ها و سبزیجاتی که معمولاً مصرف می شوند، از جمله توت ها، گیلاس، سبزیجات برگ دار، گوجه فرنگی، پیاز، سیب، مرکبات و لوبیا وجود دارند. نوشیدنی هایی مانند چای و شراب قرمز نیز منابع اصلی فلاونوئیدها در رژیم غذایی هستند. مطالعات قبلی نشان دادهاند که مصرف بالاتر فلاونوئیدها در رژیم غذایی با سرعت کندتر زوال شناختی مرتبط است که معمولاً با افزایش سن و همچنین به دلیل بیماری آلزایمر اتفاق میافتد. این اثرات فلاونوئیدها به توانایی آنها در کاهش استرس اکسیداتیو، کاهش التهاب در مغز و افزایش انعطاف پذیری مغز نسبت داده شده است. شش زیر گروه اصلی از فلاونوئیدها شامل فلاونول ها، فلاوان-3-اول ها، فلاونون ها، فلاون ها، ایزوفلاون ها و آنتوسیانین ها وجود دارد. علاوه بر این، چندین ترکیب هر زیر گروه از فلاونوئیدها را تشکیل می دهند. به عنوان مثال، نمونه هایی از فلاونول ها شامل ترکیباتی مانند کوئرستین، کامپفرول، ایزورامنتین و میریستین است.اگرچه مطالعات حیوانی تأثیر مفید فلاونولهای خاص و ترکیبات فردی آنها را بر روی شناخت نشان میدهد، دادههای مشابه از مطالعات انسانی محدود است. یک مطالعه اخیر از داده های طولی برای بررسی تأثیر کل دریافت فلاونول در رژیم غذایی بر میزان کاهش عملکرد شناختی که به طور معمول در افراد مسن رخ می دهد، استفاده کرد. این مطالعه همچنین ارتباط بین ترکیبات خاص فلاونول و تغییرات مرتبط با سن در عملکرد شناختی را ارزیابی کرد.
آیا مصرف فلاونول بر عملکرد شناختی تأثیر می گذارد؟
مطالعه حاضر شامل دادههای 961 شرکتکننده ساکن در جوامع بازنشستگی و مسکن عمومی در شیکاگو و ثبتنام در پروژه حافظه عجله و پیری بود. پروژه حافظه عجله و پیری یک مطالعه طولی با هدف شناسایی عوامل مرتبط با کاهش عملکرد شناختی و حرکتی ناشی از پیری و بیماری آلزایمر است. شرکت کنندگان بین 58 تا 100 سال سن داشتند و در زمان ثبت نام، تشخیص زوال عقل نداشتند. محققان شرکت کنندگان را برای ارزیابی عملکرد شناختی و عوامل خطر مرتبط با زوال شناختی به صورت سالانه ارزیابی کردند. برای ارزیابی عملکرد شناختی، یک تکنسین آموزش دیده، مجموعه ای از 19 تست شامل پنج حوزه شناختی مختلف را انجام داد. این پنج حوزه شامل:
- حافظه اپیزودیک، شکلی از حافظه بلند مدت که خاطرات رویدادها و تجربیات را در بر می گیرد
- حافظه معنایی، شکلی از حافظه بلند مدت که دانش واقعی و مفهومی را در بر می گیرد
- حافظه کاری، نوعی از حافظه کوتاه مدت که به فرد اجازه می دهد تا به طور موقت اطلاعات را نگهداری و دستکاری کند
- سرعت ادراکی، توانایی پردازش سریع اطلاعات بصری
- توانایی دیداری، فضایی ظرفیت درک روابط فضایی و دستکاری ذهنی تصاویر
بر اساس عملکرد کلی در 19 آزمون شناختی، محققان عملکرد شناختی جهانی هر شرکتکننده را اندازهگیری کردند. برای ارزیابی دریافت رژیم غذایی فلاونول ها و ترکیبات فلاونول فردی، محققان از یک پرسشنامه استاندارد برای تخمین دفعات مصرف غذاهای حاوی فلاونول در سال قبل استفاده کردند. محققان سپس ارتباط بین دریافت فلاونول در رژیم غذایی و عملکرد شناختی را پس از تنظیم عوامل مرتبط با زوال شناختی، از جمله سن، جنس، میزان تحصیلات، سیگار کشیدن، سطح فعالیت بدنی و مشارکت در فعالیتهای تحریککننده شناختی بررسی کردند. آنالیزها نشان می دهد که مصرف بالاتر فلاونول با کاهش آهسته تر عملکرد شناختی جهانی همراه است.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - دستگاه گوارش,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - تغذیه,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,